به گزارش حلقه وصل، عسل یک ماده غذایی بسیار منحصر به فرد است که بهدلیل ترکیب شیمیایی آن رشد باکتریها در آن بسیار دشوار است. باستانشناسان هنگام حفاری یکی از اهرام مصر، تعدادی ظرف عسل را کشف کردند. میانگین سنی این یافته در حدود دوهزار تا سههزار سال بود، اما هنوز هم کاملاً قابل خوردن بود، بهطوری که باستانشناسان حتی آن را چشیدند! همچنین چندین سال پس از این گزارش، نمونه عسلی با قدمت 5هزار و 500 سال در گرجستان یافت شد.
این ماده غذایی از ترکیبات مفید گیاهی بسیار غنی است و فواید بسیاری برای سلامتی دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم.
نوع باکیفیت عسل سرشار از آنتیاکسیدانهای مهم، اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها است که میتوانند شریانهای قلب را گشاد کنند تا جریان خون به قلب افزایش یابد و در نتیجه به کاهش فشار خون کمک کنند، از این رو با کاهش خطر حملات قلبی، سکتههای مغزی و برخی از انواع سرطانها مرتبط هستند. آنها همچنین سلامت چشم را ارتقاء میدهند.
عسل همچنین میتواند به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کند که این دلیلی دیگری برای نقش مؤثر آن در جلوگیری از حملات قلبی و سکته مغزی است. این ماده غذایی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را هم کاهش دهد، اما سطح قند خون این افراد را بالا میبرد و بنابراین نمیتوان آن را برای افراد دیابتی سالم قلمداد کرد.
عسل میتواند سطح کلسترول بد یا LDL، تریگلیسیریدها و التهاب را کاهش دهد در حالی که کلسترول HDLیا خوب را بالا ببرد. سطح بالای کلسترول LDL یک عامل خطرناک برای بیماریهای قلبی است و در آترواسکلروز و ایجاد چربی در شریانها نقش مهمی دارد و میتواند منجر به سکته قلبی و مغزی شود.
عسل همچنین یک درمان مؤثر برای زخم پای دیابتی است که عوارض جدی آن منجر به قطع عضو میشود. محققان معتقدند که قدرت ترمیمکنندگی عسل از اثرات ضدباکتریایی و ضدالتهابی آن و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت اطراف حاصل میشود، علاوه بر این، این ماده میتواند به درمان سایر بیماریهای پوستی، از جمله پسوریازیس و ضایعات تبخال کمک کند.
سرفه در کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونتهای تنفسی فوقانی یک مشکل شایع است اما، داروهای اصلی سرفه همیشه مؤثر نیستند و میتوانند عوارض جانبی داشته باشند. جالب است که بدانید ممکن است عسل انتخاب بهتری برای درمان باشد، زیرا میتواند به کاهش سرفه در کودکان هم کمک کند.