کانال تلگرامی ایبنا صحبتهای دکتررضا داوری اردکانی استاد بازنشستهٔ گروه فلسفهٔ دانشگاه تهران را در رابطه با چرایی مقاومت برخی در شنیدن نقد به غرب را منتشر کرد.
وقتی میگوییم هیچ مشکل و مسألهای وجود ندارد، لابد چرخ امور اداری و آموزشی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی به خوبی میگردد و اگر مشکلی مثل مشکل ارز و طلا و بانکهای خودرو هم پیش آید، به زودی و به آسانی رفع میشود!
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا تصریح کرد: همه موجودات عالم به گونهای به عالم بزرگ وصل هستند، بنابراین مهمترین دستاورد انسان در زندگی عبادت و نیایش است و نباید ارتباطش با عقل فعال قطع شود.
حجت الاسلام سعید مهدوی کنی گفت: کتابها و مقالههای زیادی در زمینه علوم انسانی اسلامی منتشر شده است، اما با وجود همه این اقدامات ما هنوز به منظومهای در علوم انسانی دست پیدا نکرده ایم.
جناب دکتر داوری در نامهی اخیر خود پیرامون علم دینی، بر بینتیجهبودنِ سیر فعلی بحث از علوم انسانی اسلامی تاکید کردهاند و این وضعیت را ناشی از برخورد سیاسی با مسالهای علمی دانسته و سپس نظر خود پیرامون نحوه برخورد علمی با این مساله را در دو محور بیان کردهاند: اول اینکه علوم دینی و علوم انسانی مدرن هر یک، مسائل و روش مختص به خود را دارند و نمیتوان با مبناقراردادنِ روش یکی از آنها درباره دیگری به قضاوت و سنجش پرداخت بلکه پس از آشنایی با علوم انسانی مدرن میتوان در مسائل آن چون و چرا کرد که این تازه «نقد علم» است و نه «تولید علم جدید».
داوری گفت: یک حکومت انقلابی نمیتواند تمام همّ خود را صرف توسعه کند ولی وقتی اعراض از توسعه یا بیاعتنایی به آن منشأ مفاسد میشود، باید به نحوی انقلاب و توسعه را با هم جمع کرد.
شماره اردیبهشت ماه خردنامه همشهری با تصویری از رضا داوری اردکانی و با تیتر اصلی «در کجای تاریخ ایستادهایم» منتشر شد.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: مرحوم شهید آوینی با جسارت رسوخ کرد در مبانی و مبادی تمدن جدید؛ این شرط مواجهه است و امکان برابر شدن، نفوذ کردن رسوخ کردن و حتی همزبان شدن و بحث کردن، لااقل ورود در فکر شهید آوینی به ما این درس را میتواند بدهد.
سایت سوره اندیشه به مناسبت 29 خــرداد، سـال روز درگـذشت دکتر عـلـی شـریـعـتـی، پروندهای با عنوان «هبوط در کویر» منتشر کرده است.