
به گزارش حلقه وصل، سایت سوره اندیشه به مناسبت 29 خــرداد، سـال روز درگـذشت دکتر عـلـی شـریـعـتـی، پروندهای با عنوان «هبوط در کویر» منتشر کرده است. معرفی این پرونده در ادامه میآید.
سرنوشت یک کشور و یک ملت و یک نظام، بعد از تودههای مردم، در دست نخبگان دانشگاهی و حوزوی کشور است.
در حال حاضر بحث ما بر سر نخبگان است. راه و امیدی که نخبگان اندیشمند و دغدغهمند در مسیر حرکت یک جامعه باز میکنند، افقی برای تاریخ آینده یک کشور است و میتواند زندگی و سیاست جدیدی را رقم بزند.
البته به شرط اینکه این مسیر به دست فراموشی سپرده نشود. و بدتر از فراموشی اینکه بازیچه دست اغراض سیاسی نگردد. ظاهراً تاریخ جدید ایران تاریخ این فراموشی و بازیچه قرار دادنها است. در این میان بزرگترین افراد و افکار تبدیل به برچسب و شعار و مشتی طرفدار خواهد شد. و دیگر چیزی که بتواند با آن راهی برای آینده پیدا کرد یا فضایی برای ساختن اندیشهها، نظامها و زندگی مردم یافت نمیشود.
مسئله حرکت و تحولی است که یک جامعه با بهرهمندی از ظرفیتهای نخبگان میتواند محقق سازد. در وضعی که این شرایط بهرهمندی وجود نداشته باشد، نخبگان نابود میشوند؛ گویی از ابتدا وجود نداشتهاند.
ما نمیگوییم که شریعتی اسطوره بزرگ نایاب تاریخ ایران معاصر است، برعکس شاید صحیح آن باشد که ضرورت فضای اجتماعی و تاریخی را متناسب اندیشه و عمل شریعتی بدانیم و بگوییم اگر شریعتی نبود، کس دیگری شبیه ایشان ظهور میکرد؛ اما فارغ از این نگاهها، قصد داریم به بهانه سالروز فرو خفتن آتشی که شریعتی در جان و کلامش داشت، ببینیم که وضع ما چگونه است که نخبه فرهنگی و فکری جدی همچون شریعتی ندارد، یا حتی شریعتی اگر باشد، نمیتواند راه و فکر شریعتی را داشته باشد؟
در همین راستا سایت سوره اندیشه به مناسبت 29 خــرداد، سـال روز درگـذشت دکتر عـلـی شـریـعـتـی، پروندهای با عنوان « هبوط در کویر» منتشر کرده است. در این پرونده مقالات زیر تا به امروز منتشر شده است:
«ایدئولوژی از نگاه اصلاح اجتماعی و تاریخی»
(دکتر رضا داوری اردکانی)
«شرایط امکان ظهور اندیشه شریعتی»
(دکتر حسین کچویان)
«ساختار اندیشه شریعتی و تفکر ایرانی»
(محمد علی مرادی)
«بازخوانی شریعتی و نیازهای نسل ما»
(محمدجواد غلامرضا کاشی)
«شریعتی و تقدیر نخبگان ایران»
(محمد بلوریان)
همچنین میتوانید هر روز مقاله جدید پرونده «هبوط در کویر» را، از آدرس sooremag.ir مطالعه نمایید.