در یکسال گذشته جامعه ایمانی مشعر در حوزه خانواده، اقداماتی را در قالب «گفتمانسازی، جریانسازی، مستندسازی و توانمندسازی» هیئتها انجام داده است که گزارش مکتوب تمام اقدامات، چند روز قبل از دیدار ستایشگران با رهبر معظم انقلاب، تقدیم ایشان شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در نشست هم اندیشی با اعضا جبهه فرهنگی استان گفت: امروز باید مثل یک جهادگر در حوزه فرهنگی وارد شویم و جهادگری خود با زحمت، سختی و دوری از خانواده همراه است در این صورت کار همراه با روحیه جهادگری و دغدغه فرهنگی داشتن مثمر ثمر میشود.
بیش از سه سال از آیین تقدیر از جهادگران عرصه فرهنگ و هنر میگذرد و این روزها کسی یادی از جهادگران عرصه فرهنگ نمیکند.
انتشارات «هیرون» استان فارس برای دومین سال متوالی سبک جدیدی از نوشت افزار ایرانی اسلامی را در قالب طرح های چوبی با هدف ارائه محتوای فرهنگی تولید و در نمایشگاه ایران نوشت تهران عرضه می کند.
وقتی تقابل فرهنگی مفروض باشد، تهاجم فرهنگی مفروض باشد، اين تهاجم، مرز میخواهد. مواجهه اين دو جبهه، يعني بايد بتوان نيروهای هر جبهه را از جبهه ديگر بازشناسی كرد و مفهوم اينكه ما هنرمند ارزشی نداريم اين است كه يا اساساً منكر وجود دشمن و مهاجم در عرصه فرهنگی هستيم يا میخواهيم بيان كنيم كه اساساً دشمن ممكن است باشد، ولي ما معياری نداريم كه با آن دشمن را از خودی تشخيص دهيم.
از زماني كه دولت یازدهم شكل گرفت، حركتهايی در جامعه مطرح شد. مثلا در فضای ادبیات میبينيم كه برای شخصيتهايی كه تا ديروز از ایران فراری بودند، بزرگداشت میگيرند اما كارهای بچههای مذهبی و انقلابی را پس ميزنند. بچههايی كه به عنوان افراد اصلی ادبيات داستانی و پايهگذار آن بودند را يكی يكی عقب میرانند.
داستان تلاش ما برای فرهنگ و رفع «نگرانی»های رهبری در این موضوع، چیزی شبیه همین داستان است. اکثر ما و دستگاههای دولتی اگرچه زحمت زیادی در موضوع کار فرهنگی میکشیم اما برای خودمان مشخص نکردهایم که از کجا باید شروع کنیم و به کجا باید برسیم!
در قوانین ما، تعریف مشخصی از چشمانداز فرهنگی و نرمافزاری که بخواهد این مسئله را عملی کند وجود ندارد، به همین دلیل هر مسئولی که طی چهار سال در جایگاه فرهنگی قرار میگیرد، میتواند طی این مدت اساس و سختافزارهای فرهنگ را دستکاری کند.
حضرت آقا در دیدار چند سال پیش با اعضای مجلس خبرگان رهبری، دغدغه عمومی اهل فرهنگ را بیان کردند. یکی از ریشههای اصلی مشکل امروز فرهنگ ما، غلبه سیاست آن هم به معنی روزمرهاش است، نه سیاست به معنای عمیقش.
اگر در بین مسئولين فرهنگی تجسس سادهای کنید، متوجه ميشويد كه از مسائل روز كتاب و كتابخواني عقب هستند و مصاديق زشتي هم وجود دارد كه بنده شخصاً خبر دارم ولی بيانش درست نيست كه فلان مسئول فرهنگی، آخرين كتابي كه خوانده چه بوده!
رهنمودهای ارزشمند فرهنگی حضرت آقا هدایتگر همه ما هست و باید بدانیم که عدم رفع دغدغههای مقام عظمای ولایت، ما را با آسیب جدی روبهرو میکند. این رهنمودها در حقیقت اتمام حجت مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی با مسئولان ارشد کشور به ویژه دستگاههای مسئول و متولی در این امور است.
بارها رهبری گفتهاند که در مقابل دشمن نباید تعظیم کرد و ذلیل بود و نباید مرعوب دشمن شد، چه این دشمن داخلی باشد و چه دشمن خارجی. این موضوع باید در آثار نویسندگان و هنرمندان نمود داشته و بروز کند زیرا کسی که مینویسد و یا اثری خلق میکند باید دغدغه ریشهها را داشته و به اخلاق و ارزشها باور داشته باشد.
با توجه به فرا رسیدن ایام انتخابات توجه به مسئله فرهنگ و معضلات آن میتواند از مهمترین ملاکهای تصمیمگیری برای انتخاب اصلح برای جامعه باشد. با توجه به این موضوع نگاهی خواهیم داشت به دغدغههای مقام معظم رهبری پیرامون مسائل فرهنگی، که برخی از نکات مهمی که رهبری در بیش از 25 سال اخیر مطرح کردهاند را در ادامه خواهید خواند.
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع حضار اجلاس ملی «اصحاب عشق» با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغه حضرت آقا دغدغه فرهنگی است، گفت: من به عنوان یک کارشناس مسائل امنیتی و دفاعی خدمت شما عرض میکنم که ما هیچ دغدغه دفاعی، نظامی و امنیتی نداریم. اولین دغدغه حضرت آقا در مسائل فرهنگی و بعد در مسائل سیاسی و اقتصادی است.