طولانی بودن این ماه گرفتگی صرفاً عبور ماه از سایه زمین بود و چیزی حدود سه ساعت و نیم طول کشید تا ماه از سایه زمین عبور کند.
ماه گرفتگی جزیی هر شش قرن یکبار اتفاق میافتد و آخرین خسوف سال میلادی است که در برخی مناطق جهان قابل مشاهده خواهد بود.
آخرین ماه گرفتگی قرن در ساعت سی و دو دقیقه بامداد ۲۶ تیرماه ۹۸ شروع و در ساعت دو و دوازده دقیقه بامداد به اوج خود رسید. در تهران به علت نیمه ابری بودن آسمان روئیت این پدیده با سختی مواجه شد.
درست دو هفته پس از خورشید گرفتگی سال ۲۰۱۹ در شیلی مردم بخشهای زیادی از کره زمین میتوانند در تاریخ ۲۵/۲۶ تیر نظارهگر یک ماه گرفتگی جزئی باشند.
کارشناس نجوم گفت: دوشنبه اول بهمن ماه خسوفی رخ می دهد که در قاره آمریکا و غرب اروپا قابل رویت است و تهرانی هم ۹ دقیقه می توانند این پدیده را ببینند.
طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 در شامگاه جمعه 5 مرداد 1397 اتفاق افتاد. این رویداد نجومی مهم و زیبا که شش ساعت به طول انجامید در ایران نیز قابل رویت بود.
طولانی ترین ماه گرفتگی قرن که بیش از ۶ ساعت طول می کشد، از ساعت ۲۱:۴۴ دقیقه آغاز شد.
شامگاه جمعه 5 مرداد 1397، طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 اتفاق میافتد که در بخشهای بزرگی از ایران قابل مشاهده است.
ماهنامه فرهنگی - تشکیلاتی حلقهوصل در شماره چهلوششم خود به نقد و بررسی آثار بخش سودای سیمرغ سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر پرداخته است. در این شماره میتوانید گفتوگوهای اختصاصی حلقهوصل با کارگردان و تهیهکننده فیلمهای «ماهگرفتگی» و «بیستویک روز بعد»، کارگردان فیلم «دریاچه ماهی»، هادی حجازیفر؛ بازیگر فیلم «ماجرای نیمروز» و آثار و گفتاری از مجید شاهحسینی، علیرضا رضاداد، علی معلم، جبار آذین، سعید مستغاثی، حسین معززینیا و... را مطالعه کنید.
دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اسامی 28 فیلم منتخب هیأت انتخاب جشنواره برای شرکت در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) را اعلام کرد.
شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی در جلسه ۱۸ آبانماه خود با ۴ فیلمنامه موافقت کرد. اما نکته جالب در این فهرست 4 نفره حضور مهدی آذرپندار، جوان و فعال فرهنگی جبهه فرهنگی انقلاب به عنوان نویسنده فیلمی با موضوع فتنه 88 است.