حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 22 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی به ادعای عقب نشینی مسئولان در مورد ماجرای منا برای برقراری حج در شبکه افق پرداخت.
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «جنگ نیابتی در ائتلاف عربی» نوشت:
«...اما اینکه چرا پس از چهار سال و نیم جنگ خانمانسوز برای مردم یمن، اینک ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی اینچنین درگیر یک نزاع درون گروهی شده است، عوامل مختلفی را میتوان در نظر گرفت. نخست اینکه خروج نیروهای امارات از یمن درواقع آغاز کلید خوردن جدایی این کشور از عربستان بود. در همین رابطه به نظر میرسد که با مغلوب شدن جنگ در یمن، اماراتیها به دو دلیل در جبهه مقابل عربستان قرار گرفتهاند. دلیل اول به اضطرار امنیتی امارات در منطقه باز میگردد؛ امری که با تقویت منابع موشکی انصارالله و حملاتی که این گروه به عربستان سعودی داشته، اماراتیها را به عنوان مصرف کننده امنیت در منطقه به شدت نسبت به گسترش دامنه این حملات نگران کرده است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «گروگان گیـری با تفنگ آبپاش» نوشت:
«...آن روی سکه مشارکت مشروط روی دیگر همه این حرفها و بحثها را احمد زیدآبادی با بیانی صریحتر از باقی رفقا مطرح کرده است. آنطور که این فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید «فشار خارجی فرصت خوبی برای امتیازگیری تحولخواهان از نظام است و هسته مرکزی قدرت وقتی برابر فشار خارجی ضعیف شود به اصلاحات جدی و اساسی در داخل تن میدهد.» اظهارنظری تاملبرانگیز که اولینبار محمدرضا جلاییپور آن را رسانهای کرد و زیدآبادی اگرچه بعد از آن تلاش کرد در چند پست تلگرامی بهنحوی آن را روتوش کرده و قرائتی خفیفتر از آن ارائه دهد، اما خب آب رفته را نمیشود به جوی بازگرداند و اصل حرف، خواسته یا ناخواسته بهنحو غافلگیرکنندهای بهصورت عریان و بدون پیچیدهشدن در زرورق الفاظ و تعابیر چندپهلو به میان آمده است. ایده امتیازگیری از کشور با نظر به تحولات بیرون از مرزها و موقعیت کشور در عرصه بینالملل را در حقیقت باید ترجمه همان چیزی دانست که پیشتر، سایر نیروهای اصلاحطلب با زبان نرم نبوی یا خط و نشان تاجزاده، حجاریان، خاتمی و... در قالب «انتخابات تحریمشکن» و البته «مشروط» از آن یاد کرده بودند...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «دانشجویان نگران ستارهدار شدن نباشند» نوشت:
«...بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاههای دیگر در امور علمی مربوط بهکارگیری بورسیهها و این قبیل مسائل نباید ورود کنند بنابراین محل اختلاف در این قضیه است. فضای گذشتهای که درباره بورسیهها بود، حل و فصل شد و بیشتر آنها تعیین تکلیف شدند. برخی به دانشگاههایی که بورس شده بودند، بازگشتند ولی بهدلایلی دانشگاهها به آنها عدم نیاز زدند. بهعنوان مثال دانشگاهی در شهرستان ۲۹۰ نفر بورسیه داشت و اکنون همان تعداد، اعضای هیأت علمی دارد. طبیعی است که نتواند این افراد را به لحاظ بودجهای، مجوزهای استخدامی و مسائل دیگر جذب کند...»
روزنامه «جوان»:
طی گزارشی درباره «کنکور ۹۸ از بیعدالتی آموزشی پرده برداشت» نوشت:
«...سهم مدارس عادی در رتبههای برتر سال ۹۲ در تمامی رشتهها صفر است و ۸۰ درصد رتبههای برتر سمپادی هستند که ۲۰ درصد هم سهم مدارس هیئت امنایی و غیرانتفاعی است. بررسی رتبههای برتر کنکور سال ۹۳ هم نشان میدهد، ۷۰ درصد آنها از مدارس فرزانگان و تیزهوشان هستند و سایر پذیرفتهشدگان هم در مدارس نمونه دولتی، هیئتامنایی و غیرانتفاعی تحصیل کردهاند. در بین رتبههای برتر سال ۹۲ حدود ۵۵ درصد پایتختنشین و در بین رتبههای تک رقمی سال ۹۳ هم ۴۵ درصد از آن تهرانیها هستند...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «کنوانسیون دفن پسماندهای هستهای مصوبه دیگری در تاریکی!» نوشت:
«...بر اساس گزارشهای مربوطه، انرژی هستهای با وجود آنکه در حل بحران انرژی تأثیرگذار است اما مشکلات جدیدی را پیش روی بشر قرار داده است. اکنون پس از گذشتن نیم قرن از آغاز استفاده از انرژی هستهای، ذخیرهسازی نامناسب زبالهها همچنان ادامه دارد و هنوز راهحل جدیدی برای رفع این معضل ارائه نشده است. جالب است بدانید در هر 8 مگاوات انرژی برق تولید شده در نیروگاه هستهای ۳۰ گرم زباله رادیواکتیو تولید میشود، البته برای تولید همین مقدار برق با استفاده از زغال سنگ با کیفیت، 8 هزار کیلوگرم دی اکسید کربن تولید میشود. بنابراین حجم زبالههای رادیواکتیو بسیار کمتر است اما به مراتب خطرناکتر هستند و مراقبت از آنها ضروری و دشوارتر...»
روزنامه «خراسان»:
این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «استدلال عجیب علیه کارت خوان مطب ها» نوشت:
«...اصناف پزشکی و دندان پزشکی طی روزهای گذشته چندین نامه اعتراضی درباره این موضوع ارسال کردند؛ از نامه انجمن دندان پزشکان به معاون اول رئیس جمهور تا نامه انجمن رادیولوژی ایران به رئیس سازمان نظام پزشکی ونامه های چندین صنف استانی به این سازمان. اما حرف حساب این اصناف چیست و به چه استدلالی، برای نصب یک کارت خوان ساده ( که الان دست فروش ها هم دارند) مقاومت می کنند؟ در این زمینه در متن نامه ها چنین استدلال هایی می یابیم:
چرا اجرای این طرح از پزشکان شروع شده است؟ بسیاری از اصناف پزشکی در نامه ها ضمن اشاره به این موضوع، آن را مصداق تبعیض دانسته و گاهی آن را خلاف قانون اساسی هم دانسته اند...!»
روزنامه «مردم سالاری»:
طی گزارشی درباره «کارنامه صادرات نفت ایران در پساتحریم» نوشت:
«...تولید نفت ایران، پیش از خروج آمریکا از برجام، در حدود ۳.۸ میلیون بشکه در روز تثبیت شده بود. آخرین گزارشی که اوپک منتشر کرده، برآورد تیرهتری را نسبت به برآورد آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد: طبق برآورد منابع ثانویه اوپک، تولید نفت ایران در ماه ژوئن ۲ میلیون و ۲۲۵ هزار بشکه در روز بوده است. اوپک هنوز گزارش خود در مورد میزان تولید کشورهای عضو این سازمان در ماه ژوئیه را منتشر نکرده است.اگر هر کدام از آمارهای منابع ثانویه اوپک یا آژانس بینالمللی انرژی را ملاک بگیریم، تولید نفت ایران پس از اجرای سیاست خصمانه دولت ترامپ مبنی بر تحریم حداکثری صنعت نفت ایران، بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته است که رقم قابل توجهی محسوب میشود.تحریمهای دولت آمریکا بر صادرات نفت ایران، اثر بزرگتری، نسبت به تولید نفت، داشته است. بنا به آمارهای منتشر شده توسط پلتس، صادرات نفت ایران در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸، یعنی زمانی که آمریکا هنوز از برجام خارج نشده بود، ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار بشکه در روز بوده است. در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹، یعنی پس از اعمال اولین دور تحریمهای نفتی توسط دولت ترامپ، صادرات نفت ایران به یک میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه در روز رسید.در واقع، اگر برآورد آژانس بینالمللی انرژی درست باشد، میزان صادرات نفت ایران نسبت به پیش از خروج آمریکا از برجام، بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته است!در کنار کاهش جدی صادرات نفت ایران، قیمت نفت نیز نسبت به سال گذشته کاهش داشته که این امر بدان معناست که درآمدها نفتی کشور نسبت به سال گذشته، کاهش شدیدی را تجربه کرده است...»