حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 1 مرداد ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گفتگویی مفصل با حسن بیادی با عنوان «اعتدالگرایان رسم جوانمردی را رعایت نکردند» نوشت:
«...بسیاری از سیاسیون کشور در محافل و جلسات سیاسی به صورت خوشبینانه، مشارکت مردم را در انتخابات آینده زیر ۵۰ درصد پیش بینی مینمایند و به این تحلیل خود خوش بین و با سیاست حضور حداقلی مردم خود را پیروز میدان میدانند اما این سیاست نحس همیشه مخالف نظرات مقامات عالی کشور بوده است چرا که همواره مقامات عالی کشور مردم را به حضور و مشارکت گسترده در انتخابات دعوت میکردند. با توجه به ضعف عملکردی دولت در سالهای اخیر بر اثر تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی و بعضاً تحریمهای ناجوانمردانه داخلی توسط باندهای متصل به قدرت و ثروت، اکنون شاهد افزایش نارضایتی مردم و کاهش اعتماد آنان به جناحهای سیاسی هستیم...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «مصائب جهانگیری بودن» نوشت:
«...موضوع اختلاف حسن روحانی و اسحاق جهانگیری به خصوص بعد از انتخابات 96 بارها به طور غیر رسمی به گوش رسیده است. چنانکه چندی پیش یکی از سایتها از اختلافنظر جدی این دو در جلسه سران قوا پرده برداشت. این سایت نوشته بود که روحانی خطاب به جهانگیری گفته بود که شما و اصلاحطلبان به دنبال سرنگونی دولت هستید. این اظهارنظرها هرچند به طور رسمی تایید و یا تکذیب نشد اما در ادامه نیز رویکرد دولت بیپردهتر از گذشته، اختلاف خود را با اصلاحطلبان نشان داد. حسامالدین آشنا مشاور رئیس جمهوری در توئیتی به صراحت رئیس دولت اصلاحات و تکرار آن در انتخابات را زیر سوال برد. چینش کابینه هم البته از ابتدای روی کار آمدن دولت دوازدهم چندان جایی برای اصلاحطلبان جا باز نکرده بود و البته شهیندخت مولاوردی نیز دیگر خروجی یک اصلاحطلب از دولت شد. زمزمههای نقش داشتن بیش از اندازه واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری که البته سبقه اصولگرایی دارد نیز از جمله مواردی بود که نشانی از تنهایی اسحاق جهانگیری در دولت داشت...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «پدیدارشناسی افتخار اقتدار و بازدارندگی» نوشت:
«...این پرسش از نظر جامعهشناسی سیاسی میتواند اهمیت داشته باشد که چرا تقریبا قریببهاتفاق جامعه ایران با هر مسلک و سلیقه سیاسی و فرهنگی و حتی آنها که در مسائل نهچندان معدودی معترض هستند، از این واقعه خوشحال بودند؟ این وقایعی که رخ داد بهویژه موضوع اخیر نفتکش انگلیسی، اموری است که از نظر اجتماعی معنادار است. یک جنبه آن معنای تاریخی این رخداد است. درواقع بدون داشتن یک درک و حس تاریخی نسبت به معادلاتی که بین ایران و بیگانگان خصوصا دولت انگلیس در 200 سال گذشته وجود داشته است، شاید نتوان ارزش این اتفاق اخیر را آنطور که باید درک کرد. مرحوم بازرگان در کتاب «سازگاری ایرانی» یک تحلیل تاریخی مردمشناسانه از ملت ایران و ویژگیهای جامعه ایران دارد که بسیار تند و اصطلاحی است که شریعتی برای فیلسوفان بهکار میبرد. ترجمه خیلی رقیق آن «انفعال» است. بازرگان معتقد است این ویژگی انفعال برای جامعه ایرانی نشأتگرفته از شغل عمومی کشاورزی است، چراکه کشاورزان سعی میکنند خود را با شرایط طبیعی سازگار کنند؛ لذا در حوزه سیاسی- اجتماعی هم همین رویکرد را دنبال میکنند. بازرگان حتی محسنات و نقاطقوت ایران را که بزرگترینش «دوام تاریخی کشور ایران» است هم به همین ویژگی نسبت میدهد و میگوید نتیجه انفعال بوده است؛ چراکه در برابر تجاوز و تصرف، ایرانیها نهایتا خود را سازگار کردهاند و مقابل غلبه دشمن سماجت خاصی از خود نشان ندادهاند...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «پولی گم نشده است» نوشت:
«...عیسی منصوری معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اعلام کرد که ما در سال 97، 470 هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم که بر طبق مرکز آمار 460 هزار فرصت شغلی عنوان شده است. وی با بیان اینکه نرخ مشارکت بالای 47 درصد و نرخ بیکاری 12 درصد است، گفت: نسبت اشتغال افزایش پیدا کرده و به 36.5 درصد رسیده است...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «انگلیس گزینه مقابله با ایران ندارد» نوشت:
«...با گذشت زمان و آشکار شدن اینکه لندن گزینههای چندانی مقابل ایران ندارد، «لین اسمیث» رهبر اسبق حزب محافظهکار و از سیاستمداران مشهور انگلیسی توقیف نفتکش انگلیسی را «شکستی بزرگ» برای لندن توصیف کرده و در گفتگو با شبکه «بیبیسی» در مورد عملکرد انگلیس در قبال حفاظت از کشتیهای این کشور در خلیج فارس، میگوید: «فکر میکنم الان سؤالات به حقی در مورد رفتار دولت بریتانیا وجود دارد. این را به عنوان یک حامی دولت میگویم..» او با بیان این ادعا که هنگام توقیف نفتکش «استینا ایمپرو» نظامیان امریکایی حاضر در منطقه برای کمک به کشتی انگلیسی اعلام آمادگی کردهاند، گفته است: «آنها در آنجا این را نپذیرفتهاند و من میخواهم بدانم، چرا؟ آن هم در حالی که به نظر میرسد تنها یک کشتی آنجا حضور داشته و تلاشی فوری هم [برای حراست از]داراییها، انجام نشده است» اسمیث افزود: «این یک شکست بزرگ است و حقیقتاً دولت باید به سرعت در این ارتباط توضیح دهد....»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «فصل شکار جاسوس» نوشت:
«...مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات با اشاره به پیشبینی خط خروج اضطراری برای جاسوسان از سوی سازمان اطلاعاتی آمریکا خاطرنشان کرد: با وجود وعده تأمین امنیت جاسوسان، سیا با پیشبینی احتمال شناسایی شبکه جاسوسی خود همچون سال 92، اقدام به طراحی خط خروج اضطراری از کشور برای مواقع بحرانی و خطر کرده بود. بر این اساس جاسوسها آموزش دیده بودند که با احساس خطر، طی هماهنگی با سیا و رساندن خود به نقطهای از پیش تعیینشده در شهرهای مرزی، منتظر حضور رابط اطلاعاتی سیا درصحنه شوند و با هدایت وی از کشور خارج گردند که البته در این زمینه جاسوسهایی که قصد فرار اضطراری از کشور را داشتند، بااشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان بهجای ملاقات با رابط سیا در مرز، با رابط ضد جاسوسی وزارت اطلاعات ملاقات کردند و نهایتاً دستگیر شدند...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به نارضایتی مردم و عدم پاسخگویی دولت به آنان پرداخته است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «شبح خبیث وین» نوشت:
«...نخستین سند افشا شده درباره ارتباط آمانو با دستگاههای اطلاعاتی آمریکا در همان نخستین ماههای ریاست دیپلمات مرموز ژاپنی بر آژانس منتشر شد که اتفاقا با نخستین ماههای نشت اسناد ویکیلیکس همزمان شده بود. در این سند که به اکتبر 2010 بازمیگردد «جفری پیات» نماینده وقت واشنگتن در آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پیشواز روی کار آمدن «مدیر کل کاملا همنظر آمریکا» در مقر وین به جای محمد البرادعی مصری میرود و صریحا اشاره میکند آمانو مستقل نیست. جفری مینویسد: «آمانو یادآوری کرد به یک حق انحصاری در رابطه با جی-77 (گروه کشورهای در حال توسعه) نیاز دارد تا جایگاه او را منصف و مستقل نشان دهد اما در عین حال او در هر تصمیم راهبردی به طور محکمی طرف ایالات متحده بود، از انتصاب عالیمرتبهترین مقامات (آژانس) تا اداره اتهامات برنامه تسلیحات هستهای ایران...»