حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی دوشنبه 31 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «شاید وقتی دیگر» نوشت:
«...از مدتها پیش تا به امروز احتمالات بسیاری درباره سرنوشت سیاسی فتاح مطرح است. برخی بر این اعتقادند که او به زودی پست جدیدش را تحویل میگیرد و بر کرسی ریاست بنیاد مستضعفان به جای محمد سعیدی کیا وزیر مسکن و شهرسازی دولت اول احمدینژاد مینشیند. عدهای هم بر این باورند که او درصدد نامزدی برای انتخابات مجلس و یا ریاست جمهوری است. زیرا فتاح یکی از چهرههای مقبول در میان اصولگرایان و حتی حاکمیت محسوب میشود به همین دلیل هم بعید به نظر نمیرسد که یا او خود به دنبال کاندیداتوری در انتخابات 1400 باشد و یا شاید هم اصولگرایان از او بخواهند که برای انتخابات اسفندماه به آنها ملحق شود...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «در جستوجوی دلارهای گمشده» نوشت:
«...ارز دولتی بماند و یا برود، مسئلهای که بسیار مورد کشمکش قرار گرفت و مثل اینکه در این میدان زور موافقان به مخالفان چربید و همچنان این ارز بر جای خود باقی مانده است. ماجرای ارز 4200 تومانی از جایی آغاز شد که دولت در کنترل بازار ارز در سال 96 عملا به بنبست رسید و امیدوار بود از این طریق کنترل بازار را به دست بگیرد. اما گذشت زمان نشان داد که مشکلات ناشی از اجرای ارز 4200 تومانی به قدری وسیع است که نه تنها اوضاع را کنترل نمیکند بلکه خود مشکلات بیشماری را در اقتصاد به وجود میآورد. از همان ابتدا کارشناسان نسبت به این اقدام هشدارهای لازم را دادند اما همانطور که میبینیم تا کنون تصمیمی مبنی بر از بین بردن ارز دولتی اتخاذ نشده است...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «۱۱سال پسانداز برای رهن یک خانه» نوشت:
«...رشد 7 درصدی سهم مسکن از سبد هزینهای خانوارها براساس آمار بانک مرکزی، در سال 91 سهم مسکن در سبد هزینهای خانوارها 32.9 درصد برآورد شده است. این در حالی که این سهم در سال 96 با افزایش بیش از هفتدرصدی به 35.5 درصد رسیده است. اگرچه آمار مربوط به سهم مسکن در سبد هزینهای خانوارها در سال 97 هنوز از سوی بانک مرکزی منتشر نشده، اما اگر با استناد به آمار سالهای 91 تا 96 بهطور متوسط سالانه سهم مسکن در سبد هزینهای خانوارها، یک درصد رشد داشته باشد، در نتیجه میتوان برآورد کرد در سال گذشته 36 درصد از درآمد خانوارها در بخش مسکن صرف شده است. دانستن میزان سهم مسکن در سبد خانوارها زمانی اهمیت پیدا میکند که بدانیم در سال 97 حداقل دستمزد یک کارگر ساده، معادل یکمیلیون و 111 هزار و 269 هزار بوده است. اما پیش از تحلیل این موضوع باید آمار میزان رهن کامل، اجارهبها و رهن و اجاره ملک در تهران و سایر شهرهای کشور از بهار سال 92 تا بهار سال 98 بررسی شود...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «ستیز با فساد» نوشت:
«...ایستادگی مقابل مفسدان اقتصادی را هم باید در کنار ثبات و آرامش بازار طلا و ارز، به فهرست دستاوردهای مدیریتی ناصر همتی در بانک مرکزی اضافه کرد. جدیدترین افشاگری رئیس کل بانک مرکزی، به 150 بازرگان یا فعال اقتصادی مربوط میشود که ارز حاصل از صادرات خود را وارد کشور نکردهاند. مطابق آنچه او 25 تیرماه اعلام کرد، این ۱۵۰ صادرکننده «نزدیک به 4 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات را به کشور برنگرداندهاند، ضمن اینکه هیچ نشانی هم از این افراد به صورت صحیح موجود نیست.» همتی اضافه کرد که فهرست این افراد را به قوه قضائیه ارسال کرده است. این اتفاق درحالی رخ داد که بر اساس سیاستهای دولت، صادرکنندگان باید ۷۰ درصد ارز ناشی از صادرات را به کشور برگردانند...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «حال خوش ایرانی از خفت انگلیسی» نوشت:
«... چه در تاکسی بنشینی و چه در قهوهخانه، چه با اصلاحطلب صحبت کنی چه با اصولگرا، چه مخاطبت یک فرد نوجوان باشد چه یک میانسال جاافتاده، چه اخبار را به گوشت بشنوی و چه با چشمانت در این و آن شبکه و کانال بخوانی، کسی نیست که از توقیف نفتکش بریتانیایی که نقضکننده قوانین بینالمللی بوده است ابراز غرور نکند. وفاق ملی، آن هم با یک عزت و غرور بیبدیل، اولین و شاید مهمترین نتیجه اقدام نیروی دریایی سپاه بود. تا پیش از آن انگار روح ایرانی خمود و منتظر بود. منتظر بود تا زورگویی روباه پیر و دزدی دریایی سربازان ملکه را جبران شده ببیند. حالا، اما ورق برگشته است و همه با سر بلند از توقیف یک نفتکش میگویند. نفتکش چه کسی؟! نفتکش متعلق به بریتانیای صغیر! با این همه، اما پادوهای داخلی ملکه هم بیکار ننشستهاند. در روز و در حال و هوایی که همه سرمست غرور و عزتند، نه تنها تیتر و عکسی از این غرور همهگیر منتشر نکردند، بلکه برعکس سعی کردند حتی خطی هم ننویسند که به تریج قبای ملکه برنخورد!...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «تحمیل اقتدار ایران به انگلیس و آمریکا خبر اول دنیا» نوشت:
«...نشریه «آبزرور» که نسخه هفتگی روزنامه گاردین به شمار میآید، یکشنبه نوشت که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، لندن را در مورد ایران فریب داده و به دام خطرناکی کشانده است.آبزرور که یکشنبهها منتشر میشود، تاکید کرد: بولتون، جنگطلب اعظم دولت دونالد ترامپ، انگلیس را به دام خطرناکی برای مقابله با ایران کشانده است.این نشریه افزود: مشاور امنیت ملی کاخ سفید و جنگطلب بدنام دوره حمله به عراق در حال انجام یک مأموریت است. او عمدتاً عامل تقابل آمریکا با ایران به شمار میآید. وی سخت برای مهار ایران تلاش میکند و در این راه کوچکترین اهمیتی نمیدهد که چه کسی لطمه میبیند، حتی اگر کسی که آسیب میبیند متحد نزدیکی کشورش مثل انگلیس باشد...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی به کسری بودجه و گزاره همیشگی و آشنای دولت پرداخته است.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «انگلیسیها: تحقیر شدیم» نوشت:
«...روزنامه ایندیپندنت هم گزارش قابل توجهی درباره تبعات توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز منتشر کرد. این روزنامه در اینباره نوشت که اقدام ایران برای توقیف نفتکش آنها در عصر جمعه (۲۸ تیر) در تنگه هرمز اقدامی اجتنابناپذیر و تاوانی بود که انگلیس با بیفکریاش داد. ایندیپندنت در اینباره نوشت: توقیف یک تانکر نفتی ایرانی- هرچند هم قانونی باشد- در صورتی که اقدامات احتیاطی لازم در برابر اقدام تلافیجویانه و اجتنابناپذیر ایران انجام نشده باشد، اقدامی بیملاحظه است. به گزارش تسنیم، این روزنامه با توجه به سابقه ضعف بریتانیا در برابر مخالفانش در طول 2 دهه گذشته افزود: چطور نخستوزیر، کابینه و کارمندان ارشد دولت فکر کردند این تقابل میتواند با چیزی کمتر از یک پاسخ تحقیرآمیز برای بریتانیا پایان یابد؟ ایندیپندنت همچنین نوشت: ایرانیان با توجه به پرونده نازنین زاغری میدانند انگلیس چیزی بیشتر از یک «ببر کاغذی» نیست. در انتها این مطلب میافزاید تا زمانی که نخستوزیران انگلیس، کابینهها و کارمندان ارشد دولتی خود را از توهمات اخلاقی آزاد نکنند و به پیامدهای عملکردشان بیتوجه باشند، این کشور محکوم به تحقیر پی در پی در سطح ملی است...»