به گزارش حلقه وصل، مسعود نجفی گفت: متاسفانه آثار مستند کمتر مجالی برای عرضه عمومی پیدا می کنند و حالا که موسسه تصویر گسترپاسارگاد در این حوزه پیش قدم شده است امیدوارم نتیجه کار به گونه ای باشد تا این پل ارتباطی میان مخاطبان و فیلم های مستند حفظ شود.
این کارگردان با بیان اینکه «حاج کاظم» با یک سال تاخیر روانه بازار می شود ادامه داد: تبلیغات این کار از سال گذشته در مجموعه «شاهگوش» آغاز شد و در حالیکه پوسترها و دیگر مواد تبلیغی آماده بود اما بنا به پیشنهاد امیرحسین علمالهدی برای اکران در گروه هنر و تجربه آن را با علی اسدزاده مدیر تصویر گسترپاسارگاد در میان گذاشتم و ایشان هم علی رغم هزینه زیادی که کرده بودند پذیرفتند بعد از اکران کار عرضه شود.
وی ادامه داد: متاسفانه هر بار به بهانهای اکران در گروه هنر و تجربه به تاخیر افتاد و در نهایت تصمیم گرفتیم پیش از آنکه زمان بیشتری را از دست بدهیم کار عرضه شود و هفته دفاع مقدس که در واقع روایت فیلم هم از همان زمان آغاز می شود را را برای عرضه انتخاب کردیم.
نجفی درباره ایده اولیه ساخت این مستند گفت:در آستانه هفته دفاع مقدس پرویز پرستویی در تماسی از من خواست به موضوع یک جانباز شیمیایی بپردازم که برای اعزام خود به آلمان دچار مشکل شده است. برای این که این خبر بازتاب داشته باشد، از خود ایشان خواستم من را در دیدار با این جانباز همراهی کند. از همان جلسه اول تصویربرداری را آغاز کردم و تصمیم گرفتم مستندی را در رابطه با این موضوع بسازم. پرویز پرستویی هم که انرژی و وقت زیادی برای حل مشکل این جانباز گذاشته بود همراه کار شد و سیر اتفاقات تا اعزام و درمان این جانباز کاملا مستند ثبت و ضبط شد.
این کارگردان با اشاره به شباهت موضوع مستندش با فیلم «آژانس شیشه ای» اظهار کرد: نکتهای که در این فیلم برای من جالب بود، این بود که اتفاقاتی که 15 سال پیش در فیلم «آژانس شیشهای» افتاده بود، الان در دنیای واقعی تکرار میشد. در فیلم، پرویز پرستویی در نقش حاج کاظم به دنبال این بود که عباس را راهی لندن بکند و در زندگی واقعی هم پرویز پرستویی به دنبال کار این جانباز بود؛ با این تفاوت که انگلیس به آلمان تبدیل شده بود و این جانباز برخلاف جانباز «آژانس شیشهای» به خارج رفت و درمان شد و الان وضعیت بهتری دارد.
وی درباره نمایش های این فیلم در جشنواره های مختلف یادآور شد: این فیلم سه بار در جشنواره فجر به نمایش درآمد. نمایش اول فیلم در برج میلاد با استقبال خوبی همراه بود و به خاطر حضور مدیر روابط عمومی بنیاد شهید و اعتراض او به فیلم، حواشی خاصی را هم به دنبال داشت. صحبتهای مردم و دفاع آنها از موضوع این فیلم نشان میداد که با کار ارتباط برقرار کرده و تاثیر گرفتهاند. «حاج کاظم» در جشنوارههای فیلم کوتاه، حقیقت، دفاع مقدس و تصویر سال هم به نمایش درآمد که خوشبختانه با استقبال همراه بود و در جایزه بزرگ شهید آوینی هم کاندید بخش بهترین مستند دفاع مقدس شد.
نجفی که سالها پیش با مستند «قیصر چهل سال بعد» حضور در نمایش خانگی را تجربه کرده است گفت:سالها پیش «قیصر 40 سال بعد» به عنوان یکی از اولینهای عرضه مستند در نمایش خانگی بصورت گسترده توزیع شد که همان زمان مدیر موسسسه پخش کننده در مصاحبهای که داشت فروش آن را بیشتر از کارهای سینمایی شان اعلام کرده بود اما متاسفانه در نهایت این شرکت اتفاقاتی را رقم زد که هنوز خاطره بد آن در ذهنم مانده است.
«حاج کاظم» در 60 دقیقه روایت مشکلات اعزام جانبازی هفتاد درصد به نام ناصر افشاری جهت مداوا به خارج از کشور و موانع ایجاد شده بر سر راه او است.
در خلاصه فیلم «حاج کاظم» آمده است: «آژانس شیشهای» پس از 15 سال تکرار میشود. این بار نه در پرده نقرهای بلکه در دنیای واقعی و حاج کاظم دوباره عباس خود را پیدا کرده است.
زندهیاد امید بهکار تدوین این فیلم را انجام داده، حسن هندی مدیر تولید و عکاس بوده ، محمد تهرانی صداگذاری و فرید حاجی باشی گویندگی گفتار متن این مستند را عهده دار بوده است.