به گزارش حلقه وصل، ششمین جلسه دادگاه بررسی پرونده شرکت هرمی فایننشیال در شیراز و به ریاست قاضی سید محمود ساداتی و مستشاری قاضی محسن رجایینیا با حضور نماینده دادستان، متهمان پرونده و وکلای مدافع آنان برگزار شد.
متهمان این پرونده عبارتند از: شهرام حمامی ترقی، امیر بهاری، معین گرگین، آرش آزادی، حمزه قنبری، ستار طاهری، امیرحسین سلیمان حشمتی، کامران قطعی، علی اکبر اصغری شیرازی، قاسم داوران، بابک بادقت، رضا زاهدی، شاهین همتایی و پگاه حمامی ترقی متهمان ردیف یک تا ۱۴ هستند که براساس کیفرخواست متهم به اخلال در نظام اقتصادی و پولی از طریق عضوگیری در گروه بهمنظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا و توسعه زنجیره انسانی بوده است.
متهم ردیف ۱۵ این پرونده اردشیر آزادی است که متهم به تحصیل مال از طریق نامشروع با مبلغ ۱۰۷ هزار و ۴۰۰ دلار آمریکا است.
براساس کیفرخواست صادر شده این افراد متهم به فعالیت در شرکت هرمی فایننشیال هستند و سبب خروج بیش از هزار میلیارد ریال ارز و ثروت ملی از کشور شدند. اساس تجارت این شرکت باینری (شبکه گیلاسی) بوده و امکان برداشت، خرید و فروش سرمایه نبوده است.
همچنین در متن کیفرخواست آمده است که برای افرادی که در این شرکت فعال بودند و در این دادگاه بهعنوان متهم حضور دارند، در دبی و گرجستان کلاسهای توجیهی و آموزشی برگزار شده است.
در این جلسه شهرام حمامی ترقی به جایگاه فراخوانده شد و به دفاع از خود پرداخت. براساس آنچه قاضی ساداتی در ابتدای جلسه قرائت کرد، وی متهم به اخلال در نظام اقتصادی، پولی و ارزی کشور از طریق عضوگیری در شرکت هرمی فایننشیال برای جذب سرمایه ایرانیان داخل کشور و تبدیل آن به دلار و ارسال به خارج است.
قاضی ساداتی خطاب به متهم گفت: اتهام شما اخلال در نظام اقتصادی است و شما به عنوان لیدر شرکت در کشور فعالیت داشتید، آیا این اتهام را قبول دارید؟ دفاعیات خود را بیان کنید.
متهم در پاسخ به قاضی اتهام وارده را رد کرد و گفت: در عضوگیری نقش نداشتم بلکه کار اصلی من آموزش است. نه لیدر هستم و نه دلاری را از کشور خارج کردم. در شرکتی در گرجستان مدیر بودم و حقوقم را نیز از همان شرکت میگرفتم. این شرکت با فایننشیال یک قرارداد داشته اما ربطی به من نداشته است.
قاضی ساداتی در این لحظه بخشی از متن کیفرخواست را قرائت کرد « بنا به گزارش اولیه اطلاعات استان شرکت هرمی اقدام به فعالیت کرده و هزاران نفر برای کسب سود بیشتر وارد این شرکت شدند و بیش از هزار میلیارد ارز از کشور خارج شده است.
شرکت فایننشیال با دسیسه وارد شده و اقدام به عضوگیری کرده است. لیدرهای اصلی این شرکت در کشور مالزی و دبی و دیگر کشورها است، تعدادی در داخل کشور شناسایی شده که در راس آنها شهرام ترقی است».
قاضی همچنین ادامه داد: بررسیهای بازپرسی اعلام کرده که شما سرشاخه اصلی مجموعه هرمی در داخل کشور هستید و کل فعالیتهای شرکت شما در پوشش موسسه آموزشی نسبت به جذب و ارسال وجوه دریافتی به خارج از کشور فعالیت میکرده است.
متهم با رد کردن تمامی این موارد اعلام کرد که این گزارش یک ادعا است و باید با مدرک اثبات شود. وی همچنین تشویق دیگران به عضویت در فایننشیال را رد و بیان کرد که به مدت ۱۵ سال است کلاس آموزشی دارد.
در این هنگام قاضی ساداتی بخشهایی از اظهارات پیشین متهم را قرائت کرد که خلاف ادعایش در دادگاه بود و نشان از آگاهی متهم از فعالیت شرکت و عضویت در آن بود.
بنا به اظهارات متهم در جلسه دادگاه وی مبلغ ۴ هزار دلار در سال ۹۶ در شرکت فایننشیال سرمایهگذاری کرده و معادل همین مبلغ را نیز برداشت کرده است.
این متهم در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر داشتن لیدر یا ارتباط با لیدرهای شرکت در خارج از کشور که اسامی برخی در دادگاه برده شد، اعلام کرد که هیچ ارتباط و لیدری نداشته است.
وی همچنین درباره عکسش در مستندی که درباره این شرکت ساخته شده اظهار داشت: عکس از روی صفحه اینستاگرام من برداشته شده و من تنها برای شرکت در مسابقهای به ابوظبی رفته بودم.
متهم همچنین اقرار کرد که یک اکانت به نام خودش داشته که قابلیت معرفی عضو نداشته و پس از آن برای اینکه وجوه از بین نرود ۲ اکانت به نام دختر و همسرش باز کرده است. وی ادعا کرد که هر ۳ اکانت در پایان ۲۰۱۶ از بین رفته است.
قاضی ساداتی خطاب به متهم گفت: شما در اظهارات پیشین خود گفتهاید که لیدر داشتید و همتایی پور و کاووسی را میشناختید. متهم نیز در پاسخ این امر را ادعا خواند و خواستار سند در این زمینه شد.
مغایرت اظهارات متهم در جلسه دادگاه امروز با آنچه در جلسه بازجویی گفته بود، درباره مدت زمان فعالیت و ارتباط و آشناییاش با برخی از افراد سرشناس شرکت توسط قاضی قرائت شد که متهم ادعا کرد در جلسه بازجویی تحت فشار بوده و برای نجات دخترش چنین نوشته است. وی چندین بار در خلال صحبتهایش ادعا کرد که نوشتههایش در جلسه بازجویی کذب، پرت و پلا و داستان است.
قاضی با اشاره به ذکر جزئیات و اسامی حاضر در متن بازجویی گفت: شما با جزئیات موضوعات را مطرح کردید، اگر تحت فشار شدید هم بودید چگونه این جزئیات را نوشتهاید؟ رئیس دادگاه همچنین با اشاره به بسته ۶۰۰ هزار دلاری و نقش متهم در جابهجایی بسته گفت: این مبلغ پیدا شده، اینکه پرت و پلا نیست.
متهم همچنین ادعا کرد که دخترش در زمان بازجویی باردار بوده که به دلیل فشار بازجویی فرزند خود را از دست داده است. قاضی ساداتی نیز اعلام کرد که براساس گزارش اطلاعات استان فارس پزشک زنان در دسترس بوده ولی هیچ اتفاقی در طول بازجویی برای دختر متهم رخ نداده است.
متهم بار دیگر بر این نکته که یک مشاور هستم و کارم آموزش است، تاکید کرد و مدعی شد که به افراد مشاوره میداده است اما هیچگاه تائید نکرده که افراد عضو شوند. وی همچنین گفت: من تنها آموزش دادم، اینکه هر کس عملیات عضویت در شرکت را انجام دهد به من مربوط نیست.
با قرائت بخشی دیگر از اظهارات متهم مشخص شد که وی قصد گرفتن نمایندگی شرکت را داشته که خودش نیز این امر را تائید کرد و گفت: من هیچ کس را تشویق نکردم اما به دنبال گرفتن نمایندگی شرکت بودم اما شرکت قبول نکرد.
همچنین با پرسش و پاسخی که میان قاضی و متهم در جلسه امروز شکل گرفت، مشخص شد که دفتر مدیران شرکت فایننشیال در انگلیس است ولی مراکز شرکت در کشورهای مختلف از جمله دبی و گرجستان فعالیت داشته است.
پس از اصرار متهم مبنی بر انجام کار آموزشی در گرجستان، دریافت حقوق به صورت دلار و عدم خروج ارز از کشور قاضی ساداتی خطاب به متهم گفت: چگونه میتوانید ثابت کنید که دلاری که دریافت کردید، برای حقوق شما بوده است؟ یک مدرک بیاورید که دلار وارد ایران کردید؟ یک مدرک بیاورید که فعالیت شما در فایننشیال برای خرید سهام بوده است؟
در ادامه رئیس دادگاه بیان کرد: شرکت فایننشیال یک شرکت کلاهبرداری است که در خرید و فروش سهام هیچ نقشی نداشته است.
با اتمام زمان دادگاه جلسه هفتم این پرونده به روزهای آینده موکول شد. از مجموع ۱۵ نفر متهمان این پرونده تاکنون ۱۴ نفر دفاعیات اولیه خود را بیان کردند.