حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در تیتر اول خود با عنوان «او دوست دارد کارگردانی کند اما...» نوشت:
«...مرد لابی ایران، این روزها خود را وقف اصولگرایان و پیروزی آنها در انتخابات مجلس اسفندماه میکند. باهنر اکنون در تلاش است تا جای خالی بزرگان جریان اصولگرا را به دلیل درگذشت افرادی نظیر حبیب الله عسگر اولادی و یا کنارگیری چهرههایی نظیر ناطق نوری و علی لاریجانی به دلیل اختلاف سلیقه پرکند. اما این کارگردانی پشت پرده او در حالی است که اگرچه وی چهره موثری در میان اصولگرایان به شمار میرود اما همواره مورد انتقاد برخی از طیفهای این جریان به ویژه پایداریها بوده است. به همین دلیل هم این اعتقاد وجود دارد که او نمیتواند نقش کارگردان را به خوبی برای این جریان ایفا کند...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی ویژه با عنوان «اصولگرایان در آرزوی وحدت» نوشت:
«... شورای وحدت اصولگرایان تلاش دیگر این جبهه برای رسیدن به یک ائتلاف درونجناحی بود که در مهر ماه سال گذشته با صدور نامهای آغاز به کار کرد. گفته میشد علیرضا زاکانی به عنوان بازوی اجرایی این شورا وظیفه جمع کردن اصولگرایان را برعهده گرفته است و سید ابراهیم رئیسی، محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی و محسن رضایی نقش محوری جلسات را بر عهده دارند اما در اواخر آذر ماه حمیدرضا ترقی سخنگوی حزب موتلفه اسلامی به صورت تلویحی توقف نشستهای شورای وحدت اصولگرایان را تایید کرد. اگرچه قالیباف پس از مدتی از این شورا جدا شد و تشکلی با اندیشههای نواصولگرایی را پایه گذاشت. محمدباقر قالیباف همچنین اخیرا با معرفی یک سایت و فراخون انتخاباتی برای جوانان اصولگرا، رسما جدایی خود را از اصولگرایان اعلام کرد. حالا هم محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پایداری خط امام و رهبری، خبر از پایان فعالیت جمنا داده است و گفته در حال تلاش برای ایجاد تشکیلاتی فراتر از جمنا در انتخابات اسفندماه 98 هستیم...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «نفحات شرکت ملی نفت» نوشت:
«...حقوق 15 تا 18 میلیونی کارمندان نفت! یکی از نکات جالب توجه که محل بحث و بررسی و اتفاقا ازجمله ابهامات عملکردی شرکت ملی نفت هم بوده، موضوع حقوق و مزایای دریافتی کارکنان شرکت ملی نفت است. در این زمینه بررسیهای آماری نشان میدهد در سال 1398 هر کارمند شرکت ملی نفت ایران بهطور میانگین 17 میلیون و 888 هزار تومان حقوق و مزایا دریافت میکند. به عبارتی دیگر هر کارمند شرکت ملی نفت بهطور میانگین سالانه بیش از 214 میلیون تومان حقوق و مزایا از این شرکت دریافت میکند. شاید تصور این رقم برای شما هم عجیب باشد، اما برای اثبات این ادعا کافی است اظهارات سیدحمید حسینی عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی و اظهارات محمد حسینی رئیس کمیته بررسی بودجه شرکتهای دولتی در مجلس را مرور کنیم...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «تعرفهگذاری جایگزین ممنوعیت صادراتی شد» نوشت:
«...حذف کلمه ممنوعیت از صادرات و واردات اتفاق خوبی است که سالها اقتصاد کشور بهدنبال آن بود اما به دلایلی محقق نشده بود. تا پیش از این وقتی یک کالا در بازار گران یا کمیاب میشد اولین کاری که دولتها انجام میدادند ممنوعیت صادرات آن بود. نمونه آن را چندی پیش شاهد بودیم؛ گوجه فرنگی، سیب زمینی، فولاد، سیمان و سایر کالاها. وقتی دولت صادرات این کالاها را ممنوع میکرد، بازار روال طبیعی به خود میگرفت.ولی این امر بشدت بر بازار صادراتی تجار اثر منفی میگذاشت...»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آغاز غنیسازی بدون محدودیت» نوشت:
«...عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما هیچ امید و اتکایی به هیچ کشوری به خصوص اروپاییها و اینستکس نبستهایم، تصریح کرد: ما در این معرکه و جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران، هر مسیر و معبری که برای ایران بتوانیم باز کنیم باز خواهیم کرد. مسیری که ایران میتواند باز کند از مسیر چین، هند و ترکیه و شرکای مختلف اقتصادی ایران است که با همه اینها برنامه و ابتکار داریم و تعاملات جدید را تعریف کردیم و ابتکارات مفصلی با هر کدام وجود دارد. یکی از این مسیرها مسیر اروپاست و یکی هم مسیر اینستکس است. وزارت خارجه به همه دستگاههای اقتصادی کشور اعلام کرده هیچکس به اینستکس امید نبندد. اگر بتوانیم مسیر را فراختر کنیم هیچکس نباید معطل اینستکس در کشور شود و براساس اقتصاد مقاومتی و اتکا به خود باید عمل کنیم...»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «کاهش میلیمتری تعهدات پاسخ لگد اروپا به جنازه برجام نیست» نوشت:
«... محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز دیروز در اظهارنظری مشابه تاکید کرد: همه این اقدامات تنها در صورتی که سه کشور اروپایی (به تعهداتشان) پایبند شوند، قابل بازگشت هستند. معمولا اقدام متقابل بهگونهای انجام میشود که از بیشترین میزان تاثیرگذاری در رفتار طرف مقابل برخوردار باشد. بر همین اساس، فلسفه اقدام متقابل، منصرف کردن طرف مقابل از زیادهخواهیهای بیشتر و وادارکردن او به عقبنشینی است؛ اما متأسفانه باید گفت، اظهارات آقایان ظریف و عراقچی، بیشتر از آنکه نشاندهنده طلبهکاری ایران در برجام و نمایش اقدام متقابل باشد، به دلجویی از اروپا و ارائه تضمین مبنی بر ماندن ایران در برجام شباهت دارد! این قبیل اظهارات تأمل برانگیز، ارسال پالس ضعف به طرف مقابل است. اینکه قرار نیست ایران اقدام خاصی برای احقاق حقوق برجامی خود انجام دهد و در 60 روزهای آینده با تعداد نامعلوم- که دقیقا بازی در پازل وقتکشی اروپاست- هر لحظه که اروپا برای اجرای تعهداتش قدمی بردارد، ایران به برجام بازمیگردد...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نبض اقتصاد در دستان پنهان» درباره فساد زیرپوستی در اقتصاد کشور اشاره کرد.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آغاز آهسته گام دوم» نوشت:
«...در مجموع، دیروز روز اقتدار دولت برای پاسخ دادن به بدعهدیهای آمریکا و اروپا نبود. دیروز پس از آنکه سیاست تعلل و وقتکشی دولت روحانی برای آغاز مقتدرانه گام دوم آشکار شد، بلافاصله ماجرای تماس تلفنی مکرون و روحانی در اذهان تداعی شد. رئیسجمهور فرانسه روز شنبه درباره وضعیت برجام و گام دوم ایران، با روحانی تلفنی صحبت کرد. بر همین اساس این گمانه تقویت شده است که ماجرای یک تماس تلفنی مکرون با روحانی، میتواند عامل تعلل جدید دولت و امید داشتن مجدد به اروپا باشد. کما اینکه مقامات دولتی بارها در اظهارات خود اعلام کردند در صورتی که اروپا با اقدامات خود دولت روحانی را راضی کند، آنها میتوانند تعهدات تعلیق شده ایران در برجام را مجددا اعمال کنند...»