رئیس جمهور آمریکا وقتی با سوالی درخصوص احتمال رویارویی با ایران مواجه شده، چنین پاسخ گفته است: «خوب ببینید، من در خصوص ایران گفته بودم که ایران به سلاح هستهای دست نمییابد، این مسأله خیلی مهم است. در افغانستان، وقتی من آمدم ۱۶ هزار نیرو داشتیم. الان ۹ هزار نیرو داریم. اتفاقات خوبی آنجا در حال رخ دادن است. نه (نمیخواهم با ایران وارد رویارویی شوم)، من دوست دارم از خاورمیانه خارج شویم، ما هرگز نباید در خاورمیانه حضور پیدا میکردیم. هرگز نباید آنجا میبودیم و من دوست دارم خارج شویم.»
خبرنگار تایم از ترامپ پرسیده است که نظر به توضیحات او، آمریکا به خاطر سلاح هستهای با ایران وارد جنگ میشود، اما به خاطر تنگه هرمز چنین اقدامی صورت نمیدهد و ترامپ پاسخ میدهد: «من حتی این را هم نمیخواهم بگویم، البته مطمئناً به خاطر سلاح هستهای وارد جنگ میشوم، اما در خصوص مورد دیگر [تنگه هرمز] آن را به صورت یک علامت سوال باقی میگذارم.»
وی سپس با این سوال مواجه میشود که آیا پیامی از ایران دریافت کرده یا نه؟ ترامپ به این سوال پاسخ نمیدهد و به جای آن در خصوص مخالفتش با جنگ عراق سخن میگوید.
تایم سوال میکند آیا آمریکا قصد دارد با ایران گفتوگوی مستقیم داشته باشد که ترامپ میگوید: «هر زمان که آنها بخواهند من آمادهام. راه درازی مانده تا به آن نقطه برسیم، اما من هر زمان آنها آماده باشند، آمادهام…، اما اگر به دو تا دو و نیم سال پیش برگردید، فاجعهای در جریان بود. ایران بیش از هر کسی مشکل ایجاد میکرد.»
رئیس جمهور آمریکا در خصوص حمله به کشتیها در دریای عمان میگوید: تاکنون بسیار جزئی بوده است. اگر ادبیات ایرانیها را با زمان امضای توافق (برجام) مقایسه کنید، «مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا، ما آمریکا را نابود میکنیم…»، من دیگر چنین چیزهایی را زیاد نمیشنوم و چندان هم انتظار ندارم که بشنوم. تفاوت زیادی ایجاد شده است.
یادآور میشود ترامپ دیروز نیز پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران مدعی شد خواسته به ایران حمله کند اما منصرف شده است؛ چرا که ۱۵۰ نفر میمردند.
این گزافهگویی در حالی است که ترامپ بهتر از هر کس دیگر متوجه شده که در صورت ارتکاب کوچکترین اشتباه در مقابل ایران و در صورت آغاز درگیری نظامی، در همان ساعت اول چند هزار نظامی آمریکایی کشته میشوند.
به همین دلیل هم هست که برایان هوک دیروز با زبان عاجزانه گفت: ایران باید دیپلماسی را با دیپلماسی پاسخ دهد اما از آن امتناع میورزد و نیروی نظامی را به کار میگیرد.
این اظهارات در حالی است که نه جنگ و تحریم اقتصادی، دیپلماسی است و نه ارسال پهپادهای جاسوسی. بنابراین ایران ترجیح میدهد جواب تهدید و ایجاد مضیقه را متقابلاً با قدرت پاسخ دهد. یادآور میشود ترامپ هر چند پاسخ تهدید و درشتگویی و پاسکاری خود را آغاز کرد و تصور میشد به سوریه لشکرکشی کند، اما همو این اواخر اعلام کرد نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج میکند. همین تصمیم موجب استعفای جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا شد و آمریکا از شنبه ماه گذشته فاقد وزیر دفاع است. ماتیس معتقد بود موضع ترامپ، موجب تحقیر و تضعیف آمریکا میشود. اما ترامپ میگوید ۷هزار میلیارد هزینه آمریکا در منطقه بیفایده بود و اکنون او مجبور است مخفیانه و چراغ خاموش به عراق سفر کند.
منبع: کیهان