
به گزارش حلقه وصل، هنوز چند دقیقهای به اذان مغرب باقی مانده و نمازگزاران پیر و جوان کمکم با آستینهای بالا زده و وضو گرفته خود وارد مسجد میشوند و آرام آرام صفها را پر میکنند.
برای شروع گفتوگو به سراغ یکی از ریشسفیدان مسجد در یکی از محلات قدیمی اردبیل میرویم؛ او سالهاست که خادم مسجد است و میگوید از زمانی که مسجد در این محله ساخته شده، خادمی آن را قبول کرده است اما از ما خواست تا نامی از او در گزارش برده نشود.
این خادم مسجد که تجربه جنگ و دفاع مقدس را هم داشت، با چهرهای خندان و بشاش به سوال ما در خصوص انتظاراتش از مسجد و مردم محله پاسخ داد و گفت: مساجد در طول تاریخ انقلاب مهمترین مرکز گردهمایی جوانان محله برای فعالیتهای مذهبی، آموزشی، نظامی و حتی سیاسی بوده و هر برنامه و گردهمایی بهخصوص در ایام انقلاب و دفاع مقدس در مسجد برگزار میشد.
این پیرغلام مکتب امام حسین (ع) با اشاره به اینکه مردم همواره با محوریت قرار دادن مسجد بهعنوان یک پایگاه اصلی سعی در رسیدگی به مشکلات جامعه داشتهاند و دارند گفت: در طول سالیان گذشته مردم ایران اسلامی هنگام بروز مشکلاتی نظیر جنگ تحمیلی، زلزله، سیل و بلایای طبیعی با مشارکت یکدیگر و محور و پشتیبان قرار دادن مسجد برای فعالیتهای خود همواره یاریکننده مردم دیگر مناطق کشور بودهاند تا بتوانند قدری از رنج و مشقتی را که تحمل میکنند، بکاهند.
در جریان سیل اخیر که در روزهای آغازین سال جدید هموطنانمان در برخی مناطق کشور را دچار مشکلات عدیدهای چون از بین رفتن سرپناه و منازل و همینطور لوازم و مایحتاج خود کرد، باز هم نقش اجتماعی مساجد بهعنوان مکانی برای شکلگیری گروههای امدادی و محلی برای جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم مشخص شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، به همت بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرح «جهاد همبستگی ملی» با هدف کمک و یاریرسانی به هموطنان آسیبدیده و سیلزده بهطور همزمان در سراسر کشور اجرا میشود که با توجه به ابعاد گوناگون این طرح مردم شریف میتوانند با محوریت مساجد با شعار «هر مسجد، یک خانه» در تامین یک خانه در مناطق سیل زده کشور سهیم باشند.
«هر مسجد؛ یک خانه» گامی ارزشمند در رفع مشکلات سیلزدگان
حجتالاسلام مهدی ستوده مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با اشاره به مشکلات بهوجود آمده بر اثر سیل در برخی مناطق کشور و لزوم یاریرسانی و دستگیری از مردم این مناطق سیل زده اظهار کرد:کمکرسانی و حمایت از آسیب دیدگان وظیفه همگان است و از جمله موضوعاتی است که همواره در فرهنگ اسلامی تاکید شده است.
وی افزود:کمک در شرایط حساس و بحرانی نظیر سیل از جمله امورات بسیار ارزشمند است و میتواند تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح روحیه مردم مناطق سیل زده داشته باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل تصریح کرد: مساجد همواره نقش اساسی را در انجام امورات مردممحور داشته است و مردم میتوانند با همکاری و همیاری مساجد کمک مهم و تاثیرگذاری را در بهبود وضعیت زندگی مردم مناطق سیل زده داشته باشند.
ستوده افزود: مسجد همواره جایی برای دستگیری و حمایت از نیازمندان بوده است و مردم نیز مسجد را محور اصلی انجام امور خیر خود میدانند.
وی با اشاره به نقش محوری مساجد گفت: اجرای طرح جهاد همبستگی ملی توسط بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گامی بسیار ارزشمند و مهم در بهبود وضعیت کمکرسانی به مردم مناطق سیل زده است و مسؤولان با همکاری و یاری مردم میتوانند هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: در این طرح با شعار هر مسجد یک خانه سعی بر این است که با کمک مردم، نسبت به تامین یک منزل در مناطق سیل زده اقدام شود.
ستوده بیان کرد: هیأت امنای مساجد و ریش سفیدان محلات میتوانند با ترغیب مردم و خیران حمایتهای چشمگیری را جلب کنند.
وی اظهار داشت:مردم ایران اسلامی همواره در مشکلات یاریگر یکدیگر بودهاند و این بار هم میتوانند با همت و همدلی در محور مساجد مناطق سیل زده کشور را دوباره آباد کنند.
«هرمسجد؛ یک خانه» طرح بسیار مناسبی برای حل مشکلات سیلزدگان است
علی حسنزاده با اشاره به جایگاه مساجد در حل مسائل و مشکلات جامعه اسلامی اظهار کرد: طرح مبتکرانه «هر مسجد، یک خانه» میتواند بسیاری از مشکلات مناطق سیلزده را با محوریت مساجد حل کند.
وی افزود: مساجد در طول تاریخ علاوه بر کارکرد عبادی و مذهبی همواره محلی برای اجتماع مسلمانان و حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... بوده به طوریکه در دوران دفاع مقدس نیز بسیج نیرو و امکانات از طریق مساجد شکل میگرفت.
مسؤول قرارگاه فرهنگی حضرت فاطمه زهرا(س) بیان کرد: در چهل سال گذشته نیز مساجد محلی برای رفع بسیاری از مشکلات و بحرانها بوده و این مساله در بحرانهایی مانند زلزلهها، سیلها و ... مشهود بوده است.
حسنزاده مساجد را پایگاهی مردمی در جامعه اسلامی دانست و اظهار داشت: استفاده از ظرفیت بیبدیل مساجد برای تقویت کمکرسانیها اقدامی بسیار مناسب و ارزشمند است که قطعا با استقبال گسترده مردم مواجه میشود.
وی در ادامه با اشاره به همبستگی و انسجام ملی مردم ایران اسلامی در جریان سیل اخیر گفت: در حادثه سیل اخیر نیروهای مردمی با همراهی نیروهای مسلح، نیروهای امدادی و اجرایی کشور انسجام و همبستگی خود را نشان دادند تا از آلام مردم در مناطق سیلزده کشور بکاهند.
«هرمسجد؛ یک خانه» طرحی سازنده برای رفع مشکلات سیلزدگان است
صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر پیشقدم بودن مردم استان اردبیل در امور خیر، اظهار کرد: مردم اردبیل از طرق مختلف کمکهای نقدی و غیرنقدی قابل توجهی را به سیلزدگان استانهای مختلف کشور رساندند و این امر مایه مباهات و افتخار است.
وی با اشاره به طرح بسیار مناسب و ارزشمند «هر مسجد، یک خانه»، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بیبدیل مساجد به عنوان پایگاه مردمی برای تداوم و تقویت این کمکرسانیها اقدامی بسیار مناسب است که قطعا با استقبال گسترده مردم مواجه شده و خواهد شد.
بدری تصریح کرد: محور قراردادن مساجد برای این اقدام خداپسندانه یادآور دوران دفاع مقدس و کمکرسانی مردم به جبهههای جنگ حق علیه باطل از طریق مساجد است و بیشک همچون گذشته پرافتخارمان مثمر ثمر خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با اشاره به حجم بالای خسارات وارده به مردم و زیرساختهای استانهای مختلف کشور در سیلهای اخیر، بیان کرد: حضور فعال و مشارکت بالای مردم در کمکرسانی به سیلزدگان گامی مهم، موثر و کلیدی در رفع مشکل هموطنان سیلزده بوده و به نوعی مکمل اقدامات شبانهروزی نهادهای دولتی، سپاه، بسیج، هلال احمر و سایر نهادهای خدمترسان است.
وی اذعان کرد: استفاده از ظرفیت بیبدیل مساجد به عنوان پایگاه مردم مؤمن و متدین استان برای تداوم و تقویت کمکرسانی به مردم استانهای سیلزده کشور اقدامی بسیار مناسب است که قطعا با استقبال گسترده مردم مواجه شده و خواهد شد.
گزارش از وحید رشیدزاده