به گزارش حلقه وصل، علی وقفچی با اشاره به وضعیت نامناسب مناطق سیلزده در استان خوزستان اظهار کرد: به دلیل بیتدبیریهای صورت گرفته وضعیت در بخشهای مختلف به ویژه در بخش کشاورزی اصلا خوب نیست و خسارتهای فراوانی به این بخش وارد شده است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به دلیل بیتدبیریهایی که در گذشته صورت گرفته و پیشبینیهایی که انجام نشده خسارت زیادی به بخش کشاورزی وارد شده است، گفت: 50 هزار هکتار از 200 هزار اراضی زیر آب رفته که شامل اراضی کشاورزی و باغی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از تاسیسات و مزارع کشاورزی و باغی دولتی دارای بیمه کشاورزی نیستند، افزود: خواسته ما از دولت این است که بیمه به این بخشها اختصاص نیابد، چرا که انتظار از دولتمردان و مراکز دولتی این است که در زمینه بیمه پیشگام باشند.
*لزوم جابهجایی دام در خوزستان
وقفچی در ادامه با بیان اینکه دامداریها و دام کشاورزان نیز آسیب دیده است و دامها نیاز به علوفه دارند و امکان تغذیه دستی نیست، تصریح کرد: پیشنهاد من به استاندار و مسؤولان استان خوزستان این است که در این زمینه از دادن علوفه دستی خودداری و بحث جابهجایی دامها در این زمینه پیشبینی و اجرایی شود، چراکه اقتصادیترین روش هم همین است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 100 درصد مزارع کشاورزی در برخی مناطق سیلزده آسیب دیده و کاملا از بین رفته است، ادامه داد: خانههای بسیاری از کشاورزان و مردم در منطقه از بین رفته است که در این زمینه هم باید تلاش شود تا جایگزینی درستی انجام شود و اگر قرار است خانهای از نو بنا شود در مناطقی ساخته شود که دیگر چنین خسارتهایی به بار نیاید.
وی با بیان اینکه حجم خسارتها بالاست و هنوز برآورد دقیقی از خسارتها صورت نگرفته است، گفت: باید این خسارتها به صورت دقیق برآورد و احصا شود.
وی در جواب این سؤال که بنابر اعلام مسؤولان دریچههایی برای انتقال آب به هورالعظیم باز شده است، گفت: متاسفانه آبی که وارد 120 هزار هکتار ارضی هورالعظیم شده ناچیز و در حد 20 سانتی متر است در حالی که جا دارد تا بیش از چند برابر این مقدار آب وارد هور شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به خسارتهای جلوگیری از ورود آب به این منطقه اشاره کرد و گفت: در زمان بارشها سیلاب و در فصل تابستان ریزگردها خسارتهای جبران ناپذیری در منطقه به بار میآورد که بعضا غیر قابل جبران است.
وقفچی با بیان اینکه آزادسازی آب به هورالعظیم باعث میشود هورالعظیم جان بگیرد و شاهد حضور جانداران و پرندگان و آبزیها در منطقه باشیم، تصریح کرد: بالاترین سود پر شدن هورالعظیم کاهش گرد و غبار و افزایش ذخایر ژنتیکی و گردشگری در منطقه است.
منبع: فارس