
به گزارش حلقه وصل، بارندگی های بسیار شدید در شرق گلستان به عنوان هسته اولیه شکل گیری سیل اخیر، نقطه آغاز بحران سیل عظیمی بود که ابتدا گنبدکاووس را درگیر کرد و در ادامه به صورت بسیار گسترده تر شهرستان های آق قلا و گمیشان در غرب گلستان را دربرگرفت.
با فروکش کردن بحران در شرق گلستان، اقدامات لازم برای برگرداندن زندگی مردم به حالت عادی با کمک تمامی نیروها، اعم از نیروهای امدادی هلال احمر، سپاه، ارتش و نیروهای مردمی در حال انجام است و سیلاب در این استان کوتاه آمد و سطح آب کاهش یافت.
زلزله زده ها به یاری ترکمن ها آمدند
بعد از اطلاع رسانی ها در خصوص این واقعه به پاس زحمات دوستان ترکمن در سال 96 که به کمک زلزلهزدگان سرپلذهاب شتافتند امروز زلزلهزدهها با داشتن مشکلات فراوان به یادگار مانده از زلزله 7.3 ریشتر و سیل اخیر، به ترکمنها کمک کردند.
گرچه مردم زلزلهزده سرپلذهاب از خسارت سیل اخیر نیز بینصیب نبودند کانکسهای آنها در محاصره نزولات جوی قرار گرفت، باری دیگر کانکسنشینان مجبور به ترک منزل خود شدند و به کمپهایی که هلال احمر با چادر برای آنها فراهم کرده بودند پناه برند اما با حضور امام جمعه و مسئولان سرپلذهاب و نیروهای مردمی 30 کاروان کمک های مردمی این شهرستان زلزلهزده شامل مواد غذایی، البسه دارویی و ...، برای سیلزدگان استان گلستان، که توسط کمپین جمعآوری کمکهای مردمی مناطق زلزله زده تهیه و گردآوری شده بود ارسال شد.
مساجد و مراکز فرهنگی اصفهان مرهمی بر آلام سیل زدگان
در استان اصفهان نیز مساجد و مراکز فرهنگی پای کار آمدند و جمع آوری کمک های مردمی را آغاز کردند تا مرهمی بر آلام مردمان سیل زده باشند.
در واقع خسارت سنگین به خانه ها و مزارع و لطمه سخت به شهرها و روستاها در مرحله نخست به ویژه در استان های مازندران و گلستان به دلیل وقوع سیل و بارندگی های شدید موجب شد تا ستاد مردمی جبهه فرهنگی اصفهان نیز وارد عمل شوند و با توجه به فرموده ی مقام معظم رهبری که کمکهای مردمی و ورود دستگاه های عمومی و جبران خسارت ها می تواند گوشه ای از آلام مردم عزیز را برطرف کند کار را شروع کردند.
از امدادرسانی گروه های جهادی در این مناطق تا جمع آوری اقلام ضروری برای استان های سیل زده توسط مساجد و مراکز فرهنگی استان اصفهان صورت گرفت.
کنارتم هم وطن
پیگری مردم از سراسر کشور جهت کمک رسانی به مناطق سیل زده استان های شمالی ادامه یافت و سمنانی ها نیز با راه اندازی ستاد مردمی کمک به سیل زدگان و پویش های جمع آوری کمک های مردمی مثل «کنارتم هم وطن» به کمک سیل زدگان شتافتند.
مصطفی واحدی مسئول این ستاد مردمی در استان سمنان از اعزام دو گروه جهادی به این مناطق خبر داد و گفت: در مرحله ی نخست بعد از وقوع سیل در استان گلستان دو گروه از جهادگران را جهت یاری رسانی به مردم سیل زده این استان اعزام کردیم که در حال حاضر جهت یاری رسانی به استان لرستان بازگشته اند و یک گروه 30 نفره ی دیگر نیز به زودی بار دیگر به استان گلستان اعزام خواهند شد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: کار اصلی جهادگران اعزامی در این مرحله لایروبی و تخلیه آب منازل است که بعد از این مراحل و آماده سازی این مناطق کارسخت افزاری و کمک به ساخت خانه ها نیز آغاز خواهد شد و جهادگران در این استان وارد عمل می شوند.
مسئول ستاد مردمی کمک به سیل زدگان در استان سمنان افزود: با وقوع سیل در استان های لرستان و خوزستان نیز پویش مردمی «سیل دوم همیاری» نیز در سطح استان آغاز به کار کرده است تا اقلام ضروری و مورد نیاز مردم این مناطق جمع آوری و برای خانواده های سیل زده ارسال گردد.
واحدی یادآور شد: جهادگران اعزامی یک هفته تا ده روز در این مناطق به فعالیت مشغول هستند و این روند تا به سامان رسیدن نسبی خانواده های سیل زده ادامه می یابد. علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام اعزام با شماره ی 09191740941 تماس بگیرند
راه اندازی پویش بزرگ مردمی «سرو مهربانی» در کاشمر
ستاد مردمی جبهه فرهنگی کاشمر نیز در راستای کمک رسانی به هم وطنانمان در استان های شمالی وارد عمل شد و پویش بزرگ مردمی «سرو مهربانی» را در کاشمرجهت کمک به هم وطنان سیل زده در استان گلستان راه اندازی کرد و اقلام و وسایل ضروری را جمع آوری و به دست نیازمندان واقعی استان گلستان رسانید.
مصطفی قریشی یزدی جانشین دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی کاشمر در این خصوص بیان داشت: پویش بزرگ مردمی «سرو مهربانی» درنظردارد پس از گام اول یعنی حمایت خود از مردم سرپل ذهاب با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و بسیج سازندگی سپاه ناحیه کاشمر جهت کمک به هم وطنان سیل زده در استان گلستان اقلام و وسایل ضروری را جمع آوری و بدون واسطه به نیازمندان واقعی استان گلستان برساند.
یزدی تصریح کرد: در مرحله نخست اقلام ضروری و مورد نياز در منطقه شامل چكمه با اولويت بالا، پارو، تانكر آب، تِی، كف كش، لجن كش، فرغون، چراغ قوه، پوكه، لباس گرم كوچك و بزرگ، شيرخشك، پوشك، نوار بهداشتی، صابون، خمير دندان، وسايل بهداشتی، وسايل گرمازا نفت سوز، زيرانداز، چادر، راديو كوچك و همچنين بسته غذايی شامل برنج، سيب زميني، مرغ، پياز، چاي، بيسكوئيت، پنير، قند، حبوبات، روغن، آب، رب می شود و در مرحله بعدی یخچال، تلویزیون،گاز، کمد لباس، موکت، پتو ولوازم ضروری زندگی مورد نیاز است که اطلاع رسانی می شود.
این فعال فرهنگی ادامه داد: علاقه مندان جهت ارسال اقلام غیر نقدی خود می توانند با شماره های 09155320169 و 09154187141 تماس بگیرند و همچنین جهت واریز وجوه نقدی به شماره کارت 6037997950044777 و شماره حساب 0110769749001 با شناسه 880399073 صندوق قرض الحسنه امداد ولایت نزد بانک ملی به نام قرارگاه «میاندار خدمت» اقدام کنند.
محموله ی کمک های مردمی قزوینی ها برای سیل زدگان
استان قزوین نیز به همت خیرین نخستین محموله ی کمک های مردمی را که شامل پوشاک گرم، پوشاک بچه، شیرخشک، کنسرو، آب معدنی و چکمه ساق بلند بود برای یاری رسانی به استان های شمالی از جمله گلستان ارسال کرد. اعزام گروه های جهادی به مناطق سیل زده به همت ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان قزوین در کنار جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی مردم همیشه در صحنه ی قزوین از دیگر بخش های فعالیت این استان جهت یاری رسانی به استان های شمالی بود.
این روند کمک رسانی به استان های شمالی از جمله گلستان و مازندران از توسط دیگر استان ها از جمله فارس، استان مرکزی، خراسان رضوی، همدان و .... ادامه داشت ودر حالی که همه ی افکار عمومی درگیر و پیگیر اخبار سیل شمال کشور بودند اخبار وقوع سیل در دیگر استان ها نیز خبر ساز شد.
استان لرستان، خوزستان و شهر شیراز هم از سیل 98 در امان نماندند و بارش های سیل آسا بسیاری از شهرهای این استان ها را در گل فرو برد.
با آرام شدن شرایط در استان گلستان و مازندران و بازگشت به شرایط تقریباً عادی و فروکش کردن سیلاب در خیابان ها و کوچه ها کمک رسانی به دیگر استان ها و شهرها نیز به لیست کمک رسانی های مردمی دردیگر استان ها اضافه شد.
به تدریج گروههای جهادی به عنوان یکی از کارآمدترین نیروهای مردمی که همواره داوطلبانه در حوادث و بلایای طبیعی به کمک آسیب دیدگان شتافته اند وارد عمل شدند و نیروها و گروههای جهادی به عنوان یکی از کارآمدترین نیروهای مردمی در پاسخ به منویات رهبر انقلاب، داوطلبانه به کمک نیروهای امدادی و مردم سیل زده این مناطق شتافتند؛ هر چند در روزهای اخیر بارشهای سنگین باران متوقف شده است، تلاش این گروهها همچنان در مناطق سیل زده ادامه دارد.
بعد از حادث شدن سیل در استان مازندران بیش از ۲۸۵ گروه جهادی به کمک مردم سیل زده این مناطق شتافتند در استان گلستان نیز وقوع سیل در شهرستانهای آق قلا، گمیشان، گنبد کاوس، سیمین شهر، خواجه نفس، مراوه تپه، کلاله، بیش از ۵۹۱ گروه جهادی از قشرهای مختلف با ظرفیت ۱۰۶۹۵ نفر جهادگر به خدمت رسانی به مردم سیل زده این مناطق پرداختند.
فعالیت جهادگران کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز در پلدختر
پس از وقوع سیل در شهرک سعدی شیراز و روستاهای اطراف آن کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز مانند همیشه در کمک رسانی به هم وطنان آسیب دیده از وقایع طبیعی مثل سیل و زلزله کار امدادرسانی را آغاز کرد البته پیش از این محموله ی کمک های مردمی جهت اعزام به مناطق سیل زده شمال کشور نیز توسط این کانون ارسال شده بود.
گل روبی و بازسازی خانه های و شستشوی منازل و کوچه و خیابان های منطقه سعدی با همکاری نیروهای جهادی و کمک های مردمی صورت گرفت و با ورود سیل از دروازه قرآن شیراز که بسیاری از مسافران نوروزی را دچار آسیب کرد این کانون به حمایت از مسافران سیل زده حسینیه سیدالشهدا را جهت اسکان و پذیرایی آن ها آماده ساخت.
اما کمک رسانی کانون فرهنگی رهپویان وصال شیراز به مناطق سیل زده شیراز و مسافران نوروزی ختم نشد و جهادگران این کانون با راه اندازی آشپزخانه در منطقه پلدختر در حال خدمت رسانی به سیل زدگان استان لرستان هستند و جمع آوری کمک های نقدی و غیر نقدی برای مردمان استان لرستان و خوزستان همچنان در حسینیه سیدالشهدا شیراز صورت می گیرد.
بچه های هیئت میثاق با شهداء استان کهگیلویه و بویراحمد هم پیشتاز در عرصه جمع آوری کمک های مردمی برای سیل زدگان لرستان شده اند. هدف این گروه ارائه خدمات اجتماعی و اقتصادی در مناطق سیل زده است.
جامعه ایمانی مشعر میاندار خدمت
«سین هشتم» نیز پویش مردمی دیگری جهت خدمت رسانی به مناطق سیل زده است که توسط جامعه ایمانی مشعر درقرارگاه «میاندار خدمت» راه اندازی شد. در واقع برنامههای جامعه ایمانی مشعر به عنوان حلقه وصل هیأتهای مذهبی کشور که بستر دور هم جمع شدن و هم افزایی را برای هیأتها فراهم کرده، برکاتی داشته است که یکی از آنها ورود هیأتها به عرصه خدمات اجتماعی است.
شروع به کار این فعالیتها با پویش «هر هیأت یک روستا» در کرمانشاه رقم خورد و هیأتیهای کشور در این منطقه، متولی خدمت رسانی در ۲۵ روستا شدند که در قالب این طرح ۲۵ هیأت، به عنوان معین این روستاها انتخاب شدند و باقی هیأتها نیز پشتیبانی کردند.
دومین اقدام، طرح «یا ساقی العطاشا» برای آب رسانی به مردم خوزستان بود و ثمره این دو فعالیت موجب شد تا قرارگاه خدمت رسانی با نام «میاندار خدمت» به ثبت برسد. با وقوع سیل در استانهای شمالی کشور، در قالب قرارگاه «میاندار خدمت» پویشی ایجاد شد. این پویش بنا دارد، نیروهای هیأتی را که همواره در خط مقدم خدمت رسانی حضور داشتند، به صورت منسجم فعال کند تا با هم افزایی، تاثیر و برکات بیشتری داشته باشد.
در استانهای مازندران، گلستان، لرستان و شهر شیراز هم اکنون هیأتها در ۷ نقطه مستقر شده اند، در شهرستان گنبدکاووس هیأت فاطمیون این شهرستان در شهرستان آق قلا هیأت یا مهدی (عج) واوان، در منطقه سیمرغ مازندران هیأت فاطمه الزهرا (س) بابل، در لرستان هیأت کافه شهدای شیراز و فداییان حسین (سیدرضا نریمانی) به عنوان معین جهت خدمترسانی مستقر شدهاند.
در مجموع ۱۰۰ هیأت در این ۷ نقطه به همراه هیأتهای معینی که نام برده شد، مشغول خدمت رسانی هستند و ۹۰۰ هیأت دیگر خدمت رسان کشور نیز در حال پشتیبانی هستند و در شهرها و مناطق خود، کمکهای مردمی را جمع آوری میکنند و به این هیأتها میرسانند و یا نیروی انسانی مورد نیاز را تامین میکنند.
همچنین موکبهای اربعین نیز در این استان ها با این هدف که غذای گرم به دست مردم سیل زده برسانند فعال شده اند که در حال طبخ غذا هستند و نیازمند جیره خشک مانند برنج، عدس و … می باشند.در استان مازندران و گلستان هم هیأتهای منطقه ای فعال و مشغول به طبخ هستند و هیأتهایی از شیراز و همدان نیز در استانهای شمالی مستقر شدند که روزانه بیش از ۷ هزار پرس غذا طبخ میکنند.
شهرستان معمولان و پلدختر استان لرستان نیز آشپزخانهها فعال شده است که در آشپزخانه شهرستان معمولان روزانه ۵ هزار پرس غذا طبخ میشود و توسط نیروهای هیأتی به مناطق و روستاهای صعب العبور منطقه برده میشود و در استان خوزستان هم ۵ موکب برای طبخ غذا مستقر شده و بناست به زودی دیگر هیأتها و موکبها نیز مستقر شوند.
قم معین استان لرستان
با معرفی استان قم به عنوان معین سیل زدگان استان لرستان ستاد مردمی پشتیبانی از مناطق سیل زده با همکاری ستاد مردمی جبهه فرهنگی این استان در قم تشکیل شد وعوامل و دستگاه های خدمت رسانی استان قم در خرم آباد و شهرستان چگنی مستقر شده اند و همچنان ستاد مردمی کمک رسانی به سیل زدگان دراستان قم آماده ی دریافت کمک های نقدی و غیر نقدی علاقه مندان و خیرین است و افراد می توانند به مساجد و پایگاه های بسیج استان مراجعه کنند.
در کنار این ستاد فعالیتهای هیأت های مذهبی و موکبهای استان قم تحت نظارت ستاد مردمی کمکرسانی به سیلزدگان استان صورت می گیرد و روزانه ۱۰ هزار پرس غذا به صورت فریزشده از استان قم به مناطق سیل زده ارسال می شود.
حرکت خودجوش طلاب اردکانی
کمک رسانی ها توسط تمام اقشار مختلف از سراسر کشور در حال انجام است، ورزشکار، هنرمند، کارمند و کارگر هر کس به هر طریقی به و بهمنظور کمکرسانی به هموطنان آسیبدیده از سیل وارد عمل شده است.
جمعی از روحانیون اردکانی نیز در قالب گروه جهادی سردار شهید ذبیحالله عاصی زاده به منطقه سیلزده پلدختر اعزام شدند.
در این گروه جهادی که جمعی از روحانیون شهرستان اردکان بهصورت خودجوش و جهادی حضور دارند با استقرار در شهر پلدختر به پاکسازی منازل و معابر شهر از گلولای ناشی از سیل میپردازند.
گرچه این فعالیت ها تنها بخش کوچکی از کمک ها و همیاری مردم غیرتمند و شریف ایران است که اطلاع رسانی می شود اما امید داریم تا با نشان دادن گوشه ای از فداکاری ها و حمایت های مردمان دیگر استان ها قدری از آلام سیل زدگان کشورمان بکاهیم.