به گزارش حلقه وصل: پس از آنکه موجی از حمایت مردمی به ویژه در دانشگاههای کشورهای غربی از جمله آمریکا به وجود آمد، حاکمان این کشورها دست به سرکوب این موج به بهانه «یهودیستیزی» زدند. در همین راستا جلسات بازجویی علنی خصوصا از سوی اعضای کنگره آمریکا ایجاد شد و فشارها برای استعفای اجباری روسای چند دانشگاه مطرح این کشور افزایش یافت.
در همین زمینه، روسای دانشگاه هاروارد، ام.آی.تی، پنسیلوانیا و ماساچوست فقط به خاطر اینکه در دانشگاههای تحت مدیریتشان دانشجویان از فلسطین حمایت کردن دادگاهی شدند.
این جلسات که بیشتر شبیه به جلسات تفتیش عقاید با نام جلسه استماع بود، باعث شد که «الیزابت مگیل» رئیس دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا استعفا بدهد.
در این جلسه که با اتهام «یهودی ستیزی» برگزار شد، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا به سبب اینکه نگفت که آیا درخواست دانشجویان برای نسلکشی یهودیان با برخورد انضباطی روبرو میشود یا نه، مجبور به استعفا شد.
حمایت از فلسطین در آمریکا و کشورهای غربی به عنوان فراخوان برای نسل کشی یهودیان تعبیر شده است! مگیل پیش از استعفا نیز به دلیل اینکه حمایت از فلسطین را برابر با یهودی ستیزی تعبیر نکرده بود، عذرخواهی کرد اما بازهم وی را مجبور به کناره گیری کردند.
بی بی سی فارسی در این زمینه مینویسد: «خانم مگیل در پاسخ به این سئوال که آیا دعوت به نسلکشی یهودیان با قوانین انضباط رفتاری در دانشگاه تضاد دارد از دادن پاسخ صریح خودداری ورزید.»
گفته میشود لابی صهیونیستی در پشت اهرم فشار برای استعفای رئیس دانشگاه پنسیلوانیا بوده است و فشارهایی که برای استعفای مگیل انجام شده است را مدیریت میکرده است.
در همین راستا، یکی از حامیان مالی اصلی دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا در اعتراض به اظهارات رئیس این دانشگاه که آنرا یهودیستیزانه تعبیر کردهاند، صد میلیون دلار کمک خود به این دانشگاه را قطع کرده بود.
از سوی دیگر بی بی سی فارسی گزارش داده است که «دانشگاه هاروارد میگوید کلودین گی، رئیس این دانشگاه، به رغم جنجالهای فزاینده بر سر حضورش در کنگره آمریکا در هفته گذشته شغل خود را حفظ خواهد کرد.»
بر اساس این گزارش دکتر گی پس از آن که نگفت که آیا دانشجویانی که خواستار نسلکشی یهودیان بودند، تنبیه خواهند شد یا خیر، برای کنارهگیری تحت فشار قرار گرفته بود.
پانصد کارمند این دانشگاه با انتشار نامهای از رئیس دانشگاه هاروارد حمایت کردند، و همین موضوع سبب شد تا فعلا فشارها برای استعفای وی بی اثر شود.
«وندی پرلمن»، استاد علوم سیاسی و مدیر موقت برنامه مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا در دانشگاه نورث وسترنیک در گفت و گو با سی ان ان از ایجاد موج سرکوب دانشجویان حامی مردم فلسطین خبر داده است. وی بیان داشته که اخیرا در آمریکا دانشجویان طرفدار فلسطین یا تهدید به مرگ شدهاند، یا از محل کار اخراج شدهاند و یا در لیست ممنوعیت برای تحصیل قرار گرفتهاند.
این استاد یهودی دانشگاه نورث وست آمریکا احساس خطر مسئولان آمریکایی از یک تغییر بنیادین در نگاه جوانان آمریکا به موضوع فلسطین را علت اصلی این فشارها میداند.
وی درباره جلسه استماع کنگره آمریکا بیان میکند: « یهودی ستیزی، مانند همه اشکال نژادپرستی، باید در همه جا، بدون استثنا، محکوم و با آن مبارزه کرد. اما زمان برگزاری جلسه ( در بحبوحه کشتار مردم و کودکان غزه) به من نشان میدهد که چیز دیگری نیز در جریان است. از اتهامات یهودستیزی برای خاموش کردن انتقاد از دولت اسرائیل استفاده میشود. قانونگذاران این کمیته مرز بین یهودیان و اسرائیل را محو کردند و یهودیستیزی و مخالفان طرفدار فلسطین را برابر دانستند.»
این استاد دانشگاه آمریکایی درباره اتهام زنی بیمورد به روسای دانشگاههای آمریکا میگوید: « الیز استفانیک، نماینده حزب جمهوری خواه، رؤسای دانشگاهها را به خاطر نگفتن این موضوع که فراخوان برای نسل کشی یهودیان مغایر با قوانین رفتاری آنهاست، مورد انتقاد قرار داد و آنها را به خاطر استفاده برخی از دانشجویان از کلمه انتفاضه که او این کلمه را دعوت به ارتکاب تعریف کرد، مورد انتقاد قرار داد و آنرا نسل کشی علیه قوم یهود تعبیر کرده است.»