حلقه وصل: آیین افتتاحیه رزمایش بزرگ معرفتی «طرح ولایت» در جوار حرم مطهر رضوی و با حضور جمعی از اساتید، معرفتجویان و مقامات کشوری برگزار شد.
در این مراسم، آیتالله رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیسجمهور و حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنرانی پرداختند.
در رزمایش معرفتی طرح ولایت تابستان 1402، بیش از چهار هزار تن از معلمین، دانشجویان، فعالین فرهنگی و دانشآموزان در دورههای چهلروزه به تقویت مبانی معرفتی خود و بررسی شبهات فکری رایج میپردازند.
این طرح عظیم آموزشی که نخستینبار در سال 1375 توسط مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) بنیانگذاری شد، تابستان امسال دارای سه بازه شروع است که بازه اول روز 28 خرداد با حضور معلمین سراسر کشور آغاز شده و بازههای بعدی 10 تیر و 23 تیر با حضور دانشجویان و فعالین فرهنگی برگزار خواهد شد.
از نکات قابل توجه این طرح در تابستان 1402، برگزاری یک دوره ویژه دانشجویان دانشگاه تهران به ظرفیت 300 نفر و برگزاری یک دوره ویژه دانشآموزی است که برای نخستینبار در تاریخ 27 ساله طرح ولایت صورت میگیرد.
دانشپژوهان طرح ولایت، در این دوره معرفتی، اندیشههای بنیادین اسلامی را در6 سرفصل معرفتشناسی، خداشناسی،انسانشناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه حقوق و فلسفه سیاست در چهارچوبی نظاممند و استدلالی فرا گرفته و پاسخ بسیاری از شبهات اعتقادی و فکری را خواهند یافت. گفتنی است رهبر معظم انقلاب سال گذشته در دیدار با خانواده مرحوم علامه مصباح یزدی(ره) مورخ 1401/10/5، طرح ولایت را از جمله ابتکارات ایشان دانسته و بر تداوم آن تاکید نمودند.
طرح ولایت تقریبا 27 سال سابقه دارد
حجتالاسلام شباننیا، رئیس مرکز آموزش های آزاد موسسه امام خمینی ره نیز اظهارداشت: وظیفه خودم میدانم خیرمقدم خدمت دوستان و بخش عظیم معلمین و سایر دوستان فعالین فرهنگی از کل کشور عرض کنم. قرار هست که در مشهد مقدس چله معرفتی داشته باشید و هدف ما این است که وقت شما به بهترین نحو گذرانده شود.
وی افزود: طرح ولایت تقریبا 27 سال سابقه دارد در این سال ها افتخارش این هست که مورد تایید مقام معظم رهبری است. فقط تایید نبوده است و ایشان بارها و بارها عنایت ویژه به این طرح داشته اند.
حجت الاسلام شبان نیا ادامه داد:حضرت آقا فرمودند سه نکته در طرح ولایت باید رعایت شود؛ عقلانیت شش کتاب اصلی طرح ولایت (مبحث اصلی)، نشاط معنوی و شور انقلابی؛ طرح ولایت نتیجه اهتمام شخصی چون علامه مصباح (رحمت الله) است و خود ایشان فرمودند اگر قرار باشد در قیامت روی یک کارم حساب باز کنم همین طرح ولایت است. علامه مصباح مجاهدت های زیادی داشتند اما خود ایشان روی طرح ولایت تاکید ویژه داشتند.
تربیت از منظر مبانی اسلامی
در ادامه حسن رحیم پورازغدی ضمن تبیین محورهای اساسی زندگی اسلامی، به محور تربیت اشاره کرد و اظهارداشت: تربیت شکوفا کردن ابعاد مثبت وجودی انسان است.در سنین پایین امکان تربیت بیشتر و آموزش کودکان از آموزش جوانان پیچیده تر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: انسانها و جامعه به تدریج فاسد میشوند، اصلاح جامعه نیز تدریجی انجام می شود لذا توقع تربیت ناگهانی، نابجا است.
وی جهل و نادانی را خطرناک ترین دشمن و عقل بهترین دوست انسان خواند و بر ضرورت استفاده درست از نعمت عقل تاکید کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی علم گرا بودن را محور تمدن اسلامی برشمرد و افزود: قرآن به مومنان سفارش می کند، حرکتی که در آن علم ندارید را انجام ندهید.
رحیم پور ازغدی با اشاره به پایه گذاری طرح ولایت توسط مرحوم آیت الله مصباح، گفت: کتب این استاد بزرگ در تشخیص اسلام غیراستدلالی و کفر به ظاهر استدلالی راهگشاست.
وی بیان کرد: امام رضا (ع) از راه دور و از طریق مکاتبات، امام جواد (ع) را تربیت کردند، تربیت لحظه ای نیست و امر تدریجی است که از زمان بسته شدن نطفه آغاز می شود. تمام اعمال، رفتار و افکار افراد طی سال های زندگی شان می تواند، بر پاکی نطفه و شکل گیری تربیت دینی و تمایلات مذهبی آنها اثرگذار باشد.