به گزارش حلقه وصل، مراسم رونمایی کتاب «شرح درد اشتیاق» شامل مجموعه خاطرات محمدرضا ظفرقندی پزشک تیم اضطراری جنگ، به قلم راحله صبوری عصر روز پنج شنبه ۳۰ تیر در سالن سوره حوزه هنری با حضور راوی، جمعی از پزشکان، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت، علیاکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، اهالی فرهنگ و ادب و جمعی از دانشآموزان مدرسه مفید در سال ۶۰ برگزار شد.
علیاکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم به مهمانان با ذکر این نکته که هنوز درباره جنگهای جهانی اول و دوم کتاب و فیلم تولید میشود، گفت: این موضوع نشان میدهد جنگ هنوز تمام نشده است. استمرار حضور کسانی که در جنگ جانفشانی کردهاند آن است که در ثبت و ضبط خاطراتشان کوشا باشند.
او در پایان صحبتهایش از جامعه پزشکی درخواست کرد برای به تصویر کشیدن خاطرات خود و همکارانشان در دوران دفاع مقدس از هیچ فرصتی دریغ نکنند.
سپس پیروز حناچی شهردار سابق تهران در ادامه افزود: در کنار همه رشادتهایی که در دفاع مقدس رخ داد حرکتهای تخصصی جنگ آنقدر که باید مورد توجه قرار نگرفته است. از جمله این حرکتهای تخصصی اقدامات جامعه پزشکان در ۸ سال جنگ است که انتشار کتاب «شرح درد اشتیاق» میتواند اتفاق خوبی در این زمینه است.
حناچی در ادامه با ارائه پاورپوینتی برای حضار، ساختار و شکل بیمارستانهای صحرایی در ۸ سال دفاع مقدس را از دیدگاه معماری تحلیل و بررسی کرد.
ثبت خاطرات جنگ یک ضرورت است
در ادامه مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت با تاکید بر ضرورت مکتوبکردن خاطرات جنگ گفت: سربازی که خاطرات جنگش را ننویسد جنگ را ناقص رها کرده است چرا که این خاطرات باید ثبت و ضبط شوند و به گوش مردم هم برسند.
وی افزود: من هم به جامعه پزشکی و محمدرضا ظفرقندی برای انتشار «شرح درد اشتیاق» تبریک میگویم. خاطرات و نکاتی که در این کتاب وجود دارد قیمت جنگ را برای مردم مشخص میکند.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت گفت: اگر درباره جنگ ننویسیم قیمت جنگ را هم نمیفهمیم و متوجه نخواهیم شد چه خونهایی برای این سرزمین خرج شده است. به همین دلیل لازمه درک آن روزها و رشادتهای صورت گرفته درج و انتشار این خاطرات است.
بعد از صحبتهای مرتضی سرهنگی، محقق از دوستان محمدرضا ظفرقندی به روی صحنه رفت و با اشاره به رسالت جامعه پزشکی افزود: امروز بزرگترین رسالت مجموعه سلامت، انجام اقدامات فرهنگی و ترویجی و معرفی فرهنگ صحیح سلامت و ارائه آن به ملت بزرگوار ایران است. خدا را شکر در این زمینه دستاوردهای ارزشمندی داریم که «شرح درد اشتیاق» یکی از آنهاست و امروز مورد تکریم قرار گرفت.
«شرح درد اشتیاق»، میراثی برای آیندگان
محمدرضا ظفرقندی در سخنانی از حضور گرم جامعه پزشکی و مسئولان فرهنگی در مراسم رونمایی کتابش تشکر کرد و گفت: خاطراتم را ثبت کردم تا میراثی برای آیندگان باشد و در طول تاریخ به دست فراموشی سپرده نشود، ضمن اینکه نوجوانان و جوانانی که آن روزها را ندیدهاند بدانند چه اتفاقاتی رخ داده است.
ظفرقندی افزود: باید فداکاریها و رشادتها را بیان کرد تا همگان بدانند تمدن ایران بر چه پایهای شکل گرفته است.
او سپس خاطراتی از دفاع مقدس، زخمیها و بیمارستانهای صحرایی که در دوران جنگ استفاده میشد، برای مهمانان شرح داد.
راوی کتاب «شرح درد اشتیاق» درباره اینکه چرا چنین نامی را برای کتابش انتخاب کرده است، گفت: من با تاسی از شعر مولانا «سینه خواهم شرحه شرحه از فراق تا بگویم شرح درد اشتیاق» نام این کتاب را انتخاب کردم. ما در جایی کار میکردیم که با درد و زخم و اشتیاق روبرو بودیم. بسیاری از رزمندگان با وجود اینکه به شدت زخمی شده بودند و توان مبارزه نداشتند اما همچنان اشتیاق داشتند دوباره به میدان جنگ بازگردند.
کتاب «شرح درد اشتیاق» توسط انتشارات سوره مهر در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.