به گزارش حلقه وصل، حسین عالمبخش، کارگردان تئاتر که این روزها نیز نمایش «دهکده هاپوخان» را روی صحنه دارد، در گفتوگویی مبنی بر توجه به تئاتر خانواده و دور شدن از تئاتر سطحی و مبتذل عنوان کرد: صادقانه بگویم که این روزها وضعیت تئاتر ما اصلا خوب نیست و این از چند جهت قابل بررسی است.
وی در ادامه افزود: یکی از لحاظ محتوا که امروز شاهد هستیم برخی سالنها از خصوصی تا دولتی برای اینکه هزینههای خود را تأمین کنند، کارهایشان را با هر محتوایی به صحنه میآورند؛ حتی اینها مجوز هم میگیرند و کارشان اجرا میشود و همه کاری میکنند تا مخاطب خود را جذب کنند.
عالم بخش با بیان اینکه محتوا و دیالوگهای برخی نمایشها، چیزهایی نیست که انتظارش را داشته باشیم خانواده برای تماشایش بنشیند، توضیح داد: نکته دیگر اینکه ما قدر ادبیات خودمان را ندانستیم و آن را فراموش کردیم. درست است که متون ادبیاتی دنیا در خیلی زمینهها غنی است، اما این بدان معنا نیست که ما ادبیات غنی خود را هم فراموش کنیم و همه کارها را از آن سوی آبها به اجرا بیاوریم.
کارگردان نمایش آیینی «خاتون» در ادامه افزود: ما تا میگوییم ادبیات غنی ایرانی همه یاد رستم و سهراب میافتند. ما که فقط این داستان را نداریم! درددلها، مشکلات، آموزهها و مسائل امروز هم هست. متأسفانه قدری هم ابزارزده شدهایم و به دنبال فنون تئاتر رفتهایم، اما همین فن ما را راضی کرده و از محتوا جا ماندهایم. به هر حال تئاتر باید اندیشه را ارتقا دهد. حال برخی میگویند که این کار را میکنند، اما این شاید با معنای کل جامعه فرق داشته باشد.
این کارگردان تئاتر اظهار داشت: ده ـ پانزده سال پیش مرکز هنرهای نمایشی، شعاری را به نام «تئاتر برای همه» مطرح کرد. حتی مدالیومی هم مدتها تئاتریها به سینه میزدند اما واقعا الان تئاتر به همین سمت میرود؟ صادقانه این است که تئاتر امروز نیاز به فداکاری همه دوستان دارد. از حرف تا عمل فاصله زیاد است. با این حال، همه این مسائل یک همت والا میطلبد که خود هنرمندان برخیزند و از شعارزدگی و حرف دور شوند و فداکاری کنند.
وی با بیان اینکه مسئولین دلسوز نیز در این زمینه کمک حال هنرمندان باشند، افزود: الان خود جامعه تئاتر به این نتیجه رسیده که باید خودش به داد خودش برسد، وگرنه کارها درست نمیشود.
عالم بخش درباره اجرای نمایش «دهکده هاپوخان» برای بچهها تا انتهای آذرماه گفت: خوشبختانه این نمایش را عموم مردم دوست داشتند. مدارس هم به خوبی استقبال کردند؛ هر چند که اطلاع رسانی ما دیرهنگام شد و گیروبندهای اداری آموزش و پرورش باعث شد ۱۰ روز تأخیر برای ابلاغ به مدارس صورت بگیرد. با این همه الان در سه سانس صبح، ظهر و عصر ما کار را به صحنه میبریم.
وی با اشاره به جریانساز بودن این کار و بازخوردهای مثبت مردم از آن گفت: خیلی از این موضوع خوشحال هستم که تنها به آموزشهای ابتدایی که همه بچهها بلد هستند اکتفا نکردیم. بچههای نسل امروز، نسل رایانه و اینترنت و تبلت هستند و باید مباحثی درخور به آنها آموزش داده شود تا قبل از ما دیگران به آنها مسائل دیگر را نیاموزند.
منبع: فارس