سرویس حاشیه نگاری: سی و چهارمین نشست «شنبههای انقلاب» با عنوان «ورزش» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه امروز شنبه ۱۷ آذرماه در محل «تالار فارسی آکادمی ملی المپیک» برگزار شد.
در این مراسم، کارشناسان و صاحب نظرانی، چون؛ محمدرضا یزدانی خرم رئیس اسبق فدراسیون والیبال و کشتی ایران، نصرالله سجادی معاون سابق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، محمود خسروی وفا رییس کمیته ملی پارالمپیک، بهرام افشارزاده مدیرعامل سابق استقلال و دبیر سابق کمیته ملی المپیک، عباسعلی گائینی محقق و پژوهشگر حوزه ورزش و استاد دانشگاه، دکتر عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، امیر مجدآرا رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی، کیومرث هاشمی رئیس سابق کمیته ملی المپیک، غلامرضا جعفری رئیس هیأت ورزش روستایی وبازیهای بومی محلی، خانم کبری خلیقی پور از پیشکسوتان و نخستین مدیر ورزش بانوان کشور، محمد عباسی معاون سابق فنی و مهندسی شرکت توسعه و تجهیزات اماکن ورزشی کشور، سعید مدنی، مدیر مسئول مجله کیهان ورزشی و جمع دیگری از اساتید و مدیران ورزشی، دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی را در این حوزه، مورد بررسی قرار دادند.
محمدرضا یزدانی خرم رئیس کمیته ورزش جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی و رئیس اسبق فدراسیون والیبال و کشتی ایران در ابتدای این نشست اظهارداشت: دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف توسط این جنبش مردمی جمع آوری و احصاء شده است که در قالب برنامه های شنبه های انقلاب به مردم معرفی می شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه آمارهای دقیقی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش وجود ندارد، تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی استخرها، سالن های ورزشی متعدد و دیگر امکانات زیربنایی برای رشته های مختلف ورزشی توسط وزارت خانه ها، ادارات و بسیج احداث شده است اما آمار و گزارش دقیقی از آنان وجود ندارد.
یزدانی خرم اضافه کرد: این جنبش مردمی به جمع آوری دستاوردها در حوزه ورزش پرداخت که اعداد و ارقام به دست آمده موجب شگفتی مسئولان زیربط شده است زیرا می توان گفت انقلاب در حوزه ورزش خارق العاده کار کرده است البته معتقدم در حوزه امکانات زیربنایی تنها اطلاعات 20درصد از بناهای موجود احصاء شده است.
رئیس اسبق فدراسیون والیبال و کشتی ایران ادامه داد: پیشنهاد می کنم وزارت ورزش مجموعه ای را جهت جمع آوری دقیق آمار و ظرفیت های ورزشی کشور ایجاد کند تا اطلاعات حاصل شده از آن، پاسخی باشد برای افرادی که می گویند انقلاب اسلامی در طول این 40 سال چه کاری کرده است.
وی گفت: وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی بیشترین امکانات ورزشی را در کشور ایجاد کرده است و پس از آن وزارت نفت و ... قرار دارند اما متاسفانه خود این مجموعه ها نیز آمار دقیقی از امکانات ورزشی نداشتند.
یزدانی خرم افزود: حدود 6 سال قبل براساس مصوبه مجلس، وزارتخانه های کشور موظف بودند که 1 درصد از بودجه خود را صرف امور تربیت بدنی کنند و در این زمینه یا باشگاه تاسیس و یا امکانات ورزشی احداث کنند و یا در نهایت این رقم را در اختیار تربیت بدنی قرار دهند که در این راستا امکانات ورزشی بسیاری در کشور احداث شد.
رئیس کمیته ورزش جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب کبیر اسلامی ادامه داد: متاسفانه در کشور ورزشکار متناسب با امکانات موجود تربیت نشده است که وظیفه مدیریت ورزش کشور است تابا بهره گیری از این امکانات، بهترین ورزشکاران را برای کشور تربیت کنند.
وی گفت: طبق قانون اساسی هرمجموعه، نهاد و وزارتخانه ای که بنا دارد در حوزه ورزش فعالیتی داشته باشد باید از وزارت ورزش مجوز اخذ کند تا این وزارتخانه، امکانات لازم اعم از مربی متخصص و ... را در اختیار آنان قرار دهد، به طور مثال بسیاری از تلاش های صورت گرفته در حوزه ورزش همگانی امروز زیر نظر مربی متخصص نیست.
یزدانی خرم در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: ورزش ایران به برکت انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف موفق به کسب افتخاراتی برای اولین بار شد و حتی در زمینه کسب پست های بین المللی نیز موفقیت هایی را به دست آورده ایم که لازم است مجمعی در وزارت ورزش ایجاد شود که از این موفقیت ها حفاظت کند تا با تغییر مدیریت ها از دست نرود.
در ادامه این نشست نصرالله سجادی معاون سابق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان و پیشکسوت ورزش و جوانان در سخنانی اظهار کرد: اتفاقات بزرگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساختار ورزش کشور رخ داده است به نحوی که ورزش کشور از یک معاونت در وزارت آموزش و پرورش قبل از انقلاب، به سازمان مستقل تربیت بدنی و نهایتا به وزارت ورزش و جوانان ارتقاء یافت.
وی ادامه داد: دو سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان تربیت بدنی منحل شد و به یک معاونت در آموزش و پرورش تنزل یافت اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی این سازمان مجددا احیا شد تا اینکه در نهایت به وزارت خانه تبدیل شد.
سجادی با اشاره به اینکه پس از دفاع مقدس زیرساخت های حوزه ورزش گسترش چشمگیری داشت، گفت: دهه های 70 و 80 اوج پیشرفت انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت های ورزشی است و این رشد به دلایل متعددی همچون، رشد جمعیت، رشد رشته های ورزشی، توجه کارگزاران به حوزه ورزش و... بوده است.
معاون سابق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش تصریح کرد: قبل از انقلاب 20 فدراسیون در کشور وجود داشت اما امروز 51 فدراسیون ورزشی در کشور فعال هستند.
وی ادامه داد: تمام فدراسیون های گفته شده مورد تایید کمیته ملی المپیک هستند به نحوی که 33 فدراسیون ما در المپیک سال 2020 حضور خواهند داشت؛ علیرغم اینکه در مسابقات ملی و آسیایی نیز شرکت می کنند و حضور فعالی دارند.
این پیشکسوت عرصه ورزش افزود: فدراسیون های ما از ارزش بالایی برخوردار هستند و از جمله آن ها می توان به فدراسیون دانش آموزی، دانشجویی و کارگری اشاره کرد.
سجادی تشریح کرد: قبل از انقلاب تنها 300 هیئت ورزشی در کشور فعال بود اما امروز 15 هزار هیئت ورزشی در سراسر کشور فعالیت می کنند به طوری که این هیئت ها به صورت مردمی اداره می شوند و هزینه ای برای دولت ندارند و این رویداد کم نظیری در جهان است که چنین تشکیلات گسترده و منسجمی در ایران با هماهنگی ادارات تربیت بدنی و فدراسیون های ورزشی کار می کنند.
معاون سابق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش با اشاره به اینکه رشد بودجه ورزشی غیرقابل وصف است، گفت: براساس اسناد، قبل از انقلاب اسلامی بودجه کل کشور در حوزه ورزش تنها 0.0003 درصد بود اما امروز این میزان به 1 درصد کل بودجه کشور رسیده است که این رشد بسیار چشمگیراست به گونه ای که بودجه 33 برابر شده است.
این پیشکسوت عرصه ورزش با بیان دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش گفت: قبل از انقلاب تنها 3 کرسی در عرصه بین الملل در اختیار ایران بود اما امروز ایران دارای 170 کرسی در نهادهای بین المللی ورزش است.
سجادی در پایان اظهارات خود با اشاره به رشد علمی در حوزه ورزش پس از انقلاب گفت: قبل از انقلاب تنها یک دانشکده در ایران در مقطع کارشناسی فعال بود اما امروز این آمار به 60 دانشکده رسیده است که در تمام مقاطع علمی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حال تربیت نیروی متخصص هستند.
بهرام افشارزاده مدیرعامل سابق استقلال و دبیر سابق کمیته ملی المپیک در ادامه این نشست اظهارداشت: عدم ثبات در مدیریت های ورزش موجب شده است تا دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه به طور کامل قابل ارائه نباشد.
وی گفت: ایران به برکت انقلاب اسلامی رشد چشمگیری در زمینه کسب مدال در بازی های المپیک داشته است به طوری که مدال های کسب شده کشور از 29 مدال در 9 دوره شرکت در این بازی های پیش از انقلاب به 39 مدال در طول 8 دوره شرکت در المپیک بعد از انقلاب رسیده است.
افشارزاده ادامه داد: به طور مثال ایران اسلامی در بازی های المپیک سال 2012 با کسب 13 مدال رتبه 15 کسب کرد، در حالی که با رتبه های 12، 13 و 14 این بازی ها تنها یک مدال اختلاف داشت.
دبیر سابق کمیته ملی المپیک با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب، کشور دارای کمیته ملی المپیک نبود، تصریح کرد: در آن زمان مجموعه ای متولی برنامه های المپیک بود اما به دلیل اینکه فاقد اساسنامه بود، کشور امکان شرکت در بازی های المپیک مسکو را نیافت و تعلیق اما بعد از انقلاب اسلامی کمیته ملی المپیک شکل گرفت و ساختمان حاضر نیز برای این کمیته و کمیته پارالمپیک احداث شد.
وی اضافه کرد: به برکت انقلاب اسلامی امروز مدال های کسب شده ورزشکاران ایرانی در بازی های آسیایی رشدی 2 برابری داشته است و از 182 مدال به 373 مدال رسیده است.
افشارزاده در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امروز کمیته ملی المپیک، انسجام خوبی پیدا کرده است و شاهد موفقیت های بسیار خوبی در زمینه حضور ورزشکاران کشور در مسابقات بین المللی هستیم.
در بخش دیگر این نشست، محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در این حوزه اظهارداشت: انقلاب اسلامی با دستیابی به چهلمین سال عمر خود نشان داد که توان مقابله با کشورهای استکباری را دارد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند نیز این کشورها بازهم هیچ غلطی نخواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه همین ساختمان کمیته ملی المپیک و پارالمپیک یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: ورزش جانبازان و معلولین یکی از تعریف ها، نمادها و ثمره های انقلاب اسلامی است که در دنیا به عنوان یک شاخص حقوق بشری مطرح می شود که در این زمینه ایران اسلامی، سرآمد و الهام بخش است.
خسروی وفا اضافه کرد: ژاک روگ، رئیس کمیته بین المللی المپیک و دیگر مسئولان زیربط این عرصه، از ورزش پارالمپیک ایران به نیکی یاد می کنند زیرا در دنیا تنها 3 کشور وجود دارد که همطراز کمیته المپیک دارای کمیته پارالمپیک نیز باشند.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به اینکه ورزش ایران دارای 3 رکن وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و کمیته ملی پارالمپیک است، افزود: بعد از دوران دفاع مقدس به ورزش پارالمپیک در کشور توجه ویژه ای شد که شاید این توجه در دیگر بخش های ورزش وجود نداشته باشند.
وی افزود: اخیرا نیز رئیس جمهور ، مصوبه ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد، مبنی بر اینکه هر وزارتخانه و نهادی وظیفه حمایت و کمک به ورزش پارالمپیک کشور را دارد، که این دستور و ابلاغیه در نوع خود بی نظیر است که با ابلاغ آن از سوی شورای عالی استان ها به 1000 روستا و شهرستان کشور، کمک شایانی به ورزش جانبازان و معلولین کشور خواهد شد.
خسروی وفا گفت: تاکنون 2746 مدال در عرصه ورزش پارالمپیک بعد از انقلاب اسلامی به دست آمده است که قبل از انقلاب اسلامی اصلا توجهی به آن نمی شد که 336 مدال آن در بازی های پاراآسیایی و 136 مدال آن در مسابقات پارالمپیک به دست آمده است.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک افزود: در بازی های اخیر پاراآسیایی ایران برای اولین بار رتبه سوم آسیا را کسب کرد و یا در بازهای المپیک لندن و ریو ایران کشورهایی همچون ژاپن و کره جنوبی را پشت سر گذاشت که کشور ژاپن میزبان المپیک دوره بعد بود و 100 ورزشکار نیز بیشتر از ما داشت که اهمیت و ارزش کار ورزشکاران ایرانی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: در بازی های پارآسیایی این دوره 46 کشور حضور داشت که تنها یک کشور ایران تحریم بود اما توانست به رتبه سوم آسیا دست یابد.
خسروی وفا خاطرنشان کرد: جا دارد از شهدای ورزش جانبازان و معلولین که در جمعه خونین، دوران دفاع مقدس، دفاع از حرم و ... جان خود را فدا کردند یاد کنم که نشان می دهد در عرصه ورزش جانبازان و معلولین تنها به بعد جسمانی توجه نشده است و بعد معنوی نیز مدنظر بوده است.
رئیس کمیته ملی پارالمپیک در پایان سخنان خود گفت: صدور و عرضه فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی توسط ورزشکاران مستلزم برروی سکو رفتن آنان است که در این صورت با بهترین ادبیات می توانیم فرهنگ خود را به دیگر کشورها صادر کنیم.
در ادامه این نشست کبری خلیقی پور از پیشکسوتان و نخستین مدیر ورزش بانوان کشور اظهار داشت: برای اولین بار و بعد از انقلاب ساختارهای ورزشی ویژه ای مخصوص بانوان در عمده تشکیلات ورزش کشور به عنوان معاونت، مدیریت و نایب رئیس بانوان(وزارت ورزش و جوانان – کمیته ملی المپیک و پارالمپیک - فدراسیون ها – انجمن ها – هیئت ها – دستگاه ها- و...) ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با توسعه 20 برابری فعالیت بانوان در ورزش، رشته های ورزشی ایران از 7 رشته به 143 رشته در حوزه ورزش بانوان رسیده است و همچنین مدال های بانوان در رقابت های آسیایی با افزایش 16 برابری روبه رو بوده که از 4 مدال به 65 مدال رسیده است.
نخستین مدیر ورزش بانوان کشور با بیان اینکه برای اولین بار؛ اولین مدال بانوان در رقابت های المپیک بعد از انقلاب کسب شد،تصریح کرد: بعد از انقلاب و برای اولین بار 7 مدال توسط بانوان ایرانی در رقابت های پارالمپیک کسب شد و همچنین 79 مدال در رقابت های پاراآسیایی توسط بانوان تاکنون کسب شده است.
وی گفت: عضویت یک خانم ایرانی در دادگاه حکمیت ورزش - CAS برای اولین بار است که اتفاق می افتد که این نشانده آن است که بعد از انقلاب، بانوان توانسته اند در تمام عرصه های ورزشی حضور موفق داشته باشند.
خلیقی پور ادامه داد: کسب حدود 900 مدال رنگارنگ بعد از انقلاب توسط بانوان در رویدادهای بین المللی ورزشی بی سابقه است.
نخستین مدیر ورزش بانوان کشور تاکید کرد: بعد از انقلاب بیش از 49 کرسی بین المللی ورزشی توسط بانوان کسب شده است که این آمار، بی سابقه است
این پیشکسوت ورزشی تصریح کرد: بعد از انقلاب سهم بانوان در ورزش های همگانی؛ از 1 درصد به 9 درصد رسیده است که با ارتقاء 9 برابری روبه رو بوده است
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب شاهد فعالیت غیرقابل مقایسه بانوان در رشته های مختلف ورزشی هستیم گفت: مربیان ورزشی بانوان افزایش 3800 برابری داشته اند به طوری که از 9 نفر قبل از پیروزی انقلاب، به بیش از 35000 نفر در حال حاضر رسیده است.
خلیقی پور ادامه داد: افزایش 2000 برابری داوران ورزشی بانوان از دیگر دستاودرهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش است که از 8 نفر خانم قبل از انقلاب، به 16000 نفر رسیده است.
این پیشکسوت ورزشی گفت: اماکن ورزشی اختصاصی بانوان؛ از حداکثر 10 باب، به حداقل 1000 باب رسیده که این آمار با افزایش بیش از 100 برابری روبه رو بوده است.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: بعد ازانقلاب بیش از 400 سالن اختصاصی بانوان توسط سازمان بسیج مستضعفین احداث شد و تعداد بسیاری نیز اماکن ورزشی ویژه بانوان و پارک های روباز توسط شهرداری ها تاسیس شد.
محمد عباسی معاون سابق فنی و مهندسی شرکت توسعه و تجهیزات اماکن ورزشی کشور در ادامه این نشست با اشاره به افزایش نجومی و بیش از 80 برابری سرانه اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز استاندارد اظهار داشت: از حدود سرانه 3 سانتیمتر مربعی به ازای هر نفر در سال 1357 (برای جمعیت 35 میلیون نفری)، به سرانه حدود 1 متر مربع به ازای هر نفر(برای جمعیت 80 میلیون نفری) در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی رسیده ایم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه بعد از انقلاب، شاهد افزایش محسوس و غیرقابل مقایسه تعداد استخرهای ورزشی، چمن های طبیعی فوتبال یا احداث هزاران زمین چمن مصنوعی در کشور هستیم.
عباسی تاکید کرد: افزایش 15 برابری سالن های ورزشی با ظرفیت های 2 تا 3 هزار نفری از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی است که از 20 مورد به بیش از 300 مورد افزایش یافته است.
معاون سابق فنی و مهندسی شرکت توسعه و تجهیزات اماکن ورزشی کشور ادامه داد: قبل از انقلاب یک سالن ورزشی پنج هزار نفری در کشور وجود داشت که این آمار بعد از انقلاب 8 برابر شده است.
وی با اشاره به افزایش 7 برابری استخرهای استاندارد و قهرمانی گفت: استخرهای بزرگ قهرمانی از 1 مورد به 7 مورد رسیده است و در زمینه ورزشگاه های بزرگ با ظرفیت بیش از 50 هزار تماشاگر نیز شاهد افزایش هستیم به طوری که از 1 مورد به 5 ورزشگاه رسیده است.
عباسی تاکید کرد: زورخانه ها در کشور از حدود 300 باب به بیش از 900 باب رسیده که این آمار گویای افزایش 3 برابری است و همچنین ورزشگاه های با ظرفیت بالای 10 هزار نفر تماشاگر نیز در کشور افزایش چشمگیری داشته است و از 10 به 18 باب رسیده است.
معاون سابق فنی و مهندسی شرکت توسعه و تجهیزات اماکن ورزشی کشور با بیان اینکه سرانه اماکن ورزشی با رشد 80 برابری رو به رو بوده است گفت: برای اولین بار بیش از 1/1 میلیون متر مربع اماکن ورزشی، توسط دانشگاه آزاد اسلامی ، بیش از 4190 پروژه ورزشی، توسط بسیج و سپاه (سالن – استخر– زمین چمن – سالن تیراندازی – و...)، بیش از 290 هزار متر مربع ، توسط آستان قدس رضوی(سالن – استخر– زمین چمن – زورخانه– و...) و 15 پایگاه قهرمانی در سراسر کشور احداث شده است.
وی ادامه داد: توسعه 12 برابری پیست های دو و میدانی روباز تارتان استاندارد، توسعه 6 برابری سالن های استاندارد دو و میدانی از یک مورد به شش مورد، توسعه 5 برابری مجموعه های سوارکاری، توسعه 3 برابری پیست های اسکی و توسعه چشمگیر و محسوس مجموعه های قایقرانی در طول این چهل سال از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه زیرساخت های ورزشی بوده است.
عباسی تصریح کرد: 3300 پروژه ورزشی توسط وزارت ورزش و جوانان در حال احداث است و همچنین احداث هزاران مکان ورزشی، توسط وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها کشوری و لشکری (وزارت نفت - وزارت دفاع – ارتش – نیروی انتظامی – احداث توسط صنایع بزرگ - و...) در حال انجام است.
معاون سابق فنی و مهندسی شرکت توسعه و تجهیزات اماکن ورزشی کشور با بیان این که احداث هزاران مکان ورزشی، توسط 1000 ناحیه شهرداری در سراسر کشور انجام شده است، گفت: به عنوان نمونه فقط شهرداری تهران، پس از انقلاب اسلامی بیش از 1600 سالن ورزشی، استخر، زمین چمن، خانه ورزش در سرای محله و... احداث کرده است.
وی در پایان سخنان خود بیان داشت: دولت از احداث بیش از 5000 مکان ورزشی توسط بخش خصوصی در سراسرکشور با اعطای تسهیلات و معافیت های ویژه حمایت کرده است.
امیر مجدآرا رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی در بخش دیگری از این نشست نیز طی سخنانی گفت: فدراسیون ورزش های همگانی پس از انقلاب اسلامی در سال 1371 ایجاد شد که این فدراسیون بر اساس منویات مقام معظم رهبری در حال حرکت است.
وی افزود: امروزه 60 رشته در حوزه ورزش های همگانی ایران در سطح جهانی فعال هستند که از طریق کمیته ها و انجمن ها مدیریت می شوند.
مجدآرا با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه ورزش های همگانی گفت: برای اولین بار ایران به عنوان کشور پیشرو در ورزش های همگانی (تافیسا) انتخاب شد و جایزه بین المللی خلاقیت را دریافت کرد.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی تصریح کرد: همایش پیاده روی خانوادگی هر هفته در همه استان های و 600 شهرستان کشور برگزار می شود که این امر امید به زندگی را در کشور بالابرده است.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی برای اولین بار 3400 پایگاه ورزش همگانی در پارک ها و بوستان ها تشکیل شد که بانوان و آقایان توسط مربیان به ورزش می پردازند؛ از جمله دستاوردهای این طرح سازماندهی مربیان و تجهیزات پارک ها برای انجام ورزش های همگانی است.
مجدآرا تشریح کرد: آمار شرکت کنندگان ورزش های همگانی نسبت به قبل از انقلاب 400 برابر شده است به نحوی که این آمار از 5 درصد به بیش از 21 درصد افزایش یافته است که در این راستا 1500 باشگاه تمرینی ایجاد شده است. این تعداد توسعه و راه اندازی باشگاه تمرینی با قبل از انقلاب غیر قابل مقایسه است.
رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی گفت: برای توسعه ورزش همگانی 1000 مدرس آقا و خانم با برگزاری 8 دوره بین المللی توسط مربیان بین المللی آموزش دیده اند.
وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت بانوان در عرصه ورزش های همگانی بسیار پایین بود اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی بالاترین آمار شرکت کنندگان در ورزش های همگانی متعلق به بانوان است.
مجدآرا در پایان اظهارات خود گفت: کسب دو کرسی آسیایی و جهانی در ورزش های همگانی از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است.
غلامرضا جعفری رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی در بخش دیگری از این نشست اظهارداشت: توسعه همه جانبه و بی سابقه ورزش روستایی و بومی محلی به عنوان بخش عمده ای از جمعیت کشور از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: ایجاد ساختار ویژه ورزش روستایی و بومی محلی، در تشکیلات ورزش کشور برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی صورت گرفت که تاسیس این فدراسیون در جهان کم نظیر است.
جعفری ادامه داد: تاسیس صدها هیئت ورزش روستایی و بومی محلی در استان ها و شهرستان های سراسر کشور و همچنین اختصاص بودجه های کلان و مستقل ویژه ورزش روستایی و عشایری؛ در قوانین و برنامه های توسعه کشور برای نخستین بار صورت می گیرد.
رئیس هیأت ورزش روستایی و بازیهای بومی محلی با بیان اینکه اطلس بازی های بومی و محلی به عنوان میراث ناملموس فرهنگی کشور تدوین شده است گفت: بیش از 2000 مکان سرپوشیده و روباز استاندارد در مناطق روستایی احداث شده است و همچنین راه اندازی و تجهیز بی سابقه بیش از 3500 خانه ورزش روستایی در کشور صورت گرفته است.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اخذ کرسی نایب رئیسی انجمن جهانی ورزش ها و بازی های سنتی توسط ایران خاطرنشان کرد: برگزاری صدها جشنواره و مسابقه ورزش های سنتی با مشارکت بیش از 5 میلیون نفر و کسب جایگاه هفتم در جشنواره جهانی عشایر با اعزام حداقلی توسط جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است.