به گزارش حلقه وصل، مراسم اختتامیه و قرعهکشیجوایز پویشملیکتابخوانی مثبت با حضور امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سینما فجر اسلامشهر برگزار شد.
حجتالاسلام سیدحسین موسوی گفت: واقعیتهایی پیرامون فرزندآوری وجود دارد و متأسفانه جمعیت به سمت تک فرزندی رفته است که برگرفته از سبک زندگی اسلامی نیست.
نویسنده کتاب مثبت ۳ بیان کرد: در جهت تبیین فرزند آوری اقدام به سخنرانیهایی گستردهای در جمع نخبگان مذهبی و دانشگاهی و مردم کردیم و اکثریت مردم این موضوع را به چالش میکشیدند و ما صبورانه به شبهات و سوالات پاسخ میدادیم.
وی تصریح کرد: در جهت تبیین موضوع فرزندآوری حتی در میان استانها و جمعهای گوناگون علما رفتیم و متأسفانه انتقادهایی را از برخی بزرگان شنیدیم و این صحبتها تبدیل به کتاب شد، اینکه با ابزار کتاب وارد مسألهای مهم شویم سخت است به خصوص در این شرایطی که جامعه نمیپذیرد به سمت فرزندآوری برود و اهل کتاب هم نیست.
موسوی بیان کرد: کتابی که محصول یک هیئت مذهبی است، دومین کتاب پرفروش سال میشود، اگر مسیرتان به کتابفروشی های انقلاب میافتد متوجه خواهید شد با کتاب قدم بلند برداشتن سخت است.
وی خاطرنشان کرد: به همت دوستان و همراهان طرح گردش مالی کتاب مثبت سه، مبلغ ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در چند ماه شد، این پویش بوی نفت نمیداد و هر کتابی حاشیه سودی داشت که این سود متوجه جوایز طرح شامل یک دستگاه آپارتمان و صد کارت هدیه یک میلیون تومانی شده است و بخشی نیز متوجه دبیرانی شد که در هر استان توانستند با نگاه حکمرانی مردمی این حماسه را رقم بزنند.
نویسنده کتاب مثبت ۳ اظهار داشت: در رابطه با آثار و فواید فرزند آوری ۱۱ مورد در کتاب بیان شده است، یکی از فواید فرزندآوری این است که خانوادههایی که سمت چند فرزندی میبرند خانوادههای قدرتمندی میشوند و از قدیم هر خانواده کم فرزند داشت آن را ضعیف قلمداد میکردند و این نگاه درستی بود.
وی گفت: دهه ۶۰ نرخ باروری ۶.۴ دهم درصد بود و هر زن ایرانی به طور متوسط ۶ و نیم فرزند میآورد و امروز نگران پیر شدن هستیم زیرا نرخ فرزندآوری به ۱.۶ دهم رسیده است، در حال حاضر زن و شوهر خانوادهای را تشکیل میدهند و دو فرزند هم نمیآورند و با این روند جمعیت ایران در آینده حفظ نمیشود.
وی با قدردانی از بانکی پور فرد عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: مجلس این قانون جامع جوانی جمعیت را تدوین و شورای نگهبان تصویب کرد و دولت سیزدهم اجرایی میکند.
موسوی عنوان کرد: این نگرانی وجود دارد، در دنیا نیز این گونه است که فرزند نماد قدرت برای خانواده و جامعه به شمار میرود و جامعهای که جوان زیاد دارد قدرتمند است. متأسفانه با این وضعیت که جلو میرویم ایران پیر میشود و دشمنان برای پیری ایران دندان تیز کردهاند، در این چند ماه که پویش راه افتاد آنقدر ما را تهدید کردند به طور کلی رسانههای غربی و غیره به این موضوعات حمله میکنند.
نویسنده کتاب مثبت ۳ اظهار کرد: دشمن با جنگ نظامی نتوانست ما را از پای در بیاورد و ۳۶ هزار شهید دانش آموز فدای اسلام و ایران شده است، دشمن با جنگ روانی و رسانهای و اقتصادی و ترکیبی نتوانست موفق شود اما برای پیر شدن ما دندان تیز کرده است.
وی گفت: جمعیت شناسان براساس آمار متقن میگویند دو دهه دیگر ایران دچار پیری میشود و دیگر جوانی نداریم از تمامیت عرضی ما دفاع کند و مدافع حرم باشد، دهه شصتی ها باید کار را تمام کنند، عمده جمعیت جوان را به اینها اختصاص دادهاند و از دهه ۷۰ به سمت تک فرزندی رفتهاند. ورود به دانشگاه برای دهه شصتی ها سخت بود و بازار کار به سختی ایجاد میشد و ما امروز برای جمعیت جوان نیاز به ظرفیتهای لازم داریم و تنها ۷ سال دیگر فرصت داریم و این دهه شصتی ها بازنشسته میشوند و نیروی کار کاسته میشود. برای ۲۰ تا ۳۰ سال آینده باید تلاش کرد همان طور که گذشتگان ایثار کردند.
موسوی خاطرنشان کرد: قبل از اینکه مجلس قانون جوانی جمعیت را تصویب کند هیأت یا مهدی اسلامشهر اعلام کرد سیاستهای تشویقی دارد و خانوادههای زیادی استقبال کردند و قرار شد تابستان ۱۴۰۰ فرزند خود را به دنیا بیاورند. ۱۹۰ نفر در طرح شرکت کردند و در تابستان و پاییز ۱۴۰۰ تعداد ۳۰ فرزند متولد شد اینکه ما معتقدیم جریان حلقه میانی میتواند کارهای بزرگی انجام دهد همین است در این میان ۹ فرزند که طبق میثاق در تابستان متولد شده بودند از جوایز نقدی وغیرنقدی بهره مند شدند.
امروز هیچ فریضهای مهمتر از حفظ جوانی جمعیت نیست
در ادامه امیرحسین بانکی پور فرد اظهار داشت: خوشبختانه با تلاشهای گسترده گفتمان جوانی جمعیت در جامعه شکل گرفته است. در دورانی بود که هر کس برای جمعیت جوان کاری میکردند مورد سرزنش قرار میگرفتند، به یاد داریم زمانی مراسم تشییع مدافعان حرم و شهدا مظلومانه برگزار میشد و خیلیها سرزنش میکردند اما وقتی حججی شهید شد این مهجوریت کنار رفت و مدافعان حرم عزت پیدا کردند.
وی بیان کرد: خدا را شکر در بحث جمعیت نیز همین طور است و این موضوع مهجور نیست، با تصویب قانون جوانی جمعیت و تبدیل شدن این مسئله به گفتمان در کشور در حال حاضر همه جا صحبت از جوانی جمعیت و خانواده است و مردم به میدان آمدهاند.
بانکی پورفرد تصریح کرد: با یک حرکت باید نرخ باروری را جا به جا کنیم چون آمار پایین است باید این جمعیت برکت پیدا کند، نشستهای مخلصانه هیأت یا مهدی اسلامشهر تبدیل به جریان شده و باید این ادبیات را ارتقا دهیم تا قانون جوانی جمعیت مطالبه مردم باشد.
وی خاطرنشان کرد: یک زمانی کمک میشد تا هزینه ناباروری را حل کنیم، ۳ میلیون زوج نابارور هزینه بالایی است الان فعالان جمعیت ۹۰ درصد از هزینهها را تحت پوشش قرار دادهاند و هر زوج سال ۱۴۰۰ اقدام کند تأمین اجتماعی و سلامت هزینه را میپردازد.
نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر فرد در بخش خصوصی درمان شده باشد میزان ۵۰ درصد تعرفه پرداخت میشد اما در جلسهای که با شورای عالی بیمه برگزار شد ۹۰ درصد از پرداخت خصوصی در زمینه ناباروری تأمین خواهد شد. برخی از اقلام قبل از اسفند تحت پوشش بیمه ناباروری نبود اما با این تصویب چند قلم وارد شد و هفته گذشته در جلسهای در شورای عالی بیمه قرار شد اختصاص یابد.
بانکی پورفرد گفت: با این طرح سه میلیون زوج را میتوان بارور کرد، اما جبهه مردمی باید برای فرزندآوری و تحقق قانون جوانی جمعیت مطالبه گری کند تا به جای تلاش برای رفع زوجهای نابارور، دستگاههایی که کوتاهی میکنند به صورت ملی مطالبه گری شود.
وی افزود: در قانون جوانی ۲۱ مانع برای فرزند آوری شناسایی شد و برای هر یک مواردی در نظر گرفتیم تا حل شود در این قانون تسهیلاتی که دو سال قبل بود ۵ برابر شد، حتی جوانانی که سال ۹۹ ازدواج کرده بودند و موفق به دریافت وام نشده بودند توانستند از ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان وام بهره مند شوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سال قبل ۹۰۰ هزار نفر موفق به دریافت وام شدند، از فروردین امسال نیز وامها شروع شده است، اگر این قانون کامل اجرا شود مشکلات فرزند آوری به طور کامل رفع میشود. مردم و افکار عمومی باید پای کار بیایند و مطالبه گری از بانکها و دستگاههای اجرایی صورت بگیرد و مدیران بدانند اگر کار انجام ندهند مردم علیه آنان بسیج میشوند.
بانکی پور فرد عنوان کرد: خالصانه عملیات تصویب قانون را انجام دادیم و امروز ابزار قانونی در دست است، رهبری ده سال است در این باره توصیه میفرمایند که این کار نیاز به قانون دارد، امروز قانون دست ما را گرفته و ابلاغ شده و دو روز قبل رئیس جمهور در ستاد ملی جمعیت گفت تسهیلات قانون جوانی جمعیت زودتر باید اجرایی شود و دستور فوری دادند.
وی اظهار داشت: همه باید قوای خود را متمرکز کنند که قانون اجرایی شود و بعد اثرگذاری سراسری میشود که آثار و برکات زیادی دارد ۳۰ سال قبل در هر خانهای پر از بچه بود و امروز پر از جوان و میانسال است و ۳۰ سال دیگر پر از سالمند است و آن روز فرصت جبران نیست. مهمترین نقطه موفقیت مساله جمعیت است اگر جمهوری اسلامی همه موفقیتها را داشته باشد اما جمعیت پیر باشد تمام این موفقیتها از بین میرود و به پشتوانه جمعیت میتواند موفقیت به دست بیاورد، امروز هیچ فریضهای مهمتر از حفظ جوانی جمعیت نیست.
عظمت و نام ایران و ترویج تمدن و فرهنگ اسلامی ایرانی نیاز به نیروی انسانی دارد
در ادامه امیرحسین قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: هیأت مذهبی یا مهدی در خصوص مسئله جمعیت احساس مسئولیت کرده و پای کار است و عزیزان این پیام را به درستی درک کردهاند.
وی بیان کرد: بنده از سال ۸۸ درگیر بحث جمعیت در مجلس بودم و اولین باری که شورای عالی انقلاب فرهنگی بحثی را در بحثهای جمعیتی مطرح کرد و رهبری دستور دادند موضوع را با مجلس طرح کنند کمیتهای در مجلس تشکیل شود آن موقع بنده مسئول کمیته بودم و چندین طرح را دنبال و مطالعات گسترده در مورد جمعیت جهان و جمعیت شناختی از آن جمله بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: ما نگران شدیم برخی از قومیتهای ایرانی حذف شوند زیرا نرخ باروری این قدر کاهش یافته بود که فرهنگ تمدن ایرانی از جمله زبان گیلکی که برخی از ممیزات تمدن ماست به خطر بیفتد.
وی تصریح کرد: تلاشهایی شد تا اخیراً در مجلس طرح جمعیت و خانواده به نتیجه رسید همان طور که پدران و مادران عزیز ما در گذشته فرزندانی را تقدیم کردهاند نسل امروز نیز وظیفهای سنگین دارند، اگر به یک نسل قبل برگردیم خانوادهای را به یاد نمیآوریم که ۶ فرزند نداشته باشد.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: فرزندان عزیزی بودند که کیان این کشور را حفظ و فداکاری کردند و ما خانوادهای با ۹ شهید داریم و هر چند یک سوم والدین شهدا در قید حیات هستند بیش از ۳۰۰ نفر از والدین بیش از ۳ شهید دادهاند.
وی گفت: کشوری که جمعیتش کم شود بدون پشتوانه میشود و مجبور میشوند کشور را با مهاجرین اداره کند، چون فاقد نیروی انسانی است تا اقتصاد و زندگی را اداره کند، کشوری مانند سوئیس زبانزد در رفاه است و یک سوم این کشور مهاجر هستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: ایران در سالهای بعد به سالمندی میرسد و چون نیاز به نیروی کار دارد مجبور به استفاده از نیروی اتباع هستیم. والدین و جوانان باید از این زاویه احساس مسئولیت کنند چون عظمت و نام ایران و ترویج تمدن و فرهنگ اسلامی ایرانی و تمدن شیعی و اهل بیت (ع) در این دوره نیاز به نیروی انسانی دارد تا آن را پیش ببرد امید است با این حرکت مردمی در حوزه فرهنگ سازی کار شود و با حمایت دولت طرح پیش رود.
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: والدین برای تربیت این فرزندان نیز وظیفه سنگینی برعهده دارند امید است نسل حاضر نیز بتوانند موفق عمل کنند و فرزندان مؤثری را تربیت کنند و با تربیت نسلی آماده ظهور نزدیک شود.
اسامی برندگان اختتامیه کتاب مثبت سه به شرح زیر است:
نفر اول برنده واحد آپارتمان مسکونی: محمدرضا صابر
برندگان جوایز دهمیلیون ریالی:
فاطمه علینیاخطیرکلائی
مریم قربانیفرحآباد
غزاله صفری
زهرا هژبری
زیور کرمی
فاطمه صائمیان
معصومه زارعزادهایوری
امیر فرجی
ایران کردبچه
رباب نوروزی
بایرام گلفرهمند
سودابه درویشوند
محمد کاظمی
علیرضا دهقانبهابادی
مهدی محمدی
مریم جدیدیاول
فاطمه قلیزاده
شهرزاد عابدی
مرضیه طهماسبیابدر
امیرحسین جامئی
کریم برزگر
نصیر جلیلیپیران
سنا قاسمی
علیرضا کربلاییزاده
فاطمه جلفائیفتوحی
معصومه نظام
حمید فرخمنش
پیمان حسینزادهرنجبر
میثم ذوالفقاری
علیاکبر یوسفپور
صبا امیدی
وحیده خبازیان
محمدحسین صابری
احمد تقیزاده
ناهید محمدی
شهین اکرامیعیسیلو
صفیه آقامحمدیانشعرباف
ابوالفضل دلاورینوغابی
محبوبه مشمول
زکیه ضرغامزاد
رجب دارات
اسماعیل کوچکی
سحر سایری
اکرم آمره
سیدمحمد گنجی
زینب گلاحمدی
بهروز بهزاد
رضا سبزی
غلامرضا تقوائیتبار
فاطمه تعطیلی
فاطمه دهقانزادهبافقی
محمدصادق مطیعرسول
علیمحمد شبستری
فاطمه خداوردیان
بتول حبیبالهی
رقیهسادات حسینی
محمدمهدی باقری
طاهره کاظمی
زهرا عبدالعلیان
طاهره گلمحمدی
مهدی یوسفی
سمیه دستخون
محمدعلی سلمانینژاد
مدینه ادراکی
راضیه دباغی
فاطمه کرمیاکبرآبادی
فرشته رنجبر
گلنار باقری
فاطمه جندقیان
فهیمه فخربافقی
طاهره یزدانی
سلطنت ناصری
فرامرز امیریان
حسن دارابی
پوران شجاعیکاریزی
رقیه مرگانی
ژیلا لحنی
زکیه کلانتری
اسماً ذاکری
نازی زنداکبری
میلاد معتمدی
الهام محمودی
فهیمه مددی
احمد تاجیک
علی صنوبری
امیر آقایی
رسول نویدی
فاطمهبیگم حسینی
لیلا شهیدی
سارا جعفری
سوسن نوروزی
سحر نخودکار
فاطمه خاکشور
ایمانه خیامی
محدثه غیاثی طرزی
افسانه رمضانیمالشیخ
عمران قریب
کیانا مصطفائی
حسین زارععصمت آباد
حمید زرگریعزت