حلقه وصل: از سوی کارگروه عفاف و حجاب ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان سمنان نشست هم اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه سه شنبه 21 دی ماه با محوریت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برگزار شد.
در این نشست دغدغهمندان ضمن بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود در بحث حجاب و عفاف در خصوص وظایف و نقش آفرینی حوزه علمیه بانوان بحث و تبادل نظر کردند.
معصومه ذوالفقاریان مدیر حوزه علمیه عصمتیه سطح ۲ در این نشست با تأکید بر ضرورت منتج به نتیجه شدن نشست های هم اندیشی فعالان حوزه عفاف و حجاب، اظهار کرد: حجاب و عفاف یکی از مهمترین موضوعات و مقولات روز است و برای اینکه در این زمینه به نتیجه برسیم ضروریست که همه ارگانها پای کار بیایند و برای ترویج و تقویت این فرهنگ راهکار ارائه دهند.
ذوالفقاریان به ضرورت راهاندازی مرکز تخصصی حجاب و عفاف اشاره و تأکید کرد : بیش از ۴۰ سال از عمر انقلاب میگذرد و از ابتدای روی کار آمدن انقلاب اسلامی بحث عفاف و حجاب مطرح بوده اما به رغم اهمیت این موضوع در میدان عمل چندان شاهد اقدام خاصی نبودهایم.
وی با اشاره به ضرورت پیادهسازی سیاست های حجاب و عفاف به صورت جدی و مدیریت شده، اظهار کرد: باید قبول کنیم دشمن در این زمینه و بحث تهاجم به باورها، موفق تر از ما عمل کرده است و چیزی که مد نظر دشمنان بود به درستی پیاده شده است.
ذوالفقاریان ادامه داد: باید برای جبران این خسران از عملکرد مقطعی و کوتاه مدت بپرهیزیم و در میدان عمل مسائل را پیگیری کنیم.
مدیر حوزه علمیه عصمتیه سطح ۲ سمنان، گفت: تمام نهادها آموزشی و اجرایی باید برای حصول نتیجه در بحث حجاب هم افزایی داشته باشند چنان که دشمنان ما دست به دست هم دادند و مروج بدحجابی شدند.
وی با تأکید بر اینکه برای خروج از این معضل نهادهای مرتبط باید پشتوانه اجرائی ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باشند، تصریح کرد: برای پیاده سازی اهداف و سیاستهای مربوط به عفاف و حجاب در وهله اول باید پاسخگوی چرایی ترویج حجاب باشیم و سپس مردم را نسبت به عواید و ثمرات این مقوله آگاه کنیم تا انعکاس منفی به همراه نداشته باشد.
مریم آقایی استاد حوزه و دانشگاه نیز در این نشست با بیان اینکه اولین پله در موضوع عفاف و حجاب بحث آموزش است، اظهار کرد: باید از پایه در این حوزه فرهنگسازی شود و پیش دبستانی ها و مدارس باید نسبت به این موضوع با جدیت و مدیریت مطلوب تری ورود کنند.
وی به ضرورت حفظ شأنیت حجاب در جامعه و اقدامات فرهنگی فراخور با حجاب تاکید کرد و افزود : اقدامات فرهنگی را نباید با اهرم فشار در جامعه نهادینه کرد و باید مسائل را تلطیف کرد.
آقایی با اشاره به اینکه بحث عفاف و حجاب یک بـُعد سیاسی هم دارد، افزود: بُعد اعتراضی بودن کار را سختتر میکند چرا که گاهی افرادی در پوستین انتقاد به وضع موجود اعتراض خود را با برداشتن حجاب اعلام میکنند.
این استاد حوزه و دانشگاه بر ضرورت تقویت دیدگاه هدایت گرانه در بحث ترویج فرهنگ عفاف و حجاب تاکید و خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت باورپذیری مساله حجاب در جامعه است و باید راهکارها را به مرحله عملیاتی برسانیم .
گفتنی است در این نشست نظریه پردازی همچنین در خصوص شناخت دادن و آگاهی دادن به ارزش زن تاکید شد ، نقش آفرینی حوزه علمیه و ایجاد شدن پایه های آموزشی برای آقایان از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.