به گزاش حلقه وصل، حامد خلیلی، پژوهشگر اقتصاد ایران، درخصوص لزوم اصلاح سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: تبعات چنین سیاستی بارها گفته شده و همه میدانیم چه تبعات فسادزایی داشته است، مشکل این است که این ارز ترجیحی به هدف اصابت نمیکند.
این پژوهشگر اقتصاد ایران افزود: به هر حال هر نظام قیمتگذاری که در آن رانت وجود دارد، مشکلات عمدهای پیش می آورد، متاسفانه کشور ما به یک آزمایشگاه برای آزمون و خطای انواع نظامهای ارزی و قیمتی تبدیل شده است.
وی با اشاره به راهکارهای موفقیت اصلاح این سیاست، افزود: اگر الان بخواهیم این سیاست را اصلاح کنیم، به این بر میگردد که حاصل بر هم کنش سه وزارتخانه صمت، کشاورزی و تامین اجتماعی به چه نحوی باشد.
خلیلی با اشاره به اینکه برخی مسائل نباید از موضوعات از چشم سیاست گذار مغفول بماند، ادامه داد: دولت برای پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی در حال چاپ پول بوده است، در صورتی که این سیاست اصلاح شود، دیگر چنین اتفاقی نمی افتد.
این پژوهشگر اقتصاد ایران تاکید کرد:البته باید به این موضوع هم توجه داشت که با پرداخت یارانه به مردم، سرعت گردش پول در اقتصاد به شکل قابل توجهی رشد خواهد داشت که این مساله می تواند منجر به تورم بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه در چنین وضعیتی باید سمت عرضه اقتصاد تقویت شود، افزود: درست است که دولت میگوید پس از اصلاح سیاست ارزی، پولی خلق نمیشود و این پول را میگیریم و پخش میکنیم بین مردم، ولی این موضوع قطعا سرعت گردش پول را بالا میبرد و پول داغ دست مردم میرسد. چون طرف عرضه زیاد نشده، کسی که در مغازهاش نشسته و جنس میفروشد، زمانی که میبیند تقاضا زیاد شده است یا باید جنس بیشتری تامین کند، یا قیمت را بالا ببرد که ضرورت دارد دولت حتما در این موضوع هم نظارت دقیق و کافی داشته باشد.