به گزارش حلقه وصل، یکصد و بیست و هفتمین اُمین جلسه از مجموعه برنامههای «دگرخند» با حضور جمعی از علاقهمندان در سالن مرحوم امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد. در این جلسه، عباس محمدی، شاعر، طنزپرداز و از بانیان برنامه قمپز حوزه هنری استان قم و ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری به همراه جمعی از نویسندگان، شاعران، طنزپردازان برنامه قمپز و علاقهمندان به این برنامه حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه عباس محمدی درباره نحوه شکلگیری برنامه قمپز گفت: در سال 1391 برنامه «در حلقه رندان» در شهر قم برگزار شد، سپس ایده اینکه برنامهای مخصوص طنزپردازان قمی ایجاد شود به ذهن ما و چند تن از دوستان خطور کرد و جشنواره «سوهان روح» را در سال 92 برگزار کردیم. به یک سال نرسیده بود که برنامه قمپز با رویکرد طنز به مسائل اجتماعی به شکل ماهانه شکل گرفت و امروز بیش از 36 جلسه از آن برگزار شده است. بازخوردها، انتشار کلیپ در فضای مجازی و جریانسازی برخی از اشعار خوانده شده نشان میدهد که این برنامه توانسته است توجه مخاطبین را به خود جلب کند.
وی ادامه داد: با توجه به فضای حاکم بر شهر قم که محدودیتهایی مانند اجرای کنسرت و برنامههایی از این دست وجود دارد، برنامه قمپز که برنامهای است که به شعر و نثر طنز میپردازد مخاطبین بسیاری را جذب کرده است. از طرفی به دلیل ارتباط این برنامه با یک نهاد انقلابی مانند حوزه هنری، سبب شده است تا حساسیتی درباره این برنامه به وجود نیاید. شهر قم دارای شخصیتهای طنزپرداز مشهوری است که از میان آنها میتوان به میرزا دلشاد قمی، درکی قمی و شاطرعباس صبوحی قمی اشاره کرد.
این شاعر طنزپرداز تصریح کرد: در شهر قم شاعران طنزپرداز بسیاری حضور دارند و همین مسئله سبب شده است تا از تمامی اقشار حتی از روحانیون نیز به این برنامه علاقهمند شوند و افرادی مانند حجتالاسلام محمد حسینی که به عنوان یکی از شاعران فعال در برنامه قمپز حضور دارند، نشان میدهد که توانستهایم فعالیت مثمر ثمری را داشته باشیم و در این میان بازخوردهای بسیاری خوبی از طرف مخاطبین دریافت کنیم. کتاب مستطاب قمپز یکی از همین اتفاقات خوب است که اشعار برگزیده توسط من جمعآوری شده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. همچنین برنامهریزی شده است که کتاب بعدی قمپز به نثر اختصاص یابد و آثار برگزیده نثر این برنامه به چاپ برسد.
در ادامه ناصر فیض به موضوع طنز پرداخت و درباره اشعار طنز گفت: در برخی از استانها شعر طنز به خوبی رشد نکرده است، اما ما شاهد هستیم در برخی از استانها مانند قم، کرمان، اصفهان و یزد، برنامههای بسیار خوبی برگزار میشود و اشعار بسیار قوی خوانده میشود. به عنوان نمونه، در برنامه اخیری که در کرمان برگزار شد از میان 20 شعر خوانده شده 15 شعر قوی بودند که این آمار بسیار خوبی است. قم نیز واقعا میزبان شاعران و طنزپردازان بسیار خوبی است که امیدواریم شاهد تبلور این استعدادها در استانهای دیگر نیز باشیم.
وی ادامه داد: متاسفانه هرجایی که کار در دست مسئولی باشد که اهل آن کار نباشد، نتایج خوبی حاصل نمیشود. زمانی که عباس محمدی در حوزه هنری قم مشغول به کار شد من گفتم باید منتظر نتایج خوبی از کار وی باشیم؛ زیرا او از جنس و اهل این کار است. این روزها بسیاری ادعای کار فرهنگی دارند اما زمانی که جشنوارهای برگزار میشود یا فردی افتخاری کسب میکند میبینیم که یک پای او در حوزه هنری و برنامههای این مجموعه است. هرجایی که ما نتیجه نگرفتیم به دلیل آن است که کسانی مسئولیت اداره آنجا را داشتند که اهل آن کار نبودند، اما در شهر قم شاهد اتفاقات بسیاری خوبی هستیم و امیدواریم که این مسئله ادامه داشته باشد.
در پایان این برنامه حجتالاسلام محمد حسینی، ملیحه رجایی، محمد غفاری، حسن بشتاب، مهدی کبیری، فرهاد موحدی، سید مصطفی فاطمی و محمدحسین علیان به شعرخوانی پرداختند.
«دگرخند» به همت دفتر طنز حوزه هنری به صورت ماهانه در سالن امیرحسین فردی برگزار میشود