به گزارش حلقه وصل، بیش از یک ماه است که مناقشات بین ایران و جمهوری آذربایجان به اوج خود رسیده و مقامات آذربایجان با همراهی مسئولان ترکیه علیه جمهوری اسلامی ایران ادعاها و تهدیداتی را صورت میدهند.
هر چند که مسئولان کشورمان بر خویشتنداری تاکید دارند اما مانور ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح در قالب رزمایشهای مختلف پاسخ محکمی به هر گونه مناقشه و تعدی به ایران را به نمایش گذاشت.
حسین کنعانیمقدم کارشناس مسائل بین الملل، در خصوص برخی یاوهگوییهای مقامات آذربایجان و ترکیه اظهار داشت که مناقشه ما با آذربایجان و ترکیه به علت تکمیل سناریوی غرب در منطقه و گسترش ناتو در شمال غرب ایران برمیگردد که ترکیه و آذربایجان برای این سناریو به غرب چراغ سبز نشان دادند.
وی با تاکید بر اینکه اکنون با برخی از ماجراجوییهای قدرتهای غربی و همچنین رژیم صهیونیستی سناریوی مرزهای ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک ایران کلید خورده است، گفت: قدرتهای استکباری میخواهند به وسیله آذربایجان و ترکیه اقدام به بستن کریدورهای عبوری ترانزیت ایران به اروپا از طریق ارمنستان کنند که ایران هیچگاه چنین اجازهای به آنها نخواهد داد.
این کارشناس بین الملل میگوید: ایران به خوبی میداند حضور رژیم صهیونیستی ماجراجویی آنان در منطقه آذربایجان برای چیست و اجازه نخواهد داد که اسرائیل دوم در مرزهای مشترک ایران با کشورهای همسایه ایجاد شود.
کنعانیمقدم تاکید دارد که صهیونیستها به دنبال این هستند که در آذربایجان با توطئه شکاف پانترکیسم و همچنین در مناطق کردنشین با توطئنه پان کردیسم ایران را درگیر مناقشات همسایگی کند تا از مقامت در مقابل صهیونیستها کوتاه بیاید.
او البته به اظهارات و تهدیدهای بی پایه و اساس مقامات ترکیه و الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان واکنش نشان داد و حرفهای آنان را عربدههای مستی قدرت عنوان و تاکید کرد: مقام معظم رهبری اشاره خوبی داشتند به زمانی که مقامات ترکیه و آذربایجان پشت اتاق مسئولان ما دخیل میبستند و خواهان کمک بودند. اگر ایران نبود، معلوم نبود که اردوغان چه سرنوشتی پس از آن کودتای آمریکایی سرش میآمد و ایران نیز در خصوص مسائل داخلی آذربایجان نیز کمکهای شایانی به الهام علی اف کرده که ذکر آنان خیلی لازم نیست.
وی با اشاره به جدایی تاریخی کشور آذربایجان از خاک ایران گفت: خاک آذربایجان به دلیل بیکفایتی قاجارها به روسیه داده شد و روسیه هم امانتداری نکرد و سبب شکلگیری آذربایجان امروزی شد. ما البته در قضیه قرهباغ از آذربایجان حمایت کردیم؛ چراکه معتقد بودیم سرزمینهای اشغالی باید به کشور مادرشان برگردند، اما اگر قرار باشد این عربدههای از سر مستی مقامات ترکیه و آذربایجان ادامه یابد، بخشهایی از آرارات که در زمان رضاشاه به ترکیه داده شده و بخش عمدهای از خاک آذربایجان باید به ایران برگردد.
او در عین حال تاکید میکند که ایران به دلیل مناسبات خود با کشورهای همسایه فعلا بنا دارد در زیر سایه نقشه ژئوپلتیکی فعالیت کند و خیلی مایل نیست این نقشه دستخوش تغییراتی شود. البته این صبر هم اندازهای دارد.