
به گزارش حلقه وصل، نشست رسانهای سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد با حضور کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه، حمید نیلی، دبیر هنری جشنواره و علی هوشمند، رییس حوزه هنری استان قزوین امروز ، 14 مرداد در سالن امیر حسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست نیلی طی سخنانی گفت: سال گذشته فراخوانی برای دوره سیزدهم در اختیار علاقهمندان قرار گرفت که البته کلیات فراخوان براساس شورای دوازدهم طراحی شد.
*11 نمایش به مرحله اجرا رسید
وی در ادامه افزود: حدود 57 اثر برای ورود به جشنواره اعلام آمادگی کردند و از این تعداد یازده اثر از دوازده استان به جشنواره رسید. هیئت بازبین کاوه مهدی، جهانبخش سلطانی و سیدعلی موسویان هستند.
وی کارگاه های آموزشی را نقطه قوت جشنواره به شمار آورد و گفت: امسال تصمیم بر این شد که جشنواره در استان قزوین باشد و مورد استقبال هم قرار گرفت. امسال راهیابی به جشنواره از طریق مدیر حوزه استان قزوین صورت گرفت.
وی در ادامه افزود: سیدحسین فدایی، کوروش سلیمانی و علی سلیمانی داوران جشنواره خواهند بود. امسال از دو پیشکسوت سید مهدی متوسلی و محمد ساربان نیز در جریان جشنواره قدردانی خواهد شد.
*16تا 19 مرداد زمان برگزاری جشنواره در استان قزوین
در ادامه علی هوشمند نیز با تشریح تدارکات برپایی جشنواره عنوان کرد: از شانزدهم مرداد تا نوزدهم این جشنواره در شهر و استان قزوین برگزار میشود. افتتاحیه مراسم در مزار شهدا شانزدهم مرداد ساعت هجده خواهد بود.
وی در ادامه افزود: از دیگر برنامههای جشنواره شب خاطره تجلیل از سیزده خانواده شهید در منزل شهید بابایی و افتتاح حسینیه به عنوان مکان افتتاح شهدای تئاتری خواهیم داشت. از دیگر برنامهها با همت اداره هنرهای نمایشی دو مجموعه نمایشی با عنوان «خاک شیرین» و «پشت روزنهها» در مراسم اختتامیه اجرا میشوند.
هوشمند درباره جوایز جشنواره نیز گفت: هر گروه راه یافته مبلغ ۲۰ میلیون ریال و هر مسجد حامی، ۱۰ میلیون ریال دریافت میکند و امسال جایزه ویژه فرج الله سلحشور به گروه برگزیده ۵۰ میلیون ریال است. جایزه گروه اول برگزیده ۴۰ میلیون ریال، گروه دوم ۳۰ و گروه سوم، ۲۰ میلیون ریال است.
وی درباره مکانهای برپایی تئاترها گفت: پنج مسجد از مساجد قزوین شامل مسجد رسولالله(ص) به عنوان پایلوت داوری و سالن ورکشاپ، مسجد ولایت، امام حسن عسکری(ع) و موسی بن جعفر(ع) و فاطمه زهرا(س) میزبان گروهها خواهند بود و اجراها بعد از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء برپا خواهد شد.
*جایزه نقدی و تندیس فرج الله سلحشور اهدا میشود
در پایان نیز کوروش زارعی اظهار داشت: پس از دو دهه توقف جشنواره بچههای مسجد و پس از برگزاری دوره دوازدهم یک ساختاری در شورا تعریف کردیم و همواره در تئاتر کشور شعاری دادیم و آن هم بحث گروه محوری است.
وی در ادامه توضیح داد: ما باید کاری بین بچههای مسجد میکردیم که بحث گروه محوری سرلوحه همه تئاتریها باشد. این جشنواره برای نوجوانان و جوانان زیر بیست و پنج سال طراحی شده و ما اگر این شعار را محقق کنیم اینها میتوانند کارهای بزرگی را تولید کنند و مانیفست فکری صحیح که ما دنبالش هستیم نسل خوبی را تربیت میکند.
زارعی با بیان اینکه اگر گروه باشیم میتوانیم کارهای بزرگ انجام دهیم، افزود: ما این سیاست را در سراسر ایران انجام دادیم و آدمهای مهمی به تئاتر ایران معرفی کردیم.پس اولین کار تمرکز بر جشنوارههای استانی بود، ورکشاپهای بزرگ برگزار و ساختارهای بخش جشنوارهها را تغییر دادیم و گروه محور کردیم.
وی یادآور شد: پس جایزهها در گرایشهای مختلف تئاتری حذف شد و به جای آن جایزه برای گروهها را مدنظر قرار دادیم. ما اگر بتوانیم این نگاه را جا بیاندازیم در آینده گروههای حرفهای خواهیم داشت. نکته دیگر اخلاق محوری و تفکر باهم بودن است تا بین گروهها انشقاق ایجاد نشود.
وی اظهار داشت: تلاش داریم جشنوارهها را از تهران خارج کنیم به اندازه کافی جشنواره در تهران برگزارمیشود و این جشنواره هر سال در یکی از شهرها برپا خواهد شد ، حتی تلاش داریم جشنواره سوره را نیز از تهران خارج کنیم و البته با مدیریت بودجه و تمایل استانها این اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به جایزه فرج الله سلحشور گفت: او به عنوان یک بچه مسجدی که سریالش را پنج میلیارد در دنیا دیدند این را سرلوحه قرار دادیم که میشود از مسجد جهان شمول شد. او فعالیتهای گسترده از ابتدای انقلاب در مسجد داشت و تا زمانی این جشنواره هست جایزه او هم خواهد بود و سردیسش نیز رونمایی میشود و به گروهی تقدیم میشود که هم به لحاظ اخلاقی و هم فنی و هنری بهترین باشد. این جایزه به یک گروه تمام و کمال خواهد رسید.
زارعی گفت: ما در تلاش هستیم واحد سیار صدا و سیما را هم در کنار جشنواره داشته و از شبکهها برنامه زنده از خود قزوین و دیگر شبکههای سراسری داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا گروه استان فارس از جشنواره حذف شده با توجه به اینکه ابتدا قرار بوده در استان فارس این جشنواره برگزار شود، گفت: استان فارس خودش میزبانی را رد کرد، بعد هم گروهشان دیر اقدام کردند و آن زمان که جدول جشنواره بسته شده بود اما با این حال حوزه استان نباید با تصمیم شخصی گروه را حذف کند، برای سال بعد حواسمان هست تا این اتفاقات رخ ندهد و حوزه هنری استان پاسخگوی این مسایل باشد.
در پایان مراسم رونمایی از سردیس فرج الله سلحشور، تندیس و پوستر جشنواره صورت گرفت.