به گزارش حلقه وصل؛ حفظ کرامت و شخصیت آدمی در سایه صیانت از فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی است و به یقین جامعه ای که ملت ها در آن زندگی می کنند اگر از اصل مهم پوشش اسلامی فاصله بگیرند زمینه های سقوط کرامت و عزت آنان فراهم می شود .
مفسران اسلامی در ذیل آیات مربوط به حجاب معتقدند که خداوند کریم پوشش بانوان را به عنوان یک اصل شرعی و عقلانی واجب کرده است تا حفظ تعادل جامعه از جهت امنیت و آرامش روانی و استمرار پیوند خانوادگی در ایجاد جامعه سالم تحقق یابد .
راهکارهای فراوانی در عرصه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف اسلامی ذکر شده که برخی از آنان تبیین حکمت حجاب به جامعه هدف است و اگر مردم به ارزش واقعی پوشش اسلامی معرفت عمیق داشته باشند با انگیزه وافر و کمال میل به آن در زندگی اهمیت می دهند .
محمد صادق طحان که به عنوان یکی از فعالین این عرصه با همکاری فعالین و دغدغهمندان دیگر اقدام به برگزاری جشنواره طراوت باموضوع عفاف و حجاب نموده است در گفتگو با حلقه وصل گفت: از سال گذشته در تلاش بودیم بتوانیم در حوزه عفاف و حجاب جشنوارهای با رویکردهای فرهنگی و هنری-ادبی برگزار کنیم.
وی افزود: با همفکری که با فعالان و دغدغهمندان این عرصه انجام شد قرار شد این برنامه در ابتدای سال 1400 و در سطح کشور انجام پذیرد. بعد از فراهم کردن مقدمات و مشخص شدن موضوعات و قالبهایی که با همفکری دوستان بسیج برای جشنواره در نظر گرفته شده بود و باتوجه به اینکه دنبال اثربخشی حداکثری بودیم تلاش شد تا از ظرفیت و همکاری تمام فعالان و حتی دستگاههای متولی فرهنگ از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد استان، سپاه قائم آل محمد عج استان سمنان، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی، حوزه هنری و حوزه علمیه استفاده کرده و این موضوع را به صورت تخصصی پیش ببریم تا محتوای ما اسلامی و گفتمانمان هم گفتمان اسلام و انقلاب باشد.
مسئول کارگروه اجرایی و نظارت جشنواره طراوت با بیان اینکه سعی شده که موضوعات جشنواره با نگاه ایجابی انتخاب شده و در عرصه عفاف و حجاب به سمت فعالیتها و رویکردهای سلبی نرویم افزود: موضوعات جشنواره شامل «حجاب از نگاه ادیان و اقوام»، «حجاب شکوه بندگی کرامت انسانی»، «نقش مردان در جامعه عفیف»، «زیباییهای حجاب»، «حجاب»، «قانونمداری حق شهروندی» و «حجاب هویت اسلامی اصالت ایرانی» میباشد.
وی تصریح کرد: بخشهای جشنواره نیز شامل فیلم کوتاه، مستند، نماهنگ، موشن گرافیک، عکس، پوستر، کاریکاتور، پادکست، نمایش و مستند رادیویی، وبسایت، نرمافزار موبایلی، بازی موبایلی، شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی، مقاله، شعر و داستان میباشد. بخش ویژه جشنواره نیز به موضوع «تجربههای موفق و خلاقانه در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» اختصاص دارد. مشاهده بخشهای مختلف جشنواره و همچنین شرکت در آن از طریق سایت festivaltaravat.ir امکانپذیر است.
طحان گفت: باتوجه به اینکه هدف ما صرفا برگزاری یک جشنواره نیست، هرهفته با محوریت همین موضوعات و با هدف تبیین گفتمان عفاف و حجاب، با حضور اساتید مطرح حوزوی و دانشگاهی سلسله جلساتی را به صورت وبیناری و در سطح کشور برگزار میکنیم که با استقبال مخاطبین همراه است و تا پایان جشنواره ادامه دارد.
وی ابراز داشت: در بخش داوری این جشنواره سعی کردیم از داوران مطرح و برجسته کشوری استفاده نمائیم که انگیزه و قوت قلبی برای شرکت کنندگان باشد.
محمد صادق طحان گفت: در این جشنواره چهار کارگروه «دبیرخانه جشنواره»، «کمیته اجرایی و نظارت»، «کمیته پشتیبانی فنی و اطلاعرسانی» و «کارگروه محتوا و ارزیابی» تشکیل و اجرای برنامهها را پیگیری مینمایند.
مسئول کارگروه اجرایی و نظارت جشنواره طراوت با اشاره به اینکه آغاز جشنواره طراوت همزمان با آغاز هفته عفاف و حجاب و همچنین سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها بوده است عنوان کرد: بناست این جشنواره تا 30 مهرماه ادامه پیدا کند. بخش داوری جشنواره نیز در دو بخش «هنری-ادبی» و «محتوا» از ابتدا تا انتهای آبان ماه خواهد بود. همچنین در نظر داریم به شرط مهیا بودن شرایط مراسم اختتامیه جشنواره را هفته اول آذرماه با دعوت از همه بزرگواران فعال این عرصه و شرکت کنندگان به صورت حضوری برگزار نمائیم.
وی در انتها تاکید کرد: در تلاش هستیم بعد از اتمام جشنواره از آثار و تولیداتی که به دستمان رسیده است در جهت جریان سازی و گفتمان سازی در عرصه عفاف و حجاب استفاده کنیم.