بهگزارش حلقه وصل، بررسیهای آماری نشان میدهد اغلب استانهای کشور از پیک پنجم عبور کرده و رفته رفته شرایط بهبودی مناسبی میگیرد، اما به گفته کارشناسان این روند نباید عاملی در عادی انگاری شرایط از سوی هموطنان باشد چون کوچکترین غفلت میتوان منجر به از دست رفتن بهبودی نسبی شرایط شود.
در این زمینه کارشناسان تاکید میکنند اگرچه برنامهریزیهای انجام شده از سوی مسئولان دولت سیزدهم بهگونهای است که تا پایان مهرماه جشن پایان مرحله اول واکسیناسیون برگزار میشود اما این جشن نباید به هیچ عنوان از سوی هموطنان به معنی پایان همهگیری و رفع خطر بیماری کرونا تلقی شود.
به گفته کارشناسان اگرچه تکمیل مرحله اول واکسیناسیون خبری بسیار خوب برای مدیریت بحران کرونا است، اما همانطور که قبلاٌ هم اشاره شده این موضوع هرگز به معنی ریشه کن شدن بیماری برای همیشه نیست بلکه ممکن است با پیکهای متفاوتی در این دوره مواجه شویم که سطح واکسیناسیون بالای جامعه تنها به کاهش شدت بیماری و کم شدن تعداد موارد فوتی کمک میکند.
از این رو مسئولان وزارت بهداشت برای مدیریت پیکهای بعدی و همچنین کنترل روند واکسیناسیون در این شرایط تصمیمگرفتهاند که با صدور کارت دیجیتالی واکسن کرونا آن دسته از هموطنان که به هر دلیل در طرح واکسیناسیون عمومی مشارکت نداشتهاند را از ارایه برخی خدمات محروم کنند تا به این ترتیب سطح ایمنی و البته سلامت جامعه در مقابل ویروس منحوس تضمین شود.
برای دریافت کارت دیجیتالی واکسن اقدام کنید
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه، جشن واکسیناسیون به معنای پایان کرونا نیست، گفت: افرادی که واکسن تزریق نکرده اند از دریافت برخی خدمات اجتماعی محروم می شوند.
حسین قناعتی ان شاءالله به هدفی که درخصوص واکسیناسیون در کشور تعیین کردهایم حدود ۱۰ تا ۱۵ روز دیگر خواهیم رسید و پایان واکسیناسیون مرحله اول را اعلام میکنیم و جشن میگیریم.
قناعتی با تاکید بر اینکه جشن واکسیناسیون به معنای پایان کرونا نیست، تصریح کرد: وزیر بهداشت و تیم ایشان، معاونان و روسای دانشگاهها در این زمینه فعالیت میکنند؛ پس از این مرحله برنامههای جدید مقابله با کرونا یعنی مرحله دوم واکسیناسیون و مقابله اصولی با ویروس حسب شرایط جدید را اجرا خواهیم کرد.
وی در ادامه در تشریح مقابله اصولی با کرونا، توضیح داد: این مرحله شامل فاصله گذاری اجتماعی، قرنطینه هوشمند و برخورد با افرادی که واکسن تزریق نکرده یا بیمار هستند، میشود.
قناعتی درخصوص ارائه خدمات به افرادی که تاکنون برای تزریق واکسن اقدام نکردهاند، گفت: افرادی که واکسن تزریق نکردهاند از دریافت برخی خدمات اجتماعی محروم میشوند و برای اینکه از خدمات بهرهمند شوند یا باید واکسن تزریق کنند و یا اینکه تست منفی پی سی آر که گذر موقت است، داشته باشند که این تست به دلیل اینکه دارای تاریخ انقضاء است برای دریافت خدمات بعدی باید تکرار شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: به این ترتیب معقول است دوستانی که واکسن تزریق نکردهاند برای دریافت واکسن اقدام کنند چراکه در آینده خود دچار دردسر و گرفتاری میشوند و برای دریافت خدمات مورد نیازشان جهت تهیه گواهی تست منفی هزینه اضافه میپردازند.
به همین منظور مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات در اطلاعیهای برای ثبتنام افراد و دریافت کارت واکسن فارسی صادر کرده که در آن آمده است: از هماکنون تمامی افرادی که یک یا دو نوبت واکسن زدهاند میتوانند در سامانه salamat.gov.ir کارت واکسن دیجیتال فارسی خود را به رایگان دریافت کنند.
براساس این اطلاعیه، برخی محدودیتها در زمینه مسافرت، حضور در اماکن آموزشی و ورزشی و محدودیتهای مشاغل و اصناف به زودی برای دارندگان کارت واکسن دیجیتال فارسی برداشته خواهد شد.
لازم به ذکر است، افرادی که مسافرت خارج از کشور دارند میتوانند از طریق همین سامانه کارت واکسن دیجیتال انگلیسی خود را به رایگان دریافت کنند.
در پایان این اطلاعیه تامید شده است، افراد در صورت مشاهده هرگونه اشکال در تاریخ یا نوع واکسن یا عدم ثبت یک یا دو نوبت واکسن، فرم «گزارش خطا در کارت واکسن دیجیتال» را تکمیل فرمایند.
استان آذربایجان غربی/۸۲۰ نفر بیمار مشکوک به کرونا شناسایی شد
جواد آقازاده، با اشاره به اینکه بستری یک هزار و ۷۶۹ نفر به سبب سندروم حاد تنفسی در آذربایجانغربی اظهار داشت: همچنین ۵۳ نفر نیز به خاطر مشکلات تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجانغربی گفت: علاوه بر آن، در شبانه روز گذشته ۸۲۰ نفر بستری مشکوک و ۳۱۲ نفر بستری در بخش آی سییوی بیمارستانهای سراسر استان شناسایی شده است.
وی از ابتلای ۱۰۴۷ نفر دیگر به کرونا خبر داد و تصریح کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون تعداد ۲۷۷ هزار و ۸۴۵ نفر به این بیماری مبتلا شدند.
آقازاده با اظهار تاسف از فوت ۱۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در استان بیان کرد: متاسفانه کرونا تاکنون جان ۶ هزار و ۳۶۰ نفر را گرفته است.
وی در ادامه نیز با اشاره به واکسیناسیون ۴۵ هزار و ۵۲۵ نفر در شبانه روز گذشته افزود: تاکنون دو میلیون و ۵۵ هزار و ۲۸۹ نفر واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
استان اصفهان/ ۱۰۶۸ مورد کرونا شناسایی شد
آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونهگیری شده ویروس کرونا در استان ۲۹۲۸ نفر بودند که ۱۰۶۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.
وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۳۶۷ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۳۹۹ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹۷۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۳۴۱ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۱۷ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۰ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.
استان ایلام/ ۳شهروند ایلامی در اثر کرونا جان دادند
محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۶۰ هزار و ۳۵ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شدهاند.
وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۳۰ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۸۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۰ بیمار جدید در بیمارستانها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافتهها ۵۸ هزار و ۷۷۱ نفر بوده است.
کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان مربوط به شهرستان ایلام گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و ۷۶ نفر بوده است.
استان بوشهر/ ۸۱ درصد جمعیت بالای ۴۰ سال واکسن کرونا دریافت کردهاند
سعید کشمیری با بیان اینکه روز گذشته ۴ بیمار مبتلا به کرونا در استان جان باختند اظهار داشت: تعداد فوتیهای این بیماری در استان بوشهر تاکنون به یکهزار و ۹۵۸ نفر رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به بستری ۴۲ بیمار جدید در بخش کرونایی بیمارستانهای استان تصریح کرد: با بستری شدن ۴۲ بیمار جدید در روز گذشته، اکنون ۱۷۰ بیمار تنفسی در بیمارستان های استان بستری هستند که تعدادی از آنها به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونا در استان تعداد بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان بوشهر را ۲۴ نفر دانست و خاطر نشان کرد: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، ۱۳ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
وی از تسریع واکسیناسیون خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون واکسیناسیون در استان از سرعت قابل قبولی برخوردار است و تاکنون بیش از ۸۰ درصد جمعیت بالای ۴۰ استان واکسن دریافت کردهاند که بیش از میانگین کشوری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: روزانه افزون بر ۱۵ هزار نفر در استان بوشهر واکسن کرونا دریافت میکنند و تاکنون به بیش از ۷۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان این واکسن تزریق شده است.
کشمیری با اشاره به اینکه ۲ شهرستان جم و کنگان در شرایط آبی کرونایی قرار دارند افزود: شرایط کرونایی در شهرستانهای بوشهر، تنگستان و عسلویه نارنجی و در دیلم، گناوه، دشتستان، دشتی و دیر زرد است.
استان خراسان جنوبی/ شناسایی ۱۳۹ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: کرونا در شبانه روز گذشته ۱۳۹ هم استانی دیگر را مبتلا کرد که بیشترین این مبتلایان مربوط به شهرستانهای بیرجند، زیرکوه و قائنات است.
کامبیزمهدی زاده افزود: در شبانه روز گذشته موردی از فوت کرونا در استان نداشتیم و تعداد فوتیها همان هزار و ۱۴۷ نفر است.
وی گفت: هم اکنون نیز ۱۵۲ بیمار حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند که ۷۰ نفر آنها مبتلا به کرونا و حال ۵ نفرشان وخیم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در خراسان جوبی تا کنون ۳۷۹ هزار و ۶۴۲ نفر، واکسن نوبت اول کرونا و ۱۸۸ هزار و ۳۵۸ نفر، هر دو نوبت واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
مهدی زاده افزود: همچنین با تغییر رنگ وضع کرونایی دو شهرستان، نقشه کرونایی خراسان جنوبی رو به زردی می رود و شهرستانهای نهبندان و طبس که پیش از این در وضع نارنجی قرار داشتند به وضع زرد تغییر رنگ داده اند.
وی بیان کرد: بر این اساس شهرستانهای بیرجند و قائنات در وضع نارنجی یا پرخطر، شهرستانهای نهبندان، طبس، درمیان، بشرویه، سرایان، زیرکوه، فردوس و سربیشه در وضع زرد یا خطر متوسط و شهرستان خوسف در وضع آبی یا خطرکم قرار گرفتهاند.
استان خراسان رضوی/ ۲۸۶ واحد واکسیناسیون فعال در مشهد مقدس
محمد حسن درخشان اظهارداشت: با هدف تسریع پوشش همگانی واکسیناسیون گروههای هدف، همچنین پیشگیری از ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون، این معاونت با تجهیز و راه اندازی ۲۸۶ واحد واکسیناسیون در مناطق تحت پوشش دانشگاه شامل مراکز تجمیعی واکسیناسیون عمومی، مشاغل، اختصاصی مادران باردار، پایگاههای سیار بسیج که از طریق مساجد و اتوبوسهای واکسیناسیون سیار شهری با همکاری شهرداری تجهیز و آماده شده اند، اقدام کرده است.
وی افزود : با توجه به ارسال محمولههای جدید واکسن و گروههای سنی فراگیر، سرعت انجام واکسیناسیون افزایش قابل توجهی داشته است، در عین حال ضروری است گروههای هدف هر چه سریع تر برای انجام واکسیناسیون به پایگاههای واکسن مراجعه کنند تا شاهد وقوع موجهای بعدی نباشیم.
وی تصریح کرد :در هفته جاری میزان مراجعات روزانه به مراکز واکسیناسیون کووید نسبت به هفته گذشته بیشتر شده است به طوریکه تعداد مراجعین از ۵۰ هزار نفر به بالای۸۰ هزار نفر در هر روز رسیده است . با توجه به تیمهای مستقر شده و راه اندازی پایگاههای واکسن، ظرفیت روزانه ۱۲۰ هزار نفر در دانشگاه مهیا است.
عضو کمیته بهداشت ستاد مدیریت اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهدخاطرنشان کرد: در شهر مشهد ۸۶ واحد واکسیناسیون در دو شیفت فعال است و تعدادی از مراکز تا ساعت ۱۲ شب جهت ارائه خدمات واکسیناسیون فعالیت دارند که از این تعداد ۳۲ پایگاه تجمیعی واکسیناسیون عمومی و ۱۸ مرکز ویژه واکسیناسیون مادران باردار، ۸ مرکز ویژه واکسیناسیون گروههای شغلی، ۱۴ مرکز خدمات جامع سلامت و ۸ پایگاه توسط بسیج جامعه پزشکی از طریق مساجد و ۶ مرکز واکسیناسیون سیار (اتوبوسی) در مناطق حاشیه شهر برای کمک به افزایش سرعت انجام واکسیناسیون فعال شده است.
درخشان گفت : با راه اندازی پایگاه واکسیناسیون شهید سلیمانی در محل نمایشگاه بین المللی مشهد به عنوان بزرگترین پایگاه تجمیعی واکسن کشور با ظرفیت بیش از ۲۰۰ تیم واکسیناسیون، کمک شایانی به افزایش ظرفیت واکسیناسیون دانشگاه شده است.
استان زنجان/ واکسیناسیون ۸۰ درصدی روستاهای استان
پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پرشکی استان زنجان در رابطه با کاهش مبتلایان کرونایی گفت: خوشبختانه همچنان روند مبتلایان و بستریشدگان در استان نزولی است و در این بین تاثیر واکسیناسیون عمومی کاملاً محسوس است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۸۰ درصد از اهالی روستاهای استان زنجان واکسینه شدهاند و این بسیار برای حائز اهمیت است چرا که معتقدیم ارتباطات افراد روستاها نسبت به شهر نزدیکتر است؛ مخصوصاً با نفوذ هوای سرد افراد مجبور هستند در محلهای سربسته کنار هم قرار بگیرند که با وجود واکسیناسیون آنها تا حدی خیال ما از نزدیک بودن آنها راحت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: هفته گذشته از دوم تا ۹ مهرماه پویش طلایی واکسیناسیون در زنجان بود و خوشبختانه افراد زیادی در این پویش شرکت کردند.
استان فارس/ آمار بیماران بستری شدهها همچنان سه رقمی است
در حال حاضر یک شهرستان استان فارس در وضعیت آبی، ۱۴ شهرستان در وضعیت زرد و دیگر شهرستانهای استان در وضعیت نارنجی هستند و این به معنای خروج تدریجی استان از وضعیت پرخطر است.
هر چند بررسیها نشان از نزولی شدن شیب ابتلا به کرونا و تثبیت آن میدهد اما نباید از گونههای جدید کرونا و هشدار بابت عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی غافل شد به ویژه اینکه با سرد شدن هوا زمینه برای گسترش بیماریهای ویروسی بیشتر میشود.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۳۴۹ هزار و ۶۴۰ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۴۰۴ هزار و ۸۱۹ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۸۹هزار و ۳۷۵ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۲ هزار و ۳۵۳ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۴۷ هزار و ۱۷۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
با بستری ۲۷۷ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستانهای استان بستری هستند به دو هزار و ۱۲۹ نفر رسیده و از این تعداد ۲۱۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با اعلام جان باختن ۱۰ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ در استان فارس به ۶ هزار و ۶۶۷ نفر رسیده است.
استان قزوین/ موارد قطعی ابتلای روزانه کرونا به ۵۰۰ نفر رسید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش ۳۴ درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۵۰۰ مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاههای منتخب کووید۱۹ استان قزوین شناسایی شد که در قیاس با روز قبل ۱۲۶ نفر افزایش یافته است.
پیمان نامدار با اشاره به افزایش ۲.۲ درصدی موارد بستریهای کرونایی روزانه اضافه کرد: در شبانهروز گذشته ۹۳ بیمار کرونایی جدید به دلیل علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدند که این آمار ۲ نفر از روز گذشته بیشتر بود.
وی از افزایش ۲۰.۶ درصدی آمار بیماران بدحال زیر دستگاه ونتیلاتور خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۱ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای ما بستری شدند که این آمار ۷ نفر از روز پیش بیشتر شده است.
دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین همچنین از فوت ۸ بیمار کرونایی بدحال هم خبر داد و افزود: بنابراین آمار بیماران بدحالی که در ۲۴ ساعت گذشته به دلیل علائم شدید جان خود را از دست دادند، نسبت به روز قبل ثابت مانده است.
نامدار ادامه داد: همچنین آمار بیماران بهبودیافته کرونایی هم ۲۸ درصد افزایش یافت و طی همین مدت ۱۰۱ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار ۲۲ نفر از روز گذشته بیشتر شده است.
وی یادآور شد: در نهایت هم مجموع آمار بستریهای کرونایی فعلی ما با ۲.۷ درصد کاهش به ۴۶۶ نفر رسید که این آمار در قیاس با روز گذشته ۱۳ نفر کمتر شده است.
استان کرمان/ ۴۶۳ بیمار کرونایی در مراکز درمانی بستری هستند
با وجودی که آمارها همه نشان از روند نزولی کرونا در بزرگترین استان کشور دارد به نظر میرسد چند روزی است که از سرعت روند نزولی کرونا کاسته شده است و در این شرایط که کارشناسان آغاز موج بعدی بیماری از آبان ماه را پیشبینی کردند باید مراقب باشیم قبل از فروکش کردن موج پنجم بیماری شعلههای موج ششم کرونا در استان بار دیگر غافلگیرمان نکند.
آمارهای کرونا در استان کرمان این روزها مانند موج سینوسی بالا و پایین میرود و بیم و امید گذر از موج پنجم در کنار آتش زیر خاکستر موج ششم بیش از هر چیز ضرورت توجه به استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری، ضدعفونی و عدم حضور در تجمعات را گوشزد میکند.
مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان ۴۶۳ مورد است اظهار داشت: از این تعداد ۲۷۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۴۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۲۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۸۸ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۸۸ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستانهای استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۹ هزار و ۶۸۱ مورد رسیده است.
وی به فوت ۱۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۷۱۷ نفر رسیده است.
شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۳۹۴ هزار و ۵۹۴ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۶۱۵ هزار و ۵۴۶ مورد است.