به گزارش حلقه وصل، دکتر عبدالله گنجی در ارتباط تلفنی با رادیو گفتگو در خصوص بخشی از سخنان رئیسجمهور مبنی بر ابزار تحریم امریکا و پاسخ ایران به این حربه اضافه کرد: تحریم از زمانی جایگزینِ جنگ سخت شد که امریکا احساس کرد هزینهای کمتر برای آن داده است و کشتارجمعی نیز در عرف بینالملل اتفاق نمیافتد.
این کارشناس مسائل سیاسی که با برنامه «رویداد» گفتگو میکرد، درعینحال به جنبههای غیراخلاقی تحریم اشاره کرد و آن را صرفاً حربهای در برابرِ حاکمیتها ندانست و گفت: تحریم خاصه در سطحِ امریکا زندگی مردم را نشانه میگیرد و حتی دارو و درمان و سفر مردم را دستخوش بحران میکند.
گنجی با اشاره به اذعان غرب مبنی بر پیشرفتهای علمی و رسیدنِ حد صفر در حوزه اخلاق گفت: بخشی از این اعتراف به همین تحریمها بازمیگردد. به گفته این فعال مطبوعاتی و سیاسی تحریم حربهای بود تا ایران به عرفِ موردنظر امریکا بازگردد و ملت و کشور ما را دچار آسیب کند و این صحیح نیست که بگوییم تحریم بیتأثیر بوده است. مدیر مسئول روزنامه جوان با بیان این مطلب تصریح کرد: نکته اینجاست که امریکا با زدنِ ضربات تحریمی نتیجهای نگرفته است. در زمان جنگ نیز وضعیت ما همینگونه بود. هرچند لطمات بسیاری دیدیم، ولی به تعبیرِ حضرت امام (ره)، دشمنان به آنچه میخواستند، نرسیدند. گنجی گفت: هدف تحریم فروپاشی از درون و تقابل مردم و حاکمیت بود و دشمن این روش را جایگزینِ جنگ نظامی کرد؛ حال آنکه امروز شرایط ما و ایستادگی مردم نشان میدهد این روش شکست خورده است.
به گفته این کارشناس سیاسی، غربیها پس از روی کار آمدنِ دولت سیزدهم بازهم بر مذاکره اصرار دارند؛ چراکه پلنی دیگر در اختیار ندارند و تحریمها نیز فراتر از سقف کنونی قابلاجرا نیست. وی همچنین تجربه برجام و تحریمهای یک سال گذشته را یادآوری کرد و گفت: امریکا تعهد حقوقی به ما داد، ولی از ما تعهداتِ عملی و فیزیکی خواست؛ لذا یکجا باید این بازی را بر هم میزدیم. دکتر گنجی توصیه کرد: ما باید به قرینه و موردبهمورد با امریکا مذاکره کنیم و تعهدات نیز در همه موارد روی زمین اتفاق افتد. مثلاً اگر غنیسازی ۶۰ درصد را به ۲۰ درصد تقلیل دهیم، امریکا نیز باید بپذیرد ایران هراندازه که بخواهد، قادر به فروش نفت خواهد بود. اگر مذاکرات از چنین جنسی نباشد، بازهم شرایط ایران از این بدتر نخواهد شد. چراکه عزت و استقلال خود را حفظ کرده و هزینه آن را نیز پرداختهایم. وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفتگو تأکید کرد: ما برای آینده باید سیاستی متوازن را در جهان طراحی کنیم؛ لذا اگر روزی با غرب توافق و به شرق پشت کنیم، شرقها نیز در روز حادثه ما را تنها خواهند گذاشت.