هیئت رهروان شهدای شهرکرد با دور هم جمع شدن تعدادی از بچه های دغدغه مند، مذهبی و فعال، چند سالی است که فعالیت خود را شروع کرده است. این هیئت هر سال و به خصوص در مراسم ایام محرم درصدد ایفای نقش اجتماعی خود و تاثیرگذاری در اجتماع است و برای این هدف خود تاکنون کارها و طرحهایی را در دستور کار قرارداده است.
این طرح ها از کمک به خانواده زندانیان و تلاش برای تهیه لوازم التحریر دانش آموزان مناطق محروم استان تا اجرای طرح «لشکر حسین» را شامل می شود.
«لشکر حسین» طرح جدیدی است که امسال در مراسم دهه اول محرم هیئت رهروان شهدای شهرکرد از آن رونمایی شد و نشان دهنده دغدغه مندی و مساله محوری اعضای کادر این هیئت تاثیرگذار است.
برای آشنایی بیشتر با این طرح و دغدغه مندان عرصه فرهنگ و اجتماع هیئت رهروان شهدا حلقه وصل با محمد حیدری مسئول این هیئت به گفتگو نشست.
حلقه وصل: از طرح «لشکر حسین» بفرمایید.
این طرح اولین بار به ذهن یکی از اعضای هیئت رسید و پس از بررسی، قرار شد در محرم امسال آنرا اجرا کنیم. مبنای کار طرح لشکر حسین این بود که قاعدتا یک عدهای که از برنامهها هیئت استفاده میکنند، دارای توانمندی خاص هستند، شناسایی بشوند و از هر کس بر اساس توانایی و قابلیت منحصر به فرد خودش در قالب هیئت از آن استفاده بشود. برای مثال یکی معلم است، یکی تاکسی دار است و... و هر کدام از اینها میتوانند این تواناییها را برای افرادی که میتوانند از توانمندیهای او استفاده کنند، در قالب هیئت در اختیار دیگران قرار بدهد.
ما فقط نیازمند مالی نداریم، برخیها نیازمند آموزشی هستند؛ مثلا کسی فتوشاپ کار کرده، دیگری نجار است و میتوانند به یک نفر آموزش دهند. یا فردی که بازاری است و با بازاریان ارتباط دارد و میتواند جهیزیه یک خانواده را مهیا کند و یا به خانوادههای نیازمند کمک مالی بدهد یا واسطه شود که به آنها کمک مالی شود. درواقع هیئت با حفظ کرامت افراد، این واسطهگری را میان افراد توانمند و افرادی که به آن حرفه و توانمندیها نیاز دارند، بر عهده گرفته است. به عبارت دیگر هیئت واسطهای میشود برای پای کار آوردن افراد متخصص، توانمند و توانا و استفاده از ظرفیتهای آنان در بستر و قالب هیئت امام حسین علیه السلام.
حلقه وصل: هدف کلی این طرح چیست؟
میتوان گفت توانمندسازی و شناسایی توانایی افرادی که در هیئت امام حسین علیه السلام شرکت میکنند و استفاده از آنها در راستای محرومیت زدایی و حتی توانمندسازی افرادی که نیازمند نیستند و فقط میخواهند حرفه یا چیزی را یاد بگیرند.
حلقه وصل: «لشکر حسین» از چه زمانی آغاز شده و آیا سالهای قبل هم این طرح اجرا شده است؟
این طرح اولین بار است که اجرا شد. در سالهای قبل طرحهای چون آزادی زندانیها و کمک به تهیه لوازم التحریر برای مناطق محروم استان را داشتهایم و اجرا کردهایم ولی طرح لشکر حسین امسال در محرم برای اولین بار اجرا شد.
حلقه وصل: بازخورد مردم نسبت به این طرح چگونه بوده است؟ چه تعداد از این طریق برای کمک به طرح لشکر حسین هیئت ثبت نام کردهاند؟
هنوز شمارش دقیق انجام نشده ولی حدود 150 تا 200 نفر در این طرح شرکت کردهاند که هر کدامشان توانمندی خاصی داشتهاند و میتوانستند کمک کنند. اینها فعلا در حد ثبت نام هستند و در روزهای آینده ان شاالله تجمیع میشوند و از بعد از محرم برای ساماندهی اینها و انجام سایر امور این طرح اقدام میشود.
حلقه وصل: با توجه به توضیحاتی که مطرح کردید این طرح یک فعالیت اجتماعی است و نشان دهنده گام برداشتن هیئت برای ورود به عرصه اجتماع است. میخواستیم بدانیم چرا باید هیئت وارد عرصه امور اجتماعی شود؟ با چه ذهنیت و استدلالی وارد این بخش شدید؟
ما در هیئت امام حسین علیه السلام هستیم و فعالیت برای امام حسین علیه السلام صرف یک گریه کردن ساده نیست. ما باید از رفتار و منش اهل بیت الگو بگیریم و بر همین اساس هم یکی از وظایف ما شیعیان به صورت عام (کاری هم به هیئت نداریم اصلا) تاثیر گذاری بر جامعه و کمک کردن به مردم است. در واقع هدف ما تلاش برای بهبود و اصلاح وضعیت کلی جامعه است. هیئت عزاداری امام حسین علیه السلام هم نباید صرف عزاداری و گریه بر امام حسین علیه السلام باشد و به هر حال باید این عزاداری و اشک، نمودی داشته باشد و این نمود باید در کارهای اجتماعی و سیاسی و تلاش برای ایفای نقش فعال در آنها، نمود پیدا کند.
حلقه وصل: و نکته پایانی..
فقط یک نکته را بگویم و اینکه توصیه کلی ما این است هیئت نباید فقط به بستر منفعلی تبدیل شود و به عزاداری اکتفا کند بلکه هر اتفاقی در جامعه افتاد، هیئت نباید نسبت به آن بیتفاوت باشد. هر مسئله و هر دغدغه اجتماعی که هست، هیئت و بچههای هیئتی و مذهبی نباید نسبت به آن بیتفاوت باشند و هیئت باید بستری باشد برای این مسئله و نه صرف عزاداری و اشک.