به گزارش حلقه وصل، سیدقاسم یاحسینی نویسنده و پژوهشگر عرصه دفاع مقدس درباره تازهترین تالیف خود اظهار داشت: «تکاور گردان یکم» عنوان اثری است که به تازگی منتشر شده و در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
یاحسینی در توضیح این کتاب اظهار داشت: این اثر شامل خاطرات شفاهی سروان «علیاکبر پیرپور» است که از جمله تکاوران گردان یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی شمرده میشود، در واقع کتاب از دوران کودکی وی که در کرمانشاه سپری شده آغاز میشود و فصل به فصل به دوران نوجوانی و جوانی میرسد.
این نویسنده با بیان اینکه سروان علیاکبر پیرپور در اواخر دوره رژیم پهلوی جذب تکاوران میشود و در منجیل دوران تکاوری خود را طی میکند، گفت: او از جمله معدود تکاورانی بود که به پایگاه دوم نیروی دریایی ارتش به بوشهر رفت و در ساخت و بنای اولیه گردان تکاوران حضور فعال و مؤثری داشت. این بخش از تاریخ تکاوان چنانکه باید روایت نشده است. از این رو خاطرات علیاکبر پیرپور در شمار منابع دست اول شاهدان عینی تلقی میشود.
یاحسینی ضمن اشاره به اینکه در این اثر خاطرات متنوعی از شکلگیری گردان یکم تکاوران و برخوردش با مستشاران غربی را روایت کرده است، ابراز داشت: این خاطرات بسیار خواندنی است چرا که با شروع انقلاب، پیرپور و جمعی دیگر از تکاوران در همان پایگاه نیروی دریایی بوشهر به تبلیغ انقلاب پرداخته و در شمار نیروهای طرفدار انقلاب شروع به پخش اعلامیه و نوارهای حضرت امام پرداختند.
به گفته وی، با پیروزی انقلاب اسلامی پیرپور و گروه دیگری از تکاوران به رهبری تکاور مشهور «عیسی حسینیبای» گروه ضربتی را تشکیل دادند؛ کارگروه ضربت حفاظت از انقلاب، ایجاد امنیت و نگهبانی در مناطق حساس شهر و خارج از شهر بوشهر را عهدهدار بود.
یاحسینی گفت: با شروع جنگهای کردستان این تکاور به کردستان اعزام شده و خاطرات جالبی را روایت کرده که در جای خود قابل توجه است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: ساعتی پس از جنگ تحمیلی گردان یکم تکاوران نیروی دریایی به فرماندهی «ناخدا هوشنگ صمدی» از بوشهر به سوی آبادان و خرمشهر اعزام شدند و از روز اول مهر 1359 در خرمشهر با نیروهای عراقی درگیر میشوند، پیرپور نیز در شمار همین تکاوران بود که خاطرات هیجان انگیزی از 34 روز مقاومت تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خرمشهر را روایت کرده است.
وی در پایان گفت: در یک نگاه کلی این کتاب برگهای ناگفتههایی از حضور تکاوران انقلاب اسلامی از مبارزه با ضدانقلاب و جنگ تحمیلی را روایت کرده است. کتاب امروز چندان مورد توجه مورخان و خاطره نگاران قرار نگرفته است. این کتاب برخلاف سایر آثار دارای 50 عکس است که در میانه هر ماجرا عکسها گنجانده شدند.