به گزارش حلقه وصل: به نقل از فارس: «ابومحمد الجولانی» سرکرده شورشیان حاکم بر دمشق به گروههای مقاومت فلسطینی که در سوریه فعالیت میکنند، اطلاع داده که باید سلاحهای خود را زمین بگذارند و پادگانهای آموزشی خود را ببندند و شاخههای نظامی خود را که از سوریه فعالیت میکردند لغو کنند و فعالیت سیاسی را تنها براساس شروط نظام جدید سوریه انجام دهند.
درهمین راستا، حسین آجرلو کارشناس مسائل بینالملل گفت: جولانی از سه مسئله از لحاظ داخلی و بینالمللی نگرانی و واهمه دارد. از لحاظ داخلی نگرانی که دارد این است که چون جولانی سابقه حاکمیت بر ادلب را دارد، گروههای مسلح متفرقه همواره یک تهدیدی برای بقای این گروه هستند که خود یک گروه مسلح بوده است، این بدان معناست که گروههای همجنس بسیار خطرناک برای تداوم بقای تحریر الشام هستند.
وی افزود: یکی از درگیریهای جولانی در ادلب این بود که بتواند گروههای دیگر را به خط بیاورد و آنها را کنترل کند و با روش حذف سران و یا روشهای مختلف بتواند تمام گروههای مسلح در سوریه را تحت حاکمیت خود قرار دهد. یکی از این گروههای مسلح، گروههای فلسطینی هستند که سالها در اردوگاهها فعالیت میکنند، به تبع، برای گروههای فلسطینی نیز باید این اتفاق بیفتد.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: دلیل دوم این است که گروههای مسلح فلسطینی اصولاً روابط ویژهای با نظام قبلی داشتند و یکی از ابزارهای مؤثری بودند که در دست نظام سابق قرار داشتند، به نظر میرسد که جولانی قصد دارد این ابزارها را کمرنگ کند و آنها را از بین ببرد و سلاحها را از آنها بگیرد تا ابزار جدیدی برای وابستگان نظام قبل برای تجدید قوا نباشند.
گروههای مقاومت رابطه سیستماتیک با محور مقاومت دارند
آجرلو مطرح کرد: دلیل سومی که جولانی دارد این است که گروههای مقاومت با توجه به شرایط بیثباتی در سوریه احتمالاً اقداماتی علیه نیروهای خارجی همچون صهیونیستها صورت دهد و این هم یکی از دلایل جولانی برای کنترل گروههای مقاومت است.
وی خاطرشنان کرد: دلیل چهارمی که میتوان ذکر کرد این است که گروههای فلسطینی سابقه دخالت در امور داخلی لبنان و کشورهای دیگر بهویژه در زمانهایی که بیثباتی حاکم بوده را داشتهاند لذا این گروهها به دلیل انسجام، فرماندهی واحد و قدرت رزمی که دارند هواره تأثیرگذار هستند. این چهار مورد دلایل داخلی محمد جولانی در این زمینه است.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه با اشاره به نگرانیهای جولانی در عرصه بینالملل نیز گفت: اول اینکه بهطور کلی اکثر گروههای مقاومت بهطور مستقیم یا غیرمستقیم رابطه سیستماتیک با محور مقاومت دارند لذا به نظر میرسد که جولانی از این میترسد که این گروهها تبدیل به ابزاری برای محور مقاومت نشوند.
بسیاری از تحلیلگران جولانی را عامل آمریکا و اسرائیل میدانند
آجرلو عنوان کرد: دومین مسئله این است که جولانی با توجه به پیامهایی که به کشورهای مختلف میفرستد به آنها بیان میکند که سوریه قصدی ندارد که با همسایگان خود، بهویژه رژیم صهیونیستی و کشورهای دیگر وارد تقابل شود زیرا جولانی میخواهد پایههای اولیه قدرت خود را در سوریه مستحکم کند لذا این خلع سلاح خیال صهیونیستها را از بابت سوریه راحت میکند و تهاجم نظامی را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: جولانی حتی در یک سخنرانی گفت که از سوریه خطری رژیم صهیونیستی را تهدید نمیکند زیرا حزبالله و ایران از سوریه خارج شدهاند و دیگر تهدیدی برای اسرائیل وجود ندارد به همین دلیل اسرائیل وارد بحثهای اشغال سرزمینی نشود. البته این پیام از سوی اسرائیل جدی گرفته نشد و رویکردهای خود را ادامه داد.
این کارشناس مسائل بینالملل اظهار کرد: بسیاری از ناظران و تحلیلگران، جولانی را بهنوعی بازیگر و عامل خارجی میدانند که در پروژه آمریکایی-اسرائیلی نقش دارد و آنها به هیچ وجه نمیخواهند هویت فلسطینی جایگاهی داشته باشد لذا این مسئله میتواند برای رژیم صهیونیستی تهدیدآفرین باشد.
جولانی در تقابل با محور مقاومت گام برمیدارد
آجرلو در پایان تصریح کرد: با کنار هم گذاشتن همه این دلایل، میتوان نتیجه گرفت که این اقدامات جولانی در جهت تثبیت و پیشبرد اهداف شخصی خود و اهداف آمریکاییها و صهیونیستها صورت میگیرد. همچنین میتوان گفت که جولانی در تلاش است تا در تقابل با محور مقاومت گام بردارد.