به گزارش حلقه وصل، تشدید حملات موشکی علیه مواضع نظامیان آمریکایی در خاورمیانه، لزوم بررسی رویکرد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در این منطقه را جدیتر میکند تا به این پرسش پاسخ دهد که چرا آمریکا نظامیان خود را از خاورمیانه خارج نمیکند.
به گزارش پایگاه «ریزن»، حملات هوایی و موشکی علیه مواضع و مقرهای نظامیان آمریکایی در عراق، اگرچه تلفات قابل ملاحظهای نداشته، اما مخاطرات ناشی از ادامه حضور آنان و درگیری مداوم در خاورمیانه را برجسته میکند.
افزایش حملات علیه نظامیان آمریکایی به خوبی نشان داد که آنها نتوانستهاند مانع این حملات و قدرت گرفتن مخالفان حضورشان در عراق شوند.
بایدن در حالی که خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را یکی از محورهای اصلی برنامه ریاست جمهوری خود قرار داد، رویکرد مبهمی در مورد حضور آمریکا در عراق و سایر مناطق خاورمیانه دارد.
این در حالی است که پارلمان عراق، قطعنامه اخراج نظامیان آمریکایی را تصویب کرد، اما تاکنون جدول زمانی برای خروج این نظامیان در مذاکرات دوجانبه عراق و آمریکا مشخص نشده است.
این امر سرنوشت ۳ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در عراق و ۹۰۰ نظامی آمریکایی در سوریه را در هالهای از ابهام و ناامنی قرار داده است.
حضور نظامیان آمریکایی در خاورمیانه، بانک اهداف خوبی را برای مخالفان رویکرد ادامه حضور آنان در این منطقه فراهم کرده است.
اگر آن گونه که آمریکا مدعی است حضورش در عراق و سوریه برای شکست دادن «داعش» بوده، این هدف تا حد زیادی محقق شده و ادامه حضور آمریکا را بی معنا ساخته است.
این در حالی است که اقدام بایدن در بمباران خاک عراق و سوریه نیز سوالها و انتقادهای زیادی را در پی داشته است.
از منظر منتقدان، این اقدام به صورتی غیر ضروری تنشها را تشدید میکند؛ آنها همچنین این پرسش را مطرح میکنند که اگر نگرانی بایدن در مورد امنیت جانی نظامیان آمریکا دلیل خارج ساختن آنان از افغانستان بود، چرا این رویکرد در خاورمیانه اتخاذ نمیشود؟