به گزارش حلقه وصل، رفاهطلبی بی حد و حصر و یا اشرافیت مدرن از بدترین آفات حکومتهای دینی محسوب میشود. کسانی که الگوی خود را از نظام سرمایهداری امپریالیسم اخذ کردهاند، از طرفداران این خصلت هستند که متأسفانه اکنون در بدنه مدیران و مسئولان نظام اسلامی ریشه دوانیده است تا جایی که این عده از مسئولان خود را نژاد برتر میدانند.
امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مواجهه با این چالش مهم کشور، در سخنرانیهای متعدد نسبت به اشرافیت و اعیانی مسئولان واکنش نشان میدادند و به مناسبتهای مختلف به وعظ و پند آنها میپرداختند. ایشان در یکی از سخنرانیهای خویش درباره خاصیت حکومت رفاهطلبان و تفاوت آن با حکومت محرومان به سخنان پندآموزی اشاره کردند که در ادامه میبینید.
خاصیت حکومت رفاهطلبان است که در مقابل سفارتخانههای خارجی ذلیل بودند و در مقابل رعیت خودشان و قشر محرومین با کمال قلدری رفتار میکردند. از قراری که من شنیدم همین محمدرضا در اواخر سال جنایاتش وقتی که ایران قیام کرد و آن بساط را و آن نهضت را، انقلاب را بپا کرد و دیدند خارجیها که نمیتوانند این را دیگر اینجا نگه دارند، دیگر این عروسک به درد نمیخورد، گفتند ـ از بعضی اشخاصی که نقل کردند که از خود آنها بودند و حاضر قضیه بودند ـ که وقتی از طرف امریکا با او آمدند و گفتند که شما باید دیگر بروید، او که نشسته بود یک قلم دستش بود لرزید و قلم از دستش افتاد، این قدر عاجز بود؛ اما نسبت به ملت دیدید که چه کرد، حکومت محرومان این خاصیت را دارد که امروز اگر رئیس جمهور امریکا بیاید اینجا بخواهد به یک نفر از کارمندهای اداره، دولت ما یک درشتی بکند یک سیلی میخورد.
حکومت محرومان این خاصیت را دارد که امروز اگر رئیس جمهور امریکا بیاید اینجا بخواهد به یک نفر از کارمندهای اداره، دولت ما یک درشتی بکند یک سیلی میخورد. در حکومت، حکومتهای سابق تعقل نمیکردند که میشود یک سفارتخانۀ امریکایی با یک سفارتخانه شوروی را باهاش این رفتاری بکنند که در حکومت محرومین شد، تعقل این مطلب را برای آنها امکان نداشت. امروز خاصیت حکومت محرومین این است که خوف به دلشان راه نمیدهند.» (حسینیه جماران، 29 اسفند 1367)