به گزارش حلقه وصل، رهبر معظم انقلاب در دیدار روز گذشته مردم آذربایجان شرقی در بخشی از فرمایشات خویش مهمترین آفت همه انقلابها را «ارتجاع» به معنای سستشدن، توقف و بازگشت به اوضاع قبلی خواندند و خاطرنشان کردند: تقریباً همه انقلابهای شناخته شده جهان در همان سالهای نزدیک به این بلیّه دچار شدهاند.
ایشان «حرکت به سمت اشرافیگری»، «دل سپردن به طبقات مرفه به جای توجه به مستضعفان و قشرهای ضعیف» و «تکیه و اعتماد به خارجیها به جای تکیه بر مردم» را نمونههای حرکت ارتجاعی خواندند و تأکید کردند: نخبگان جامعه حواسشان جمع باشد، مدیران کشور بهشدت مراقب باشند و مردم هم با حساسیت، رفتار ما مسئولان و مدیران را تحت نظر داشته باشند تا اینگونه حرکات ارتجاعی در کشور اتفاق نیفتد.
امام خمینی(ره) در بخشی از فرمایشات خویش درباره عواقب خوی کاخنشینی فرمود: «طبع قضیۀ کاخ نشینی، توجه به عیش و عشرت و توجه به دنیا و توجه به مال و منال است و نمیتواند شهوت و شکم، این طبقه را مهلت بدهد که در یک امر تفکری وارد بشوند و فکر بکنند. آنهایی که اختراع کرده اند، آنهایی که زحمت کشیدهاند و کتابهای ارزنده تحویل جامعه دادهاند در هر رشتهای، این کوخ نشینان بودهاند. طبع کاخنشینی منافات دارد با تربیت صحیح، منافات دارد با اختراع و تصنیف و تألیف و زحمت.» ( 62/01/01)
امام خمینی(ره) در بخشی از فرمایشات خویش درباره عواقب خوی کاخنشینی فرمود: «ما باید کوشش کنیم اخلاق کاخنشینی را از این ملت بزداییم. اگر بخواهید ملت شما جاوید بماند و اسلام را آنطور که خداوند تبارک و تعالی میخواهد، در جامعه ما تحقق پیدا کند، مردم را از خوی کاخنشینی به پایین بکشید. خود کاخشینی این خوی را میآورد. ممکن است میان که در بین آنها کسی پیدا شود، لکن نادر است. توجه کنید مبادا این ملتی که الان کوخنشینانش مشغول فعالیت هستند و مشغول به زحمت هستند، در جبهها و در پشت جبههها این کوخنشینان را زحمت بکشید به همین حال خوی کوخنشینی و خوی اینکه توجه به کاخها نداشته باشند، نگه دارید تا بتوانید ادامه بدهید زندگی صحیح اسلامی را.»