به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، نشست خبری تئاتر «بانوی بی نشان» با حضور عوامل نمایش و مسئول کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) آران و بیدگل برگزار شد.
حجت الاسلام مهدی رحمتی مسئول کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) در این نشست با اشاره به سابقه 36 ساله کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) آران و بیدگل در اجرای تئاترهای آیینی اظهار کرد: بعد از اجرای تئاتر «پیام سرخ» که در دهه 80 درباره ورود اسرای کربلا به شام تهیه شده بود، فکر اجرای تئاتری درباره زندگی و شهادت حضرت زهرا(س) در این کانون مطرح شد.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) تئاتر آیینی «بانوی بی نشان» را بزرگترین رویداد فرهنگی آران و بیدگل توصیف کرد و گفت: کارهای مربوط به اجرای این تئاتر از حدود دو سال پیش آغاز شده و جلسات و مباحث مختلفی برای تولید آن با نویسندگان و کارشناسان تاریخ صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: نمایشنامه این اثر از حسین فدایی حسین است که از کتاب کشتی پهلو گرفته، اثر سید مهدی شجاعی اقتباس شده، البته همین متن هم از سوی علی کویری و حمزه نجاتی از اعضای کانون امام زمان(عج) بازنویسی شده است.
حضور 27 بازیگر زن و مرد
حجت الاسلام رحمتی حضور 27 بازیگر زن و مرد در این تئاتر را یادآور شد و خاطرنشان کرد: به دلیل بزرگی کار و نیاز به بازیگران متعدد، برخی بازیگران در دو یا سه نقش نیز حضور دارند.
وی به فعالیت 50 نفر به عنوان عوامل پشت صحنه اشاره کرد و گفت: بر اساس براوردها این تئاتر به هزینه ای نزدیک 150 میلیون ریال نیاز دارد که هزینه های مختلف دکور، صوت، لباس، نور، چهره آرایی و تبلیغات را در بر می گیرد.
مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) با بیان این که حضور بازیگران و عوامل را کاملا داوطلبانه است، عنوان کرد: اجرای تئاتری با این وسعت و حجم فعالیت، در کاشان و آران و بیدگل بی سابقه است.
نمایشی در هفت پرده
علی کویری کارگردان این نمایش نیز در ادامه با بیان این که متنی که در آران و بیدگل اجرا خواهد شد حدود نیمی از متن کامل نمایشنامه است، تصریح کرد: این متن با کسب اجازه از نویسنده اصلی، متناسب با مخاطبان آران و بیدگلی گزینش شده است.
وی توضیح داد: این اجرا از صحنه ای که یک مادر شهید به دنبال فرزند مفقودالاثر خود به حضرت زهرا(س) متوسل شده شروع می شود و از این صحنه به صحنه های تاریخی زندگی حضرت زهرا(س) متصل می شود.
کویری اضافه کرد: نمایش از هفت پرده تشکیل شده و ولادت حضرت زهرا(س)، وفات حضرت خدیجه(س)، ازدواج حضرت زهرا(س) و برخی حوادث برجسته زندگی ایشان مانند کمک به سائل که در سوره انسان آمده، در آن اجرا شده است.
پیوند مصیبت مادران شهدا و شهادت حضرت فاطمه(س)
وی بیان مسائل مربوط به سقیفه را یکی دیگر از ویژگی های خاص این اجرا عنوان کرد و گفت: استدلال هایی که شیعه و سنی برای جانشینی رسول خدا(ص) بیان می کنند، به شیوه ای غیر مستقیم در گفتگوهای بازیگران گنجانده شده است.
کارگردان تئاتر «بانوی بی نشان» این موضوع را با توجه به اختلافاتی که در بین فرقه های مختلف وجود دارد بسیار حساس توصیف کرد و ادامه داد: با توجه به وظیفه ای که در تبیین تاریخ صدر اسلام بر دوش ما هست، سعی کردیم معتبرترین منابع برای استخراج متن مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به این که کل زمان اجرا نزدیک دو ساعت طول خواهد کشید، خاطرنشان کرد: این نمایش آیینی با نمایش شهادت حضرت فاطمه(س) پایان می یابد و به پرده اول باز می گردد تا به نوعی مصیبت مادران شهدا را با مصیبت شهادت آن حضرت پیوند می دهد.
یادآور می شود، نمایش آیینی «بانوی بینشان»، در دهه دوم فاطمیه، از امروز ۲۵بهمن آغاز و تا ۴ اسفند، در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آران و بیدگل به اجرا در میآید و عموم مردم میتوانند از تماشای آن بهرهمند شوند.