سرویس سیاست حلقه وصل - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه ویژههای حلقه وصل نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای حلقه وصل» همراه شوید.
******
**شرق: اصلاح طلبان هیچ برنامهای برای رفع مشکلات جامعه ندارند
روزنامه شرق در صفحه اول شماره امروز با انتشار تصاویر حجاریان و تاجزاده و بهزاد نبوی و علوی تبار و شکوری راد و کرباسچی و مرعشی در مطلبی با عنوان «روزگار برزخی اصلاح طلبان» نوشت:«قرار است در آینده اصلاحطلبان با محوریت تشکیلاتی جلو بروند یا باز هم لیدری شخصمحور خواهد بود؟...اینها پرسشهایی است که اصلاحطلبان باید بعد از شکست در انتخابات 1400 به آنها پاسخ دهند؛ خواه بگویند شکستی در کار نبود و ما حذف شدیم یا بپذیرند که سبد رأیشان بهشدت نسبت به همین هشت سال پیش کاهش یافته است و بپذیرند که حتی اگر نامزدهای مورد قبولشان در این دوره مانند جهانگیری، ظریف یا سیدحسن خمینی هم به میدان میآمدند، بعید بود در نتیجه کلی انتخابات تفاوت محسوسی مشاهده شود».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«رویکرد اصلاحطلبان در سالهای اخیر بهشدت در تضاد با جامعه مدنی بوده و همه حرفها بر سر قدرت و نه توجه به جامعه مدنی بوده است. همه اینها نشان میدهد اصلاحطلبان درحالحاضر هیچ برنامهای برای رفع مشکلات و نزدیکی به جامعه در سر ندارند و صرفا به ذکر کلیاتی میپردازند که شاید یک دانشجوی ترم اول رشته حقوق یا علوم سیاسی هم بتواند آنها را ارائه دهد».
جریان اصلاح طلب همچنان در شوک شکست سنگین در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر است.
اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری به صورت ویژه از «عبدالناصر همتی» حمایت کردند. بر همین اساس خاتمی و تاجزاده و بهزاد نبوی و کروبی و... رسما از همتی حمایت کرده و مردم را به رای دادن به وی تشویق کردند.
همچنین حدود 48 ساعت مانده به برگزاری انتخابات، رسانه های اصلاح طلب در حجمی گسترده اعلام کردند که ظریف در کابینه همتی یا معاون است و یا وزیر خارجه؛ اما با وجود تمام این اقدامات نهایتا همتی با حدود دو میلیون و چهارصد هزار رای در انتخابات شکست خورد.
شعار اصلاح طلبان این بود که مردم بیایند و «زیرِ میز» بزنند؛ اتفاقا مردم هم آمدند و زیر میز زدند، اما «زیرِ میزِ بانیان وضع موجود».
رای حدود دو میلیون و چهارصد هزارنفری همتی، پاسخ مردم به توهین های مکرر اصلاح طلبان بود. امثال خاتمی از یکسو با «تَکرار می کنم» به مردم توصیه کرد که به دولت اول و دوم روحانی و مجلس دهم و شورای شهر پنجم رای بدهند و حالا در شرایطی که با تکرار می کنمِ خاتمی به این وضع اقتصادی رسیدیم، وی ژست شاکی به خود گرفته و به مردم توصیه می کند که بیایند و زیرِ میز بزنند!
خاتمی در سالهای اخیر هیچگاه بابت گرانی دلار و صف های عریض و طویل خرید مرغ و نایاب شدن روغن خوراکی و متوقف شدن حرکت چرخ کارخانه ها و حقوق معوقه کارگران و ماجرای هفت تپه و حقوق های نجومی و...از مردم حمایت نکرد.
وی تنها در یک مورد سریع به میدان آمد و چندین میلیارد تومان پول مهیا کرد؛ آن هم برای چه؟! برای نجات «قاتلِ یک زن»؛ برای نجات فردی که همسر دوم خود را که 30 سال از وی جوانتر بود با سلاح غیرمجاز و به طرز وحشیانه ای به قتل رسانده بود...
همانطور که این روزنامه اصلاح طلب اذعان کرده، جریان اصلاحات هیچ طرح و برنامه ای برای اداره کشور ندارد. این طیف نه کارنامه قابل دفاع دارد و نه برنامه ای کاربردی برای رفع مشکلات مردم.
**روایت زیدآبادی از خوی دیکتاتوری منتقدان نظام
«احمد زیدآبادی» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«سالهای سال یکی از اعتراضات امثال من به زمامداران کشور این بوده است که چرا حاضر به شنیدن حرفهای ما نیستند و راهکارهایمان را برای ادارۀ درست جامعه به کلی نادیده میگیرید. اکنون فردی که در مقام ریاست جمهوری قرار گرفته، به هر علتی، از من و شمار بسیاری از منتقدان صریحاللهجه وضع موجود، درخواست کرده است که اگر انتقاد و پیشنهاد و راهحلی داریم به طور مستقیم در اختیار دفترش قرار دهیم».
زیدآبادی در ادامه نوشت:«نوشتن چند صفحه پیشنهاد برای من، بهترین پاسخ برای فرداست...اگر به آنها عمل شد که چه بهتر از این؟ و اگر نشد فردا روزی میتوانم با وجدانی آسوده بگویم؛ من که هر چه به عقلم میرسید با زبانی آرام و خیرخواهانه به شما پیشنهاد کردم، چرا به کار نگرفتید؟».
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تاکید کرد:«حال شما را به خدا در مقابل این منطق روشن و شفاف، به برخی از این نقدها در فضای مجازی بنگرید! بعضا تا حد همکاری با شکنجهگرانم متهم شدهام! گویی به صرف ارائه چند انتقاد و پیشنهاد... به طور رسمی به مقام مشاور عالی ریاست جمهوری منصوب شدهام! وقتی نزاع سیاسی تا این حدِ شرمآور و زشت و رسوا سقوط میکند، چرا نباید بیش از یک صد سال درجا بزنیم و دور خود بچرخیم و از ملل دیگر عقب نمانیم؟».
منتقدانِ مغرضِ نظام بارها خوی دیکتاتوری خود را نشان داده اند. جدیدترین نمونه در انتخابات ریاست جمهوری 1400 رخ داد. جمعی از عناصر وابسته به منافقین و ضدانقلاب در انگلیس به صورت وحشیانه به یک بانوی ایرانی حمله کرده و وی را مجروح کردند، چرا؟! فقط به این جرم که وی می خواست در انتخابات کشور خود شرکت کند.
عناصر ضدانقلاب و منتقدان مغرض، از یکسو مبتلا به دیکتاتوری هستند و از سوی دیگر شدیدا از «خودتحقیری حاد» رنج می برند.
این طیف هیچگاه دلسوز ایران و مردم ایران نبوده است، نشان به آن نشان که وقتی تروریست های وحشی داعشی به مجلس حمله کردند، این جماعت از شدت ذوق زدگی دچار جنون شد و برای جنایتکاران داعشی سوت و کف و هورا کشید.
قطعا حساب منتقدانِ مغرضِ نظام از قاطبه مردم عزیز و فهیم ایران جداست. همان مردمی که تنها در یک نمونه با حضور میلیونی در تشییع پیکر سردار حاج قاسم سلیمانی، رسانه های جهان را شگفت زده کرد.
** این دستپخت «دولتِ اصلاح طلبان» است
روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم- در گزارشی با عنوان «خطر حذف برخی خوراکی ها از سبد خانوار» نوشت:«روغن جامد، کره پاستوریزه، خامه و مرغ در خرداد سال جاری نسبت به خرداد سال گذشته بین 118 تا 141 درصد افزایش قیمت داشته است. اگرچه قیمت برای سایر کالاهای مصرفی خانوارها کمتر از 118 درصد افزایش داشته، اما مقایسه اعداد و رقمها نشان میدهد که یک سفره حداقلی از مواد خوراکی با تورمی بیش از 50درصد مواجه شده؛ این در حالی است که از کل 53 قلم کالای خوراکی منتخب مرکز آمار برای ارایه این گزارش، 41 قلم تورم نقطهای بالاتر از 46.9 درصد کل کشور داشتند».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«مقایسه قیمتها و درصد تغییر آنها نشان میدهد که امنیت غذایی در کشور بهشدت در خطر است. افزایش قیمت مواد خوراکی آن هم در شرایطی که قیمت در بازارهای سرمایهای ثابت یا در حال کاهش هستند، شرایط را برای طبقات درآمدی پایینتر سختتر میکند. آمارها نشان میدهد که عمده آنچه توسط خانوادهها مصرف میشود، بیش از تورم کشور، افزایش قیمت داشتهاند. اما اگر ریزش قیمتی در یکی از بازارهای سرمایهای رخ دهد یا به مانند بورس، ریزش ناگهانی شاخص ضرر و زیانی به سرمایهداران خرد وارد کند، وضعیت خانوادهها به مراتب بدتر میشود و سبدشان تحتتاثیر قرار خواهدگرفت».
گزارش این روزنامه اصلاح طلب در حقیقت گزارش عملکرد «دولتِ اصلاح طلبان» در هشت سال اخیر است.
این وضع هم نتیجه دولتِ اصلاح طلبان است و هم نتیجه عملکرد بسیار ضعیف مجلس دهم، همان مجلسی که الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی آن بود، اما بجای رسیدگی به مشکلات مردم مشغول سیاسی کاری و حمایت از سران فتنه بود.
روزنامه اعتماد که اکنون درباره وضع اقتصادی گلایه می کند، همان روزنامه ای است که عمل جراحی مهره دوازدهم ستون فقرات کروبی را تیتر یک روزنامه می کند، اما در ماجرای تضییع حقوق کارگران هفت تپه و ماجرای حقوق های نجومی و سلفی حقارت و خسارت محض برجام و عملکرد بسیار ضعیف آخوندی و زنگنه و ربیعی و نعمت زاده و شریعتمدار و جهانگیری و نوبخت و...یا سکوت کرده و یا از افراد مذکور حمایت کرده است.