به گزارش حلقه وصل، جشنواره هنرهای تجسمی فجر چند سالی است که با حذف بخش آثار انقلابی و سایر بخشهای موضوعی جشنواره، فراخوانهای خود را بصورت موضوع آزاد اعلام میکند که این مسئله طی چند سال اخیر واکنش برخی اهالی هنرهای تجسمی را در پی داشته است، بطوری که اغلب اهالی هنرهای تجسمی و صاحبان اندیشه معتقدند جشنواره ای که با عنوان "فجر" به بهانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران برپا میشود باید به طور مشخص و علنی با ایجاد بخشهایی با عناوین "انقلاب اسلامی"، "مقاومت اسلامی" و "دفاع مقدس" جلوههای مختلفی از برکات پیروزی انقلاب اسلامی را نمایان سازد، حال مجتبی آقایی، دبیر دهمین جشنواره تجسمی فجر دلایل شخصی خود را مبنی بر حذف بخشهای مختلف جشنواره و عدم حضور بخش ویژه آثار انقلابی عنوان کرده است که در ادامه از نطرتان میگذرد.
مجتبی آقایی دبیر دهمین جشنواره تجسمی فجر درخصوص نبود بخش های ویژه "انقلاب اسلامی، مقاومت و دفاع مقدس" در جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره هنرهای تجسمی از هفتمین دوره خود به بعد دیگر موضوع اعلام نمیکند و ما در سایت رسمی جشنواره نیز مطالبی را قرار داده و متن فراخوان را منتشر میکنیم تا آثار با موضوع آزاد به دست ما برسند.
وی افزود: این که موضوع اعلام شود مسئله بسیار خوبی است، اما وقتی قرار است جریان عمومی شکل بگیرد براین باوریم که هنرمندان وجدان بیدار جامعه هستند به نسبت دغدغهای که دارند آثاری را تولید میکنند، اثرهایی هم که در دورههای قبل به دست ما رسید جزو جریان کاملا طبیعی و روند معمول جامعه بود جالب است بدانید که در جشنواره سال گذشته اثری با موضوع شهدا رتبه اول را از آن خود کرد، بدون این که ما موضوعی ارائه کنیم و یا دخالتی در ساخت اثر داشته باشیم چرا که با این آثار کاملا هنری برخورد میشود.
او ادامه داد: پیش از این دغدغه هنرمندان را در چندین اثر بسیار فاخر در حوزه دفاع مقدس شاهد بوده و دریافت کرده ایم، حرف ما این است که دغدغه هنرمندان و آنچه در ذهن آنهاست به هنر تبدیل شود، اگر این اتفاق بیفتد بیان هنری در جشنواره نمود بیشتری پیدا خواهد کرد.
وی گفت: در سال گذشته و همین طور امسال آثار بسیاری از هنرمندان به مسئله محیط زیست و کمبود آب که تهدیدی برای جامعه است اختصاص یافته بود، بخشی از هنرمندان بازتاب آن را در آثار خود عرضه کرده و میکنند.
آقایی گفت: امسال هم بدون این که سفارشی داده باشیم آثاری با همین موضوعات به دست ما رسیده است که درصد زیادی از این اثرها شامل دغدغه زیست محیطی میشوند.
آقایی در پایان تاکید کرد: وقتی ما به بیان هنری باور داریم و میدانیم هنرمندان چه دغدغههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی دارند متوجه میشویم که بهتر است به موضوعات خاص اکتفا نکنیم زیرا هنرمندان نمایندههایی از نگرانی یا امیدهای جامعه ما هستند که این تهدیدها و امیدها را در قالب آثار خود عرضه میکنند.
وی گفت: معتقدیم به جای اینکه هنرمندان سفارش بگیرند بهتر است خود تولید کننده باشند اگر به آنها این اجازه را بدهیم چیزهایی که احساس میکنند منتقل کنند بهتر میتوانیم به زبان هنر دست پیدا کنیم.