به گزارش سرویس بورس حلقه وصل، «علیرضا ناصرپور» با بیان اینکه مطابق دستورالعمل معاملات املاک و مستغلات در بورس کالای ایران، قابلیت عرضه املاک اشخاص حقیقی وجود دارد، افزود: در صورت تقاضای افراد حقیقی برای عرضه املاک خود در بورس کالا نه تنها بسترهای مقرراتی از گذشته فراهم شده بلکه بسترهای فنی آن نیز موجود است.
وی افزود: امکان عرضه املاک حقیقی همانند اشخاص حقوقی در بورس کالای ایران فراهم است که در این راستا در اواخر سال گذشته یک ملک متعلق به بخش خصوصی مورد پذیرش قرار گرفت.
ناصرپور اظهار داشت: بسته به تقاضایی که برای پذیرش و عرضه املاک اشخاص حقیقی ارائه شود، این امکان در بورس کالا وجود دارد که فرآیند مربوطه را انجام دهیم.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا درخصوص مزایای عرضه املاک اشخاص حقیقی در بورس کالا گفت: از آنجا که معاملات در بورس کالا در قالب حراج انجام می شود از این رو از جمله مزیت عرضه املاک در وهله اول این است که مناسبترین شیوه برای کشف قیمت رقم می خورد، از سوی دیگر دسترسی مطلوبی به اطلاعات املاک عرضه شده در بورس کالا در سطح ملی وجود دارد و خریداران در صورت تمایل می توانند پیشنهاد خرید خود را ارسال کنند.
وی تصریح کرد: بنابراین مهم ترین مزیت های عرضه املاک در بورس کالا را می توان کشف قیمت مناسب برای طرفین معامله و بازاریابی مطلوب به واسطه اطلاع رسانی گسترده از طریق کانال های رسمی بورس به فعالان بازار املاک عنوان کرد.
حضور انبوه سازان از دو مسیر
ناصرپور در بخش دیگری از صحبت های خود به امکان حضور انبوه سازان برای عرضه املاک در بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: انبوه سازان از دو طریق قادرند از ابزارهای بورس کالا استفاده کنند اول تامین مواد اولیه و مصالح ساختمانی مورد نیاز خود از طریق بورس کالا و دوم از طریق فروش املاک؛ در حقیقت در حال حاضر شرایط خرید مصالح شامل میلگرد و تیرآهن و تامین مالی انبوه سازان در این بخش از طریق بورس کالا فراهم است که در صورت عرضه سیمان نیز قادر به تامین این کالا از طریق بورس خواهند بود.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا خاطرنشان کرد: بورس کالا به دنبال قابلیت های دیگری مانند اوراق خرید دین و ابزارهایی از این دست نیز است تا به نوعی در تامین مالی خریداران این نوع محصولات گام برداشته و کمک نماید. این مورد در دست بررسی است و با توجه به اینکه مقررات آن موجود است در صورت تقاضا امکان انتشار این اوراق هم وجود دارد.
وی اظهار داشت: اوراق خرید دین در بخش مسکن می تواند بسیار کارآمد باشد و از دیگر سو اوراق سلف مسکن و صندوق های املاک و مستغلات و زمین و ساختمان از دیگر ابزارهایی هستند که می تواند به توسعه بخش مسکن کمک کنند.
در خرداد ماه سال گذشته «حامد سلطانینژاد» اعلام کرد: در پی مذاکراتی که با وزارت راه و شهرسازی انجام شده، طرحهایی همچون فروش املاک و مستغلات، بازار تهاتری مصالح و املاک، طرح فروش متری مسکن و همچنین راهاندازی صندوقهای املاک و مستغلات در بازار سرمایه در حال پیگری است که هم اکنون امکان اجرای طرح پیش فروش متری مسکن در قالب انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران مهیاست.