به گزارش حلقه وصل، یکی از شهدای پر شورو نشاط دوران دفاع مقدس است، در دوران نوجوانی به دلایل مشکلات مالی سختیهای فراوانی را پشت سر نهاد و در حینی که درس میخواند به کار نیز مشغول بود، اما پشتکار او باعث شد تا در سال 1356 در صداوسیمای آبادان استخدام شود.
اما وی هنگامیکه اوجگیری مبارزات مردم انقلابی را بر علیه رژیم پهلوی میدید دست از کارهای اجتماعی خود نکشید و به سربازان امام خمینی (ره) پیوست تا ثابت کند که هرگز از اعتقاداتش دست نخواهد کشید، این مبارزات او هرگز پایانی نداشت حتی در دوران دفاع مقدس...
این توصیفات مربوط است به شهید جمشید چراغعلی نژاد، کسی که در سال ۱۳۳۵ در آبادان دیده به جهان گشود، در سن هفتسالگی همزمان با تحصیل، پدر و مادرش او را به یادگیری کلامالله مجید تشویق کردند، در آن زمان مردم مشغول مبارزه برای سرنگونی طاغوت بودند و شهید جزء افرادی بود که تمام هموغم خود را در راه به ثمر رساندن انقلاب اسلامی صرف کرده بود.
او که علاقه خاصی به مردم و دیارش داشت بازهم به تکلیف الهی خود عمل کرد و هرگز با شروع جنگ تحمیلی دیارش را ترک نکرد و علیرغم حملات گسترده و مستمر رژیم بعثی عراق در شهر گرم اما با مردم صمیمی خود ماند و فقط و فقط به مردم کمک کرد تا رضای معبود خود را نیز از آن خود کند.
سرانجام این شهید بزرگوار، پس از سالها در خدمت مردم بودن در انجام همان کار در حالی که همراه برادرش به مجروحین بمباران هوایی رژیم بعثی کمک میکرد و مجروحین را از زیر خروارها خاک بیرون میآورد مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و به آرزوی دیرینهاش رسید و آرام گرفت.
پدر این شهید بزرگوار میفرماید:
خدا را حمد و ثنا میگویم که را هدایت را برای فرزندم گشود و چنین افتخاری را نصیبم کرد تا بتوانم دو گلی را که با جان و دل پرورانده بودم به صاحب حق برگردانم. شهید همیشه به خدا و ائمه اطهار متوسل میگشت. انیس و مونسش قرآن بود. به پدر و مادرش بسیار محبت میکرد، از تمام مظاهر دنیوی چشم پوشیده بود. آرزویش شهادت بود.
همچنین جمشید چراغعلی نژاد شهیدی بود که به گفتهی خواهر بزرگوارش توران چراغعلی نژاد همیشه به خدا و ائمه متوسل میشد و تنها یارش قران بود، بسیار به من و مادرش محبت داشت و تمام زیباییهای دنیوی را نادیده میگرفت و تنها آرزویش شهادت بود و بس.
توسل شهید جمشید چراغعلی نژاد به ائمه گویای این واقعیت است که رمز پیروزی شهدا توسل به ائمه و حضرت زهرا (س) بود، چراکه رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس به حضرت زهرا (س) بسیار توسل میجستند و گاهی بر سر گرفتن سربند یا زهرا بین آنها دعوا بود.
در همین راستا یکی از راویان دفاع مقدس میگوید: بهترین ذکر رزمندگان یا زهرا (س) بود و در شب عملیات بعضی التماسها و دعواها بر سر سربند یا زهرا (س) بود؛ این علاقه چنان بود که وقتی عملیاتی با نام مقدس حضرت زهرا (س) انجام میشد بیشتر آنان از ناحیه پهلو یا سینه آسیب میدیدند.
همچنین یکی از خواهران پیشکسوت بسیجی و راوی دفاع مقدس با اشاره به شهامت و رشادتهای رزمندگان در طول دفاع مقدس گفت: توسل به ائمه اطهار (ع) به خصوص حضرت زهرا (س)، از رموز موفقیت و استقامت شهدا و رزمندگان 8 سال دفاع مقدس است و ارتباط روحی آنان با حضرت زهرا (س) مایهی قوت قلب رزمندگان بود.
گفتنی است که شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس توسل به ائمه به ویژه به حضرت زهرا (س) را از خودِ ائمه آموختهاند؛ چراکه امام جواد(ع) هر روز هنگام زوال به مسجد رسول خدا (ص) رفته و پس از سلام و صلوات بر رسول خدا (ص) به سراغ خانه مادرش زهرا (س) كه در همان نزديكى قبر پيامبر (ص) است میرفت و کفشها را درآورده و با نهايت ادب و خضوع، داخل خانه شده و در آنجا نماز و دعا میخواند و دقايقى طولانى به عبادت مشغول میشد؛ و هرگز ديده نشد به زيارت رسول خدا (ص) برود و سراغ مادرش را نگيرد.
همچنین يكى از فضلاى حوزه كه مشكل بزرگى برايش پيش آمده بود براى زيارت و توسل به حضرت رضا (علیهالسلام) عازم حرم میشود، از قضا به علامه طباطبايى برمیخورد كه ايشان هم عازم حرم بود، بلافاصله به طرفش رفته و با چشمى پراشک و دلى پرسوز از ايشان میخواهد تا دعايى به او بياموزد كه حاجتش روا شود.
علامه نگاهى مهربان به چهره و حالت او میکند، آنگاه میگوید: فرزندم! وقتى وارد حرم مطهر میشوی، يكى از مؤثرترین و بهترين دعاها اين است كه حضرت را به مادرش زهرا (س) قسم بدهى كه حاجت تو را از خدا بخواهد، چون حضرت به مادرش زهرا (س) علاقه فراوان و ارادت خاصى دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش سخت مؤثر خواهد افتاد، او میگوید: با شنيدن اين سخن سخت متأثر شدم و رعشه و لرزهای تمامى وجودم را در برگرفت، اين توسل و قسم دادن همان و به مقصود رسيدن همان...
آری، شهدا چه زیبا پیدا کرده بودند، مسیر عاشقی و رستگاری را...
... و در پایان گفتنی است که شهید جمشید چراغعلی نژاد، شهیدی از جان گذشته بود که وصیتش را در آخرین دقایق زندگی به زبان آورد و گفت: به پدر و مادرم سلام برسانید و بگوئید «تا خون در رگ ماست خمینی رهبر ماست» و پس از گفتن این وصیت به آرزویش رسید...
مشخصات شهید جمشید چراغعلی نژاد، از تولد تا شهادت
تاريخ تولد: 1335
محل تولد: آبادان
وضعيت تأهل: مجرد
محل شهادت: آبادان
تاريخ شهادت: 1359
نحوه شهادت: اصابت ترکش