به گزارش حلقه وصل، علی نوریزاده کارشناس علوم قرآنی گفت: با توجه به اینکه امام جواد (ع) در سن ۹ سالگی به امامت رسیدند، بسیاری از مخالفان امامت از همان ابتدا بنای مخالفت با آن حضرت را گذاشتند و به شکلهای مختلف تلاش کردند ایشان را مورد آزار و اذیت قرار دهند همانگونه که پدر و پدربزرگشان را در دوره امامت آزار دادند.
وی ادامه داد: یکی از راههایی که مخالفان امامت امام جواد (ع) تلاش کردند به وسیله آن، این حضرت را مغلوب کنند، برگزاری مناظرات علمی مختلف بود.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: حضرت جواد الائمه (ع) در مناظره با دانشمندان و بزرگان علمی فرقهها و مذاهب مختلف به قدری بر بیان مطالب علمی استوار و مسلط بودند که هیچکس از یک کودک چنین انتظاری را نداشت و همین اتفاق باعث مغلوب شدن دشمن و مخالفان در خلال مناظرات علمی میشد.
وی در ادامه صحبتهای خود توضیح داد: با نگاهی به سراسر زندگی امام نهم (ع) متوجه خیر و برکت بسیاری که از سوی ایشان در زندگی پدر بزرگوارشان جریان پیدا کرد، میشویم که ولادت ایشان نمونهای بارز از این برکت است چراکه خداوند متعال امام جواد (ع) را در اواخر عمر بابرکت حضرت علیبن موسی الرضا (ع) به این حضرت عطا کردند و خود امام هشتم (ع) نیز در بسیاری از موارد از فرزندشان به عنوان مولودی پر خیر و برکت یاد میکردند.
نوریزاده اظهار کرد: یکی از مهمترین خصوصیاتی که در مورد امامان معصوم (ع) وجود دارد، حرّیت و آزادگی آنها است و چنین خصوصیتی در مورد امام جواد (ع) به خوبی دیده میشود. برخورداری از ویژگی حرّیت و آزادگی باعث میشد تا امامان معصوم (ع) در مقابل ظلم و ستم سر اطاعت و تسلیم فرود نیاورند و این ویژگی الگوی خوبی برای ما به عنوان پیروان راه امامت و نبوت محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: از امام چهارم (ع) به نام امام سجاد (ع) یاد شده است و چنین نامی به جهت فراوانی سجدههای این حضرت است، اما دلیل نامیدن این حضرت به نام "سجاد" دلیلی بر این موضوع نیست که دیگر امامان معصوم (ع) در زمینه اعمالی مانند سجده کثرت نداشتند. یکی از مهمترین خصوصیات امام جواد (ع) سجدههای طولانی ایشان و عبادتهای بسیار آن حضرت است.