سرویس معرفی: آیین رو نمایی از 5 کتاب جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی که به همت مرکز مطالعات نیروی زمینی ارتش تالیف شدهاند صبح امروز یکشنبه سوم اردیبهشت با حضور جمعی از فرماندهان ارتش و مسئولین کشوری و لشکری در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
اولین سخنران این مراسم امیرسرتیپ فلاح، رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی زمینی ارتش بود که در ابتدای سخنان خود گفت: نشر و اهمیت ثبت حماسههای دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست و اگر رشادتهای رزمندگان در آن دوران نبود، اکنون امنیت و ثبات نیز در کشور وجود نداشت.
وی گفت: استکبار جهانی همواره در منطقه غرب آسیا و خاورمیانه ایجاد ناامنی کرده است و ما شاهدیم که چگونه در این دریای متلاطم ناامن منطقه، تنها کشوری هستیم که از نعمت آرامش برخورداریم.
امیرسرتیپ فلاح با اشاره به انتشار ۱۰۲ جلد کتاب پیرامون تاریخ دفاع مقدس و نقش نیروی زمینی ارتش در آن دوران گفت: در سال 81 و در مراسم بازدید مقام معظم رهبری از ستاد نیروی زمینی و با توصیه ایشان مبنی بر لزوم ثبت وقایع آن دوران مهم و سرنوشتساز، فرماندهان و مدیران ارتش از سال ۱۳۸۱ تاکنون اقدام به چاپ کتاب در زمینه تحقق فرمایش مقام معظم رهبری کردهاند. امروز نیز از جلدهای ۳۶ تا ۴۰ گنجینه ارزشمند «تقویم تاریخ دفاع مقدس» رونمایی خواهیم کرد. بیشک یکی از دلایلی که استکبار جهانی به خودش اجازه تعرض به صورت جنگ سخت نداده، ریشه در تجربه و آموزههای ما در تاریخ دفاع مقدس است.
این فرمانده ارتش گفت: ۷۰ جلد دیگر از «تقویم تاریخ دفاع مقدس» که تقویم روزشمار دفاع مقدس می باشد در دست ویراستاری است و در آینده نزدیک به چاپ خواهد رسید. همچنین تاکنون 24 جلد کتاب پیرامون آماد و پشتیبانی، ۱۰ جلد در رابطه با نیروی انسانی، دو جلد اطلس عملیاتهای سال ۵۹ و ۶۰، ۹ جلد خلاصه از ۱۰۲ جلد کتاب روزشمار دفاع مقدس به چاپ رسیده است.
امیر فلاح در پایان سخنان خود تاکید کرد: باید قدر پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس را بدانیم و از لحظه لحظه حضورشان استفاده و آموزههایشان را مستندسازی کنیم، چرا که آیندگان نباید تجربه پیشین ما را مجدد بیازمایند. مسئله مهمی که در رابطه با چاپ این آثار وجود دارد این است که تمامی کتابها به دور از حب و بغض و گرایش جناحی به نگارش درآمدهاند.
مهدی رمضانی معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی در این مراسم گفت: این کار، کار مشترک مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مرکز پژوهشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران است. به لحاظ عملیات اجرایی کار به نیمه رسیده و تا اتمام کار فاصله داریم. این مجموعه شامل 102 جلد است تا کنون 40 جلد آن را رونمايی کردیم و امیدواریم تا سه سال آینده بتوانیم کار انتشار آن را به پایان برسانیم.
حجتالاسلام روحالله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی سخنران دیگر این مراسم بود که در ابتدای سخنان خود با اشاره به نقش ارتش در تاریخ ایران و همچنین تاریخ انقلاب اسلامی گفت: نقش ارتش در تاریخ ایران بر کسی پوشیده نیست. این در حالیست که وقتی انقلاب به پیروزی رسید، گروه هایی مانند خلق عرب در خوزستان، خلق کرد درکردستان و خلق ترکمن در مناطق شمال شرق کشور ادعای خودمختاری کردند و کشور را دچار نا امنی های زیادی کردند، اما ارتش با حضورش توانست قائلهها را ختم کند. هیمنه و حضور ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمامی کارزارها کارساز بوده است. زمانی می توان به اهمیت اقدامات ارتش پی برد که به اوضاع منطقه و بویژه عراق و سوریهنگاهی بیندازیم و وضعیت آنها را در مقایسه با وضعیت کشورمان مقایسه کنیم.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس یک جنگ تمامعیار با حمایت ابرقدرتها علیه کشورمان شکل گرفت، اما ارتش علیرغم مظلومیتی که داشت در این عرصه نیز نقش خود را به خوبی نشان داد و در هشت سال دفاع مقدس با تمام توان در مقابل دشمنان ایستادگی کرد، در تاریخ ایران هرگاه جنگی شکل گرفته است قطعهای از خاکمان واگذار شده است اما هشت سال دفاع مقدس تنها جنگی است که حتی یک وجب از خاک کشورمان از ایران جدا نشد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: امام خمینی(ره) به صورت صحیح نسبت به ارتش شناخت داشت. به همین دلیل بقای ارتش مرهون اندیشه صحیح امام بود. امام درک کرده بود که حضور ارتش یک ضرورت است.
حجتالاسلام حسینیان افزود: امام (ره) به خوبی نسبت به بدنه و افسران ارتش آگاهی داشتند. همچنین در دوران پیش از انقلاب نیز افسرانی از ارتش با امام رابطه داشتند که در گزارش ساواک نیز به این مسئله اشاره شده است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانش گفت: اسناد روایت گنگی از ماجرا را درون خود دارند، اما این شاهدان هستند که باید شرح درستی از ماجرا را برای مخاطبانشان ارائه دهند. به همین دلیل باید خاطرات پیشکسوتان ثبت و ضبط شود تا مشمول مرور زمان نشوند.
در بخش پایانی این مراسم از نویسندگان 5 کتاب جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی و آقایان امیر نبی کریمی نویسنده جلد 36 این مجموعه با عنوان «والفجر3»، امیر سعید پور داراب نویسنده جلد 37 و 38 با عناوین «نبرد خاموش» و «والفجر 4» و امیر بهروزی نویسنده جلدهای 39 و 40 با عنوان های « در آنسوی مرز» و «شیران دره شیلدر» تقدیر و از این آثار رو نمایی شد.