آیین افتتاحیه سیزدهمین دوره طرح آموزشی ـ تربیتی «اُسوه»، صبح ۲۵ مردادماه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، باحضور جمع محدودی از قاریان و حافظان تهرانی و تعدادی از مدیران نهادهای قرآنی کشور در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه تهران) برگزار شد.
در این مراسم که حجج اسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی؛ مهدی اخوانصباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم؛ سیدمصطفی حسینی، دبیر جامعه فرهنگی قرآنی عصر، همچنین مهدی قرهشیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه؛ سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن؛ محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش؛ محمدعلی خواجهپیری، پیشکسوت قرآنی و عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور؛ سید احمد عبودتیان، مدیر عامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء (عج) و محمدمهدی عزیززاده، مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغ و ترویج قرآن کریم در آن حضور داشتند، پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مهدی عبدلی، قاری نوجوان البرزی عضو طرح اُسوه، به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت.
سپس محمدتقی میرزاجانی، مدیر طرح اُسوه طی سخنانی گفت: طرح اُسوه یک اتفاق مبارک قرآنی در جمهوری اسلامی ایران است که هم اکنون وارد هفتمین سال فعالیت خود شده است. برگزاری دو دوره حضوری در طول سال و فعالیتهای مفصل غیرحضوری در فاصله بین دورهها با استفاده از امکانات و ابزار مجازی در دستور کار این طرح ۸ ساله است که در دو حوزه آموزش تخصصی هنر تلاوت و تربیت دینی و قرآنی دنبال می شود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۲۰ قاری و حافظ کل قرآن نوجوان و جوان در عضویت طرح اُسوه هستند.
میرزاجانی در ادامه گفت: دوره سیزدهم طرح اُسوه از امروز ۲۵ مرداد آغاز میشود و تا ١٣ شهریورماه ادامه خواهد یافت. ده روز این دوره بیست روزه که مصادف با دهه اول ماه محرم است با برگزاری روزانه هیئت مجازی اُسوههای حسینی همراه خواهد بود که فرصت بسیار مغتنمی است برای درس آموزی از مکتب حضرت سیدالشهداء علیه السلام؛ ده روز دیگر هم به مقوله آموزشهای تخصصی قرائت و حفظ قرآن اختصاص دارد.
مدیر طرح اسوه در پایان خاطرنشان کرد: یک نکته را مایل هستم با مسئولان قرآنی کشور در میان بگذارم و آن این که اگر دیدید، فعالیت و برنامهای با دارابودن استانداردهای لازم، در مسیر درست حرکت میکند و مؤثر است، این برنامه را در اولویت حمایت قرار دهید. بهعنوان مثال طرح اُسوه را ارزیابی کنید؛ اگر فعالیتِ با اهمیت و اثرگذاری نبود که هیچ، اما اگر کار، کار به جا و مؤثر و با بازدهی خوب تشخیص داده شد آن را پشتیبانی کنید. اتفاقاً به نظر میرسد پشتیبانی چنین برنامههایی که به هر زحمتی خودش راهش را پیدا کرده و ثمراتش نمایان شده، هم معونه کمتری دارد و هم تضمین خروجی آن بیشتر است. لذا لزوماً دنبال تأسیس و راه اندازی طرحها و برنامههای جدید نباشیم.
در ادامه مراسم، کلیپ تصویری قرائت میثاقنامه اعضای جدیدالورود طرح اسوه توسط محمدحسین سجادیپور از استان قم و محمد شیخ از استان گیلان پخش شد و پس از آن برنامه ارائه محفوظات قرآنی توسط محمدحسن گودرزی، حافظ کل قرآن از استان تهران اجرا شد.
پخش کلیپ تصویری از معرفی اجمالی طرح اُسوه برنامه دیگری بود که مورد توجه حاضران قرار گرفت. پس از آن محمدحسین رودی، قاری نوجوان از استان خراسان رضوی، آیاتی از سوره آل عمران را به زیبایی تلاوت کرد.
یکی از برنامههای مهم آیین افتتاحیه سیزدهمین دوره طرح اُسوه، امضای تفاهمنامه همکاری بین طرح اُسوه و طرح استعدادهای قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم بود که توسط حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، دبیر جامعه فرهنگی قرآنی عصر و حجتالاسلام والمسلمین مهدی اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم مبادله شد. دبیر جامعه فرهنگی قرآنی عصر، در سخنان کوتاهی ضمن قدردانی از زحمات خادم القرآن دکتر محمدعلی خواجهپیری در تأسیس و پیشبرد طرح اُسوه اظهار کرد: طرح اُسوه به حق جزء طرحهای تربیتی شاخص و فاخر قرآنی کشور است که با همکاری جامعه فرهنگی قرآنی عصر و شورای عالی قرآن راهاندازی شده است. امروز نیز شاهد تفاهم و همکاری با سازمان دارالقرآن الکریم در اجرای طرحهای اُسوه و استعدادهای قرآنی هستیم که امیدواریم سازمانها و نهادهای قرآنی دیگر نیز به پیشبرد این طرحهای قرآنی کمک کنند.
حسینی بیان کرد: به برکت این ایام مبارک، اعلام میکنم که با کمک خیّران و خانوادههایی که فرزندان ایشان در عضویت اُسوه هستند، به دنبال ایجاد یک وقف مشارکتی و منفعتی هستیم تا منبع پایداری برای این طرح قرآنی ایجاد شده و اجرای طرح برای همیشه استمرار داشته باشد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم نیز در سخنانی با بیان اینکه طرحهایی نظیر طرح اُسوه و طرح استعدادهای قرآنی مصداق راهبردی بودن حرکت قرآنی کشور است، گفت: چنین طرحهای راهبردی میتوانند در راستای تربیت نوجوانان و جوانان قرآنی کشور با مدل تربیتی دینی و اسلامی و شکلگیری شخصیت قرآنی ایشان نقش پررنگی را ایفا کنند.
وی با تأکید بر عدم موازیکاری در اجرای طرحها و برنامههای قرآنی کشور، تصریح کرد: از شورای توسعه فرهنگ قرآنی تقاضا دارم تا این طرحها را بهصورت امدادی و پشت سر هم قرار داده و پیگیری کند تا بتوانیم چنین طرحهایی را با حمایت نهادهای قرآنی بهصورت منسجم برنامهریزی و اجرا کنیم.
در ادامه این مراسم، تجلیل از افرادی که موفق به کسب گواهینامه تخصصی در طرح ارزیابی قاریان و طرح ارزیابی حافظان شده بودند بهصورت مجازی برگزار شد. سپس از مهدی شیروی (از اصفهان) و علی احمدیآسور (از خراسان رضوی)، قاریانی که اخیراً موفق به حفظ کل قرآن کریم شدند تقدیر گردید.
در بخش پایانی مراسم افتتاحیه نیز باحضور مدیران ارشد قرآنی کشور، از خدمات ارزنده پیشکسوت قرآنی دکتر محمدعلی خواجهپیری، دبیر سابق جامعه فرهنگی قرآنی عصر و مؤسس طرح اُسوه تقدیر و تجلیل شد.