به گزارش حلقه وصل، حسن روح الامین نقاش با حضور در برنامه تلویزیونی «کتاب باز» در خصوص نمایشگاه آثار خود در کشور آلمان گفت: در هر حوزهای اگر میخواهی حرفی که میزنی شنیده شود باید آن را در یک قالب قوی بیان کنی. در مورد نمایشگاه آلمان چیزی که برای من جالب بود کنجکاوی نگاه مردم نسبت به آثار بود. ما کاتالوگی در میان مدعوین پخش کردیم درباره کرامات امام حسین(ع) و راهی که ایشان رفتهاند و بیان اینکه چگونه است که بعد از 1400 سال هنوز داغ و راه ایشان زنده است.
وی ادامه داد: تابلوهای مذهبی من یک جور بیان مقتل است اما با زبان تصویر. مطالعه تنها به کتاب بستگی ندارد و هنگام دیدن فیلم، در راه رفتن در خیابان و دیدن آدم ها و حتی هنگام خرید لباس در حال مطالعه اطراف و اشیاء هستیم.
این نقاش با اشاره به حوزه مطالعاتی خود عنوان کرد: برای خلق آثارم در زمینههای مختلفی مطالعه می کنم مانند مطالعه احادیث و روایات و مقاتل معتبر و خاطرات تاریخی مردم درباره واقعه که در کار و مستند بودن اثر بسیار موثر است. بعد از مطالعات تخصصی در زمینه کارم بیشتر یه شعر و متون دینی علاقمندم و شعر می خوانم. در دوران نوجوانی به مهدی اخوان ثالث علاقه بسیاری داشتم و تمام آثار ایشان را خواندم و شخصیت او هم برایم بسیار جذاب بود.
وی افزود: کتابی که مطالعه می کنیم در واقع خود یک فیلم سینمایی یا یک تابلو نقاشی است. به اعتقاد من بسیاری از حوزه های هنر یکی هستند و تنها قالب متفاوت است و دیدن و شنیدن و خواندن هرکدام از این وجوه نوعی از مطالعه است.
روح الامین در بیان وجوه مشترک کتاب و نقاشی گفت: می توان حرف اصلی یک کتاب را در یک تابلو نقاشی ارائه داد. مثلا یکی از کتاب های جلال آل احمد به نام «از رنجی که می بریم» کتابی است که بسیار علاقمندم آن را به یک کتاب تصویری تبدیل کنم. فضاسازی که در این کتاب وجود دارد باعث شد که بی قفه آن را مطالعه کنم.
وی خاطرنشان کرد: بوی کتاب بوی خوبی است و من به فضاهای کتاب فروشی بسیار عاقمندم. کتاب دوستی است که بی هیچ زحمتی همیشه همراه ماست و هر زمانی که بخواهیم ما را همراهی می کند.
برنامه تلویزیونی «کتاب باز» با اجرای امیرحسین صدیق و تهیه کنندگی محمدرضا روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۰ از شبکه نسیم پخش می شود.