حلقه وصل: همزمان با روز تبلیغ و اطلاعرسانی همایش گام دوم و انقلاب و تقدیر از مبلغان و فعالان عرصه دین استان چهارمحال و بختیاری در سالن بلاغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام مهدی طاهری گفت: گام دوم تبلیغ بازخوانی دیگری از تبلیغ است و تبلیغ اجتماعی وظیفه اصلی در این عصر حاضر است.
در همایش گام دوم و انقلاب و تقدیر از مبلغان و فعالان عرصه تبلیغ با اشاره به اینکه عمومی شدن تبلیغ اسلامی در جامعه از مهمترین اهداف در مسیر ترویج فرهنگ اسلامی است، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که در مسیر گام دوم انقلاب، تبلیغ دین عمومی شود.
وی بیان کرد: همه مردم جامعه باید به نوعی مبلغ شوند و در مسیر حفظ ارزشها حرکت کنند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: ماندگار بودن اندیشههای ناب اسلامی در پی دو اصل عمق تفکر و خلوص نیت است که بخشی از آن مربوط به فعالیت حوزههای علمیه و بخشی دیگر نیز وابسته به فعالیت میزبانان مبلغان رسالت الهی است.
وی بیان کرد: انسانهای بسیاری بزرگی با میزبانی از مبلغان در جامعه زمینه تبلیغ را فراهم کردند که تلاش این افراد بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه بیان کرد: تبلیغ اجتماعی در جامعه باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۱۰ شهرستان در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، بیان کرد: هفت اداره تبلیغات اسلامی در شهرستانها فعال است که امیدواریم با حمایت مسئولان تمام شهرستانها از اداره تبلیغات اسلامی بهره مند شوند.
امر به معروف و نهیاز منکر نوعی تبلیغ بر عهده همگان است
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام در همایش تجلیل از فعالان تبلیغ دین که به مناسبت روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی با نام«گام دوم تبلیغ» برگزار شد، اظهار داشت: در ایامی که ایام شکلگیری این نهاد مقدس است کار زیبایی شکل میگیرد و گوشهای از زحمات چندین ساله عزیزان مورد تقدیر ناچیز اما بسیار بالنده قرار میگیرد که این جای تشکر دارد.
امام جمعه شهرکرد افزود: این نوع ابتکارات به رونق بخشی امر تبلیغ کمک میکند و سبب تشویق همه افرادی میشود که در این عرصه فعالیت میکند. مبلغ دین منحصر یک جمع، قشر و لباس خاص نیست و هر انسانی در هر عرصهای میتواند مبلغ باشد.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: امر به معروف و نهیاز منکر امری است که خداوند بر عهده همگان گذاشته و خود یک تبلیغ است، نظارت نیز وظیفهی است که جامعه باید بر جامعه نظارت داشته باشد که اینها همه از انواع تبلیغ است.
نکونام با اشاره به اینکه عدهای در این امر نقش عمدهای دارند و رسالت خاصی بر عهده آنان گذاشته شده و میتوانند هنر به خرج دهند، اظهار کرد: عدهای در زمینههای مختلف هنری فعالیت میکنند که خدا را در نظر نمیگیرند و تنها میخواهند اثر زیبا خلق کنند اما هنرمندی، هنرش را خاص رساندن پیام خدا میکند و هر کار هنری را در راستای رساندن پیام خدا انجام میدهد که این هنرمند نیز مبلغ پیام خدا نام میگیرد، این هنرمندان در همه عرصهها یافت میشوند.
وی ادامه داد: یک فرد اداری نیز میتواند مبلغ پیام خدا و یک خدمتگذار خالص خدا در راستای رساندن پیام خدا باشد و برای رضایت خدا کار کند و با عملش نشان دهد که پیام خدا و رسولان چیست. این مسائل در جامعه باید جایگاه خود را پیدا و فرهنگ شود تا هرکس میتواند در این زمینه مبلغ عام و خاص شود و نقش خود را بیافریند.
امام جمعه شهرکرد به ویژگیهای تبلیغ اشاره و اظهار کرد: امروز در شرایط خاصی هستیم که تبلیغ دین به معنای واقعی معنا پیدا کرده است و به همان میزانی که عرصههای جهانی و تبلیغات ضد دین بر ما حاکم شده تبلیغ دین جدیتر میشود و نقش آن ضرورت بیشتری پیدا میکند.
وی با بیان اینکه در هیچ عرصهای هجمه علیه دین با این همه ابزار نبوده است، تصریح کرد: حمله به دین در همه عرصهها بوده اما این همه ابزار در اختیار همگان نبوده لذا امروز مسئولیت سنگینتر میشود.
نکونام با اشاره به اینکه به تبلیغ به عنوان یک اصل نگاه کنید، گفت: تبلیغ باید یک اصل اولیه با همه اولویتها باشد یعنی رساندن پیام خدا مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: سلامت بخشیدن به فرهنگ و پاک سازی فضای جامعه از آلودگیها خروجی تبلیغ من و شما میشود که باید جزو اولویتهای اول قرار گیرد.
نکونام با اشاره به اینکه در تبلیغ برای اینکه اولیت اول به خوبی نقش خود را ایفا کند چند نکته لازم است، گفت: تبلیغ رسالت الهی است که در سخن همه انبیاء الهی بوده است، همچنین در تبلیغ نباید هیچ چیزی جز خیر طرف مقابل پذیرفته شود که این نکته در قرآن و رسالت انبیاء به وضوح نیز دیده میشود.
وی با بیان اینکه در تبلیغ باید انتظار انواع سختیها را داشت و هیچگاه تصور نکرد که در تبلیغ راه بیمانعی در پیشرو است، تصریح کرد: انواع سختیها در تبلیغ جزو مسائل تبلیغی دین ما است و انتظار نداشته باشید مردم مطیع ما باشند.
نکونام ادامه داد: تبیلغ یعنی استقامت، ماندگاری، تحمل نازیباییها، فقر، گرسنگی که این راه را انبیاء الهی به ما یاد دادهاند لذا باید دقت کرد.در تبلیغ جدأ باید به خداوند دل سپرد که تبلیغ بدون خداگرایی معنا و اثری ندارد.
امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه در تبلیغ دین خدا باشید، خاطرنشان کرد: حیف است که مبلغ غیرخدا و آدمها باشیم، خود را خرج جناحها و بازیگریها و عرصههای انتخاباتی که خدایی نیستند نکنیم زیراکه حیف است جایگاه ما خرج مسائل پوچ شود.باید بدانیم همه علم هنر سواد و تواناییمان از آن خداست پس آن را خرج خدا کنیم. رسالت امروز سنگین است که باید به این سنگینی دقت کرد و به این افتخار ببالیم تا سرفراز شویم.
علما و روحانیون در مبارزه با کرونا بیشترین همکاری را با دولت داشتند
اقبال عباسی استاندار استان چهارمحال و بختیاری نیز در همایش تجلیل از فعالان تبلیغ دین اظهار داشت: تشکیل سازمانی توسط امام راحل بعد از جمهوری اسلامی تحت عنوان تبلیغات اسلامی افتخار بزرگی برای این جمع است و افتخار دیگر این است که تعدادی زیر چارچوب این سازمان مسئولیت گرفتند.
وی افزود: هرچند علما خود مبلغ دین هستند اما امروز در کنار این مسئولیت، مبلغان دین در سازمان تبلیغات اسلامی نیز هستند که وظایفشان را سنگینتر میکند.
عباسی ادامه داد: خیلیها در این حوزه عناوین زیادی گرفتند اما تبلیغ در این حوزه مخصوص یک فرد نیست ومبلغ دین بودن افتخاری است که به برخیها دادهاند؛ باید از این مسئولیت مراقبت شود تا ضرری به کسی نرسد بلکه باید اهل خودسازی باشیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: قرآن برای انسانسازی نازل شده است زیرا که انسانهای جامعه را میسازد؛ در جمهوری اسلامی نیز همین گونه است و کسانی که در جامعهسازی ادعا دارند ابتدا باید از خود و خودسازی فعالیتشان را آغاز کنند.
عباسی تصریح کرد: در حوزه گام دوم باید تجربیات گذشته را لحاظ کرد و گام دوم در سه محور خودسازی، جامعهسازی و تمدنسازی باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا اگر کسی خود را نسازد جامعه و تمدن را نیز نمیتواند بسازد.
وی افزود: امام تعبیر جمهوری اسلامی را ابداع کرد و دشمنان بهتر از ما قدرت این تعبیر را فهمیدند و از همان ابتدا نگذاشتند این تعبیر کار خود را پیش ببرد؛ لذا از همان اول شروع به ترور و مخالفت با علمای جمهوری اسلامی کردند.
استاندار اظهار کرد: علما یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین افراد در قبل و بعد از انقلاب، بازسازیهای ویرانیها مخصوصا در حوزه فرهنگ و به ویژه در امر تبلیغ بودند و در این چندماه اخیر در مبارزه با کرونا بهترین مساعدت را روحانیون، ائمه جمعه و جماعت در جایجای کشور انجام دادند.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که سبب نگرانی دشمنان شده، این است که این مثلث سلامت، معیشت و فرهنگ و دین به صورت هماهنگ با هم در حال پیشرفت است و هرکس در حوزه خود در حال فعالیت است. روحانیون در امر مبارزه با کرونا بیشترین همکاری را با دولت داشتند.
در پایا نیز از 45 نفر از فعالان تبلیغ استان چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.