به گزارش حلقه وصل، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش «ظرفیت فرهنگی و تمدنی زیارت اربعین» که در محل سالن اجتماعات دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار داشت: عنوان تعیین شده برای این جلسه عنوان مهم و سختی است زیرا از منظر تمدنی و تمدن سازی به پیاده روی و راهپیمایی عظیم اربعین نگاه کردن یک ابتکار است که فضای وسیعی برای بحث درباره آن وجود دارد.
وی افزود: راهپیمایی و پیادهروی عظیم اربعین از دو بعد محتوایی و روشی قابل بررسی است و در بعد محتوای باید محتوای زیارت اربعین جهانی شود و میتواند که بشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در بعد روش تمدن سازی باید دید این جمعیت عظیم چگونه حرکت میکند، گفت: مخالفان شیعه در سطح جهان اعتراف کردند از ابتدای تاریخ هیچ پیاده روی با این عظمت و نظم در هیچ کجای ثبت نشده و کاملا یک رکورد جهانی و نمونه دست نیافتنی است.
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: در کشورهایی نظیر چین و هند با جمعیت یک میلیاردی که سابقه راهپیماییهای اعتراضی دارند نیز تا به حال چنین راهپیمایی عظیمی را تجربه نکردهاند.
وی با اشاره به جمعیت پانزده تا بیست میلیون نفری در پیادهروی اربعین گفت: مهمتر از جمعیت و مسافت، نظم خودجوش معنوی این راهپیمایی است و تک تک افراد به گونهای منظم، هماهنگ و دوستانه حرکت میکنند که گویی از یکسال پیش آموزش دیدهاند در حالی که زائران از دهها کشور میآیند و همدیگر را نمیشناسند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در میان زائران پیاده حتی شمار زیادی از متدینین اهل سنت، هیئت مسیحی، زرتشتی و یهودی دیده میشود که برای زیارت امام حسین (ع) حرکت میکنند.
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: در جمع سران چپ گرای مارکسیست و سوسیالیسم، جریان راهپیمایی اربعین 20 میلیون نفری بدون طرح دولتی و حکومتی در کشور جنگ زده عراق برای زیارت را گفتم اما باور نمیکردند چرا که امام حسین (ع) را نمیشناختند.
وی با بیان اینکه باید از لحاظ محتوایی بررسی کرد این جمعیت عظیم براساس چه مبنابی حرکت کرده است، گفت: این مبانی باید به درستی برای زائران، متدینین شیعه و غیر شیعی و بشریت آموزش داده شود که این محتوا از زیارت اربعین قابل استخراج و استناد است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بهترین تعبیر برای حرکت این جمعیت مفهوم امت است، گفت: راهپیمایی اربعین به عنوان یک امت موقت چند روزه در یک مسافت محدود کاملا قابل ارائه است زیرا کلمه امت به یک جمع متحد هدفمند اشاره دارد که همه افراد در واقع یک نفر هستند که با رهبری مشخص برای یک هدف واحد حرکت میکنند.
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: مفاهیم جمع متحد مومن هدفدار متحرک در تعریف کلمه امت نهفته است پس این جمعیتی که به سمت زیارت امام حسین (ع) میرود یک امت است.
وی افزود: در اینجا این مسئله مطرح میشود که چه کسی این امت را مدیریت میکند به نحوی که به نظر میرسد در این راهپیمایی در یک سطحی، امت امامت میکند چرا که همه نسبت به همدیگر احساس مسئولیت میکنند و خود را رهبری میکنند.
رحیمپور ازغدی با تاکید بر اینکه هیچکس در ابتدا برای شکلگیری این راهپیمایی برنامهریزی نکرده است، گفت: این حرکت یک حرکت خوجوش حسینی بوده و یک امتی است که به جای اینکه مشکلی ایجاد کند، حلال مشکلات است و تمامش برکت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بخشی از این امت مردم عراق هستند که ما آنها را در پیاده روی اربعین شناختیم؛ شیعیانی غالبا مستضعف که بزرگترین افتخارشان نوکری و خدمت به زوار امام حسین (ع) است و این مورد در تمام جهان نمونه و سابقه ندارد و ویژه ثمره خون امام حسین(ع) است.
وی تصریح کرد: براساس آنچه در زیارت اربعین گفته میشود، این امت در واقع از ورای 1400 سال پیش معرفی و رهبری میشود.
رحیمپور ازغدی با اشاره به اینکه مظلومیت و شهادت دو سلاح مهم شیعه است، گفت: همه جای دنیا مظلوم و کشته شدن را نشانه شکست میدانند اما شیعه به برکت امام حسین (ع) با بهرهگیری از این دو سلاح مسیر تاریخ را تغییر داده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شیعه خطرپذیر و شهادت طلب است، گفت: شهادت برای شیعیان یک کرامت و فرصت است نه تهدید؛ منطق شیعه این است که اگر خداوند برای فرد احترام ویژه قائل شود، اجازه و افتخار شهادت را نصیبش میکند همانطور که در زیارت اربعین گفته شده امام حسین(ع) به کرامت خداوند دست یافت و به سعادت شهادت رسید.
وی تصریح کرد: امام حسین(ع) قائد و مدافع است که به مسیر شهادت رفت و ما پشت سر او حرکت میکنیم زیرا ادامه دهنده راه امام وقتی ارزشها، حقیقت و عدالت به خطر افتاد فقط تماشاگری نیست که غصه بخورد بلکه حرکت میکند و مدافع حق ضعفا است و این درس محتوایی زیارت اربعین است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: شیعه فقط عزاداری نمیکند، شیعه واقعی جهاد نیز میکند و باید از آن دفاع کرد و امام حسین (ع) در دعوت مردم به توحید و عدالت کم نگذاشت و امروز صدای امام حسین(ع) جهانی شده است.
رحیمپور با بیان اینکه رسانههای دنیا راهپیمایی عظیم اربعین را سانسور میکنند، گفت: رسانهها و متولیان آنها میدانند که این حرکت ملتهای دنیا را آگاه میکند چرا که دنیا وقتی حسین (ع) را بشناسد سرنوشت جهان عوض میشود.
وی با اشاره به سخنان گاندی رهبر انقلابی هند گفت: گاندی وقتی انگلیسیها را به طور رسمی از هند بیرون کرد گفت «من هرچه دارم از حسین بن علی (ع) آموختم چرا که حسین با 72 تن یار از 30 هزار نفر نترسید» که اگر این پیام جهانی شود تمام حکومتهای جهان زیر و رو میشوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این راهپیمایی عظیم و تاریخ ساز در تمدن سازی اسلامی آینده نقش دارد، گفت: هدف امام حسین (ع) بیدار کردن آدم خواب زده از خواب جهل بود و این همان بیداری اسلامی است برای ملتهایی که حقوقشان پایمال میشود اما نمیفهمند و متوجه نیستند.
رحیمپور افزود: امام حسین (ع) در دعوت بشریت هیچ کوتاهی نکرد تا جهان را از جهل و نادانی نجات ندهد و این از دیگر نکات محتوایی زیارت اربعین است.
وی با بیان اینکه افرادی که در مقابل امام حسین (ع) قرار گرفتند خودفروش بودند، گفت: براساس زیارت اربعین جبهه مقابل امام حسین (ع) خود فروختههایی بودند که خود و آخرت خود را فروختند به طوری که شمر 16 زیارت پیاده حج رفته بود و سرباز حضرت علی(ع) در جنگ با معاویه بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز نیز عده بسیاری از داعشیها افراد فریب خورده و احمقی هستند که گرفتار جهالت خود شدهاند به عبارتی عدهای دین خود را میفروشند و عدهای دیگر دنبالهروی آنها میشوند.
رحیمپور با اشاره به اینکه شیعه لندنی به دنبال ایجاد شکاف و نفاق در شیعه است، گفت: آنان در پشت جبهه بین شیعیان شکاف ایجاد میکند و در جلوی جبهه با نمایش قمه زنی و مسخره کردن شیعه به نفاق و ریاکاری میپردازند.
وی با بیان اینکه در زیارت اربعین بر قاتل ظالم و تماشاچی بی طرف در روز عاشورا لعنت میفرستد، گفت: کسانی که امروز در برابر ظلم و استکبار بیطرف باشند و اگر حتی در اندازه یک شعار میتوانند در مقابل ظلم بایستند اما کوتاهی میکنند، زیارت امام حسین و اربعین بر آنان لعنت میفرستد.
رحیمپور خاطرنشان کرد: باید با یزید و یزیدیان امروز در منطقه و جهان جنگید و این مبارزه تا قیام امام زمان(عج) ادامه دارد.