به گزارش حلقه وصل، مجید کریمیان کارگردان «مستند بیوت المقاومت» که درباره جنگ ۳۳ روزه لبنان است درباره این اثر گفت: من ابتدا به صورت حرفهای در عرصه تولید انیمیشن فعالیت می کردم که در ادامه به حوزه ساخت مستند ورود پیدا کردم و با توجه به علاقهای که به موضوعات انقلاب و مقاومت اسلامی داشتم، بیشتر در این عرصهها کار کردم تا چنین موضوعاتی هم بیشتر در سطح جامعه مطرح شوند.
وی درباره چگونگی ساخت این مستند بیان کرد: به خاطر علاقهام به مسائل مقاومت اسلامی، آثار و مستندهای تولید شده در این باره را زیاد پیگیری میکردم اما بسیاری از این آثار تنها به فضای نبرد و خط مقدم پرداخته بودند. در سفری که همراه با کاروان آزادی بیت المقدس به لبنان داشتیم، بیشتر با وضعیت این کشور آشنا شدم و پس از آن بود که تصمیم گرفتم مستندی درباره مردم جنوب لبنان تولید کنم. البته هدف اصلی ما، نشان دادن ظرفیتهای اجتماعی بود که در جنگ حضور مستقیم نداشتند اما از عوامل اصلی مقاومت بودند. برای مثال ما در این سفر با خانوادههایی آشنا شدیم که رزمنده جنگ نبودند اما با وجود اینکه خانه هایشان در نقطه صفر مرزی با فلسطین اشغالی و کنار مناطق جنگی، واقع شده بود آنجا را ترک نکرده بودند زیرا خانه هاشان حکم سنگر را داشت البته این موضوع تنها در جنگ ۳۳ روزه نبود بلکه این افراد در جنگهای قبلی هم از منطقه نرفته بودند.
کریمیان اظهار کرد: این مستند که در جنوب غربی لبنان تصویربرداری شده است، داستان خانوادهای را روایت می کند که تمام اعضای آن در بمباران رژیم صهیونیستی شهید شدند و مادربزرگ خانواده که تنها بازمانده است با کمک رزمندگان حزب الله که مشغول را پاکسازی منطقه هستند، چراغ خانه را روشن نگه میدارد و خانه را به عنوان یک سنگر، حفظ میکند که اتفاقا ما هم در ایام تولید مستند، مهمان ایشان بودیم.
رئیس حوزه هنری استان خراسان جنوبی ادامه داد: ویژگی دیگر این منطقه که در مستند به آن پرداخته شده، این است که اکثر ساکنانش از برادران اهل سنت هستند که به شدت با حزب الله، همراه و همسو هستند.
وی با بیان اینکه کار تولید این مستند چهار قسمتی دو سال طول کشید، بیان کرد: در طول ساخت این مستند به دلیل وجود محدودیت هایی برای ورود به برخی از مناطق، ارتش لبنان ۲بار جلوی ما را گرفت اما با هماهنگی خوبی که داشتیم این مسائل رفع شد و توانستیم کارمان را ادامه بدهیم.
کریمیان با اشاره به شهادت مهدی فلاحتپور از اعضای گروه روایت فتح در بمباران لبنان توسط اسرائیل، درباره حمایت مسئولان از این نوع مستندسازی گفت: بسیاری از مستندسازان ما به خاطر دغدغهها و اعتقادشان نسبت به انقلاب، اقدام به فیلمسازی درباره مقاومت اسلامی می کنند، اما مسئولان و دستگاههایی که باید مشوق تولید فیلم و مستند در این باره باشند، حمایت چندانی نمیکنند و با وجود ادعاهایی که برخی از این مسئولان دارند، اما بچه های جبهه فرهنگی انقلاب با هزینههای شخصی کار میکنند.
کریمیان با بیان اینکه اثرش را به سومین دوره بخش بین الملل جشنواره عمار ارسال کرده است، اظهار کرد: جشنواره عمار انگیزه خیلی خوبی برای افرادی است که آثارشان را بدون چشمداشت مادی برای مردم عرضه میکنند. در شبکه اکران مردمی جشنواره، چند هزار نفر داوطلب مردمی وجود دارد که فکر نمیکنم نمونه و مشابه دیگری از این جریان، حتی در جهان وجود داشته باشد. این امر یک نقطه قوت برای جشنواره عمار است که میتوان از آن، به عنوان برگ برنده جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استفاده کرد.
کریمیان با بیان اینکه بیش از ۲۲۰ نفر در استان خراسان جنوبی اکران کننده جشنواره عمار هستند، گفت: یکی از ویژگیهای اصلی اکران مردمی عمار، این است که اکران کننده جشنواره می تواند بر اساس نیاز منطقه و مخاطب خود، فیلمهای مورد نظرش را برای نمایش انتخاب کند.
وی ادامه داد: امیدواریم مردمی بودن جشنواره عمار ادامه داشته باشد تا بتواند سدهایی را که رسانهها و ارگانهای رسمی نمیتوانند بشکنند، بشکند البته در این راستا چرخه اکرانهای بلیتی عمار هم موضوع خوبی است که میتواند فیلمسازهای ما را از منابع دولتی بینیاز کند.
کارگردان مستند «بیوت المقاومت» درباره کارهایی که در دست تولید دارد، بیان کرد: در لبنان با سمیر قنطار، قبل از آنکه به شهادت برسد، گفتگویی داشتیم و همچنین با سردار فوزی ایوب از فرماندهان حزب الله که او هم شهید شده است، مصاحبههایی گرفتهایم و قصد داریم با همین منابع هم، کاری در حوزه مقاومت اسلامی تولید کنیم.