متن یادداشت عشرت شایق با عنوان «نفوذ فرهنگی، اولویت نخست نظام سلطه است» بهشرح ذیل است:
موضوع فرهنگ و نفوذ فرهنگی از دیرباز مورد توجه بوده و همه مکاتب و کشورها به این موضوع توجه داشتهاند و دلیل آن، تأثیر زیادی است که فرهنگ روی دیگر حوزهها دارد. رخنه فرهنگی، زمینه ابعاد دیگر نفوذ را فراهم میسازد و به همین خاطر است که تمرکز دشمنان روی فرهنگ بیشتر از همهجا است.
رخنه فرهنگی از چیزهایی هست که باعث شکست ملتها مقابل دشمنان میشود. جا دادن و راه دادن به نفوذیهای دشمنان و سست شدن در مأموریتهای دینی و ملی، مقدمه شکست همهجانبه و آسیب دیدگی جدی استقلال کشور میشود.
در همین راستا، مواجهه استکبار با نظام جمهوری اسلامی، در سالهای اخیر از مواجهه سخت به جنگ نرم تغییر شکل داده و اولویت امروز دشمن در مواجهه با نظام اسلامی، جنگ بهوسیله ابزارهای فرهنگی، نفوذ عناصر وابسته در مراکز مهم تصمیم گیری و اجرایی کشور، تخریب اصول و ارزشها از طریق بهکار گرفتن دروغ و شایعهپراکنی است.
تلاش بیثمر استکبار در طول بیش از سه دهه برای به زانو در آوردن ملت ایران بهبرکت ایمان و روشنبینی مردم، همچنان ناکام مانده است و از همین رو سراسیمه و شتابزده همه راههای نفوذ فرهنگی و سیاسی و اقتصادی را مد نظر قرار دادهاند تا بتوانند از این راهها ملت ایران را محاصره کنند و پنجه شوم خود را همانند دوران پیش از انقلاب در جسم و جان این ملت بزرگ فرو برند.
دستگاههای تبلیغاتی نظام سلطه همه توان خود را گذاشتهاند برای اینکه مردم را نسبت به اصول و پایههای انقلاب اسلامی بیاعتقاد کنند.
هدف و آماج تحرّک دشمنان در زمینه فرهنگ، ایمان مردم و باورهای اجتماعی آنان است تا با خدشهدار شدن این اصول و ارزشها، انگیزهای برای مقاومت مقابل نفوذ دشمن باقی نماند.
آنها ایمان مردم ایران را مورد تهاجم شدید و همهجانبه قرار دادهاند، تا باورهای قلبی مردم را خدشهدار سازند.
ابزار نظام سلطه برای بهکارگیری افراد نفوذی، تطمیع و تهدید و فریب است که متأسفانه میان خواص کسانی یافت میشوند که این ابزارها در آنان کارگر میشود و ترس و طمع و غفلت، آنان را دانسته یا ندانسته به خدمت دشمن درمیآورد.
درست است که همه آسیبهای فرهنگی کار بیگانگان نیست و مسئولان مختلف فرهنگی و آموزشی و حتی سیاسی در این حوزه کوتاهیهایی داشتهاند اما نباید حضور پررنگ دشمن را در زمینه مسائل فرهنگی نادیده گرفت.
کوچک گرفتن دشمن و توهم فرض کردن تهدیدات آن، تردید در درست بودن مسیر و ناامید شدن از رسیدن به هدف، تقلیل اهداف متعالی و رفاهطلبی و ... همه از آسیبهای نفوذ فرهنگی بوده و میتوانند از اهداف اصلی دشمنان در نفوذ فرهنگی بهمنظور اعمال تغییرات گسترده سیاسی و اقتصادی محسوب شوند.
از آفات دیگر نفوذ فرهنگی میتوان به مغرور شدن و دشمن را غافل دانستن اشاره کرد که با هدف ایجاد اختلاف و به جان هم انداختن انقلابیون بهمنظور رخنه در پشت جبهه مبارزه صورت میگیرد و با تمام وجود باید از این آفت بزرگ دور شد.
از این رو است که مقام معظم رهبری میفرمایند: «مسئولان فرهنگی، باید مراقب رخنه فرهنگی باشند؛ رخنههای فرهنگی بسیار خطرناک است؛ باید حسّاس باشند، باید هشیار باشند...».
بدیهی است که در چنین شرایطی همه دلسوزان و کسانی که به عزت و کرامت و پیشرفت کشور دلبستهاند، باید تلاش کنند تا اسلامیت و مردمی بودن نظام جمهوری اسلامی همچنان پویا باقی بماند و در این میان چشم بیدار جوانان و روشنفکران و عالمان دینی بیش از دیگران مسئولیت دارند.
لازمه مقاومت در برابر حیلههای مستکبران بینالمللی و قدرتهای سلطهجو که با همه توان سیاسی و امنیتی و مالی، برای برقراریِ دوباره نفوذ و قدرت خود در ایران به میدان آمدهاند، تقویت ایمان و آگاهی و نگاه تیزبین به سرانگشتان فعال و خیانتکار دشمن است.
مقام معظم رهبری در این رابطه میفرمایند: «ملتی که آمادگی خود را، حضور خود را، عزم راسخ خود را در همه میدانها به نمایش میگذارد، دشمن را از نفوذ در خود و غلبه بر خود مأیوس میکند. در مقابل افکار جهانی و نگاههای جهانی، ملت ایران در هیچ مسئلهای، باید اظهار ضعف و عقبنشینی نکند...».
ملت ایران بارها ثابت نموده است که با بصیرت بیمانند خود و با دقت در رهنمودهای مقام معظم رهبری، هیچگاه در شناسایی دشمن و تشخیص اهداف او دچار غفلت نگردیده و اجازه انحراف و سازش با دشمن و تغییر مسیر انقلاب اسلامی را به خواص سازشکار و آلوده و بهطریق اولی به عوامل نفوذی دشمن نخواهد داد.