سرویس حاشیه نگاری: اولین نشست رسانهای دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه سما در محل سالن جلسات مؤسسه فرهنگی هنری شهید آوینی برگزار شد.
در ابتدای مراسم مجتبی امینی، دبیر جشنواره سما با اشاره به عملکرد اولین دوره این جشنواره گفت: برنامه سال گذشته از کم و کیف خوبی برخوردار بود، سال اول 2 هزار اثر در بخشهای مختلف به دبیرخانه جشنواره ارائه شد و جشنواره با کیفیت مناسب برگزار شد. در دوره گذشته و در بخش های کارگاهی 4 عنوان برگزار شد که کارگاه بازیگری را شهاب حسینی، کارگاه بخش مستند را مهرداد اسکویی، کارگاه بخش فیلمنامه را صدرعاملی و کارگاه بخش کارگردانی را بهروز افخمی برگزار کرد و جوانهای بسیاری در آنها حضور داشتند.
وی همچنین ادامه داد: در بخش دیگری از جشنواره سما 4 فیلم از کارگردانان فیلم اولی اکران شد. امسال بخشهای متنوعی را طراحی کردهایم که در فروردینماه سال 95 دومین دوره جشنواره برگزار خواهد شد. بخش «نسل نو»، یکی از بخشهای امسال است که به جشنواره اضافه شده و متعلق به جوانان زیر 25 سال است. جشنواره 3 بخش اصلی بخش ملی، مستند و فیلمنامه خواهد داشت و با توجه به حادثه غمانگیز و اسفبار حج امسال شورای سیاستگذاری جشنواره بخش ویژهای به نام «عروج از منا» که شامل فیلمنامهنویسی و فیلم کوتاه مستند خواهد بود را به جشنواره اضافه کرده است.
دبیرخانه جشنواره با اعلام فراخوان از تاریخ اول آبانماه 94 تا کنون 400 اثر را دریافت کرده که تا 30 آذر 94 دریافت آثار از هنرمندان ادامه خواهد داشت. 20 پرستوی زرین و 20 دیپلم افتخار جوایز برگزیدگان در کلیه بخشها در دومین جشنواره فیلم کوتاه سما خواهد بود و امیدواریم رضایتی که سال گذشته از جشنواره در بین اهالی هنر و هنردوستان وجود داشت امسال نیز تکرار شود.
کاظمیزاده، قائم مقام جشنواره آوینی خاطرنشان کرد: آوینی بیش از آنکه به مستندسازی شناخته شود به آثار مکتوب و کتابهایش شناخته شده است و عبارت «سید شهیدان قلم» که مقام معظم رهبری به ایشان لقب دادهاند برآمده از همین مسئله است. در آثار شهید آوینی سبک زندگی و شیوه زیستن در جای جای آن به خوبی دیده میشود و جایزه پرستوهای زرین که از آثار ایشان گرفته شده است به همین خاطر به برترینهای جشنواره اهدا می گردد.
وی ادامه داد: عنوان جشنواره «سما» برگرفته از نام سید مرتضی آوینی است که البته معنایی آسمانی و الهی هم دارد.
مجتبی امینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته 2 هزار اثر به جشنواره رسیده که 10 درصد آنها در جشنواره اکران شد. ما در تعاملی که با رسانه ملی انجام دادهایم، بستهای از آثار برگزیدهآماده شده که بنا داریم این آثار را در شبکههای مختلف تلویزیونی به نمایش بگذاریم.
وی همچنین یادآور شد: هیأت انتخاب 2 ماه برای ارزیابی آثار دریافت رسیده به دبیرخانه جشنواره فرصت دارند که این مسئله کیفیت داوری آثار این دوره را بالاتر خواهد برد.