سرودن شعر در مورد اربعین هم از قرن ها پیش وجود داشته اما در این چندسال اخیر و با وسعت یافتن پیاده روی اربعین شاعران نیز سهم خود را در این حماسه عظیم ایفا کرده اند و اشعار بسیار زیادی در قالب های گوناگون با موضوع اربعین خلق کرده اند. تنوع زیاد اشعار و تعداد بالای آن و همچنین تاثیرگذاری این نوع شعر باعث شده که شعر اربعین به یک نوع خاص و در زمینه شعر تبدیل شود.
شعرخوانی شاعر اهل بیت(ع) برای حضرت امام رضا(ع) را در ادامه ببینید.
مهدی چراغ زاده شاعر جوان کشورمان در واکنش به شهادت مظلومانه حجت الاسلام شیخ مصطفی قاسمی که توسط یکی از ارازل اوباش به شهادت رسیده است شعری سروده که در ادامه خواهیم خواند.
اهل خوزستان است و به قول خودش بچهمحل قیصر امینپور. کودک که بود، به دنبال علاقه مادرش به شعر و شعرخواندن علاقهمند شد و دیوان حافظ و اشعار شاعران دیگری چون قیصر امینپور را زیاد میخواند. همان موقع، چیزهایی هم مینوشت اما در فضای کوچک شهرستان جایی برای ظهور و بروز استعدادش نبود. دانشگاه که قبول شد، به قم و بعد از آن به تهران آمد و تازه آنجا بود که با حضور در کلاس استادان مختلف، جرات خواندن شعرهایی را پیدا کرد که مدتها آنها را سروده اما تا آن زمان به کسی نشان نداده بود.
امروز خورشید وجود فاطمه(س) جهان را روشن ساخت. زمین خاکی لختی از ظلمت مادّی برون آمد و نور آسمانی را در خود دید. فاطمه(س) به دنیا آمد تا کهکشان خلقت برگرد وجودش بگردد. به دنیا آمد تا رحمت الهی تجلی دوباره یابد. به دنیا آمد تا خلقت بی معنا نماند. و انگشتر وجود بی نگین نماند. سلام و درود خدا بر تنها انگیزه خلقت، زیباترین آیه وحی، فاطمه زهرا(س).
موضوع نگرانکنندهای که دراین میان وجود دارد این است که آیا سندهای مشابه 2030 که ضربههای جدی بر پیکره جامعه وارد میکنند تاکنون به صورت مخفیانه امضا و اجرایی نشده است؟ مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این نگرانی مردم و نخبگان فرهنگی پاسخگو باشند.
صحبت کردن درباره مرحوم چایچیان در حد توان همچون من نیست چرا که هم از نظر قدرت معنوی و هم از نظر معلومات و دانش ادبی و دینی کوچکتر از آن هستم که درباره آن پیرغلام و شاعر پیشکسوت اهلبیت(ع) سخنی بگویم. اگر بخواهیم درباره اشعار او سخنی بگوییم همان بهتر است بگوییم او شاعری بود که علامه امینی(ره) بارها از اشعار پرمحتوا و با پشتوانه علمی و دینی وی تعریف و تمجید کرده بود.
مهدی چراغزاده، از شاعران جوان کشور، تازهترین سروده خود را به مردم کرمانشاه تقدیم و با خانوادههای جانباختگان ابراز همدردی کرد.
کم کم داریم به شارع العباس نزدیک میشویم و دقایقی دیگر چشممان به جمال گنبد حضرت سقا روشن خواهد شد... چند ستون باقیمانده را هم گذراندیم و حالا رسیدیم ابتدای شارع العباس، باز هم حضرت ارباب امیر لشکرش را فرستاده برای استقبال از زائران خسته و غبارآلودی که وارد کربلا شدهاند.
«در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن/ شرط اول قدم آن است که مجنون باشی» غیر از مجنون کسی از عشق لیلی بیابانگرد نمیشود و حسین علیهالسلام چه لیلایی است که میلیونها مجنون دارد؟! نه از عراق و ایران، مجنونهایی از استرالیا، اروپا، لبنان، هند، پاکستان و جای جای جهان از عشق حسین سر به بیابان گذاشتهاند و کنار قدمهای جابر، سوی کربلا رهسپارند...
امسال برای ما راه کربلا از چذابه میگذرد و چقدر خوب است «سفر به چذابه» و از چزابه مُحرِم عشق شدن. اینجا قدمگاه شهیدان است. همان شهیدانی که در حسرت دیدار کربلا ماندند اما کربلایی شدند...
امان به چه قیمتی؟ به قیمت رفتن و ندیدن غارت خیمهها و اسارت اهل حرم؟ به قیمت تنهایی و بی یاری مولا؟ هیهات! غیرت عباس اجازه نمیداد، خیمهها را سوزان و در حال غارت ببیند و در سایه سار نخلهای کوفی آسوده خاطر بنشیند. اصلا بی حسین زندگی چه ارزشی داشت برای عباس؟ وقتی صدای العطش از حرم حسین برخواسته بود، وعده تعلیق تحریم آب آن هم بصورت مشروط به چه کار عباس میآمد؟ وقتی در آن تحریم ظالمانه، گلها یک به یک در حال پژمردن در خیمهها بودند، وعده آسایش باغها و کاخهای کوفی التیامبخش کدامین غم دل عباس میشد؟
اتمام حجت های چندباره حسین در روز عاشورا و در عرصه میدان کربلا ثابت کرد گفتگو با مستکبرین بی فایده است و کاری جز وقت تلف کردن نیست. تا یزیدیان کدخدا هستند، داستان محاصره و تحریم ادامه دارد، حسینیان اما تا جان در بدن دارند تا آخرین قطره خون، دست از مبارزه برنخواهند داشت.
در سال سوم هجرت و در شب نیمه ماه رمضان ـ که بهترین ماههای خداست ـ خانه امیرالمؤمنین و فاطمه علیهماالسلام میزبان قدوم مولود مبارکی شد که شادی را با خود به خانه وحی آورد. در این شب فرخنده، سبط اکبر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم، حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام چشم به جهان گشود و شهر مدینه را غرق نور کرد.
به مناسبت فرار رسیدن میلاد با برکت اباعبدلله الحسین علیهالسلام، مهدی چراغزاده شاعر جوان و آئینی کشورمان مثنوی جدیدی سروده است که در ادامه خواهید خواند.
جدیدترین سروده مهدی چراغزاده شاعر جوان، آئینی و اهلبیتیسرای کشورمان در آستانه 13 رجب و میلاد باسعادت مولود کعبه حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام منتشر شد.
به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت مظلومانه ام ابیها، پاره تن پیغمبر، حضرت زهرا سلامالله علیها بسته ادبی تقدیم محبان و عزاداران عزیز میشود که در ادامه ملاحظه خواهید کرد.
رهبر انقلاب در دیدار با شاعران آیینی، آنان را به «ضرورت احیای معارف اوصیه و صحیفهی سجادیه»، «متصل کردن حوادث صدر اسلام با حوادث امروز» و «پاسداشت فرهنگ شهادت و دفاع مقدس» دعوت کردند.
مستند «فراموششدهها» با پرداخت دقیق و منحصربهفرد خود نشان داد که هنوز جوانان هستند که میتوانند کارهای بزرگ انجام دهند و اگر در دیگر عرصهها هم مانند عمار به جوانان میدان داده شود آنها هستند که میتوانند بسیاری از مشکلات جامعه را حل کنند.
عصر یازدهمین روز فصل سرد اما آلوده سال و سومین روز از روزهای داغ اما پاک جشنواره عمار، بعد از پایان ساعت کاری راهی سینما فلسطین شدم، سینمایی که یکی از پر تبوتابترین روزهای سال خود را سپری میکند.